• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    FEMUR: Na laciné výběry mi bylo doporučeno použít spořící účet od Axy, kde je sice poplatek, ale tak dobré kurzy, že se to vyruší. A navíc je to úročené.
    Nicméně, pokud to je Eurozóna, tak možná by bylo lepší na to mít Euroúčet od Fio - ale nevím, kolik jsou poplatky. A úrok nebude vysoký.
    S474N
    S474N --- ---
    SM3: hledej, uz jsem to psal i zde.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    zdravim, uz jsme se jednou ptal, ale podmink se zmenily.

chystam se na rok do zahranici, kde budu vicemene pravidelne vybirat castky ve stovkach euro/mesicne, z bankomatu v zahranici /nemecko/

u jake CZ banky je nejlepsi si zalozit ucet?

zadne penize tam mesicne prichazet nebudou, jen odchazet, potrebuji tedy aby to melo nejakou platebni kartu s co nejnizsim poplatkem ta vyber v zahranici. / kontokorenty ani podobne bordely nejsou vitany:)

diky za pripadne rady, na jake fin ustavy se obratit.

SM3
    SM3 --- ---
    HLAVIS: platím 300 za rok a částka se strhává vždy někdy v lednu/únoru tuším už pár let ... takže předpokládám, že nemusím nic doplácet ...

NELDE: ani mě nenapadlo že by mi vracelo to pojištění, ikdyž každá koruna dobrá, ale ty 3kila vem čert ... Díky za návod, udělám to tento týden nejspíš ;)

S474N: důvod proti té mBance?
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: vsak tech beznych uctu si FIO muze zalozit vic. Nemusi to omezovat jenom na FIO Konto, sam to tak mam. Takze proste a jednoduse, zalozi si dalsi bezne konto a dalsim lidem nastavi prava a finito.

SM3: mBank bych nedoporucoval ani nejhorsimu priteli. Bud ti doporucim FIO nebo ted nove GE Genius Gratis.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SM3: Absolvoval jsem stejnou cestu. Zrušení účtu nestálo nic, stejně jako zrušení karty. U pojištění nevím, ale asi padá spolu s kartou, maximálně budeš tratit pokud máš zaplaceno dopředu na nějaké období (asi ti nevrátí část pojistného).
    U mBank je základní karta (VISA) + IB + trvalé + jednorázové + inkaso + platby kartou zdarma. Výběry jsou: první tři měsíčně za 9,-, další za 35,- (libovolný bankomat). Pokud platíš kartou často a utratíš 4000+ měsíčně, tak máš ty první tři úplně zdarma.
    Doporučuji v prvním kroku přeložit trvalé příkazy a inkaso do mBank (pokud rušíš účet s trvalým příkazem a inkasem, tak platíš za jejich manuální zrušení - 50,- za jeden!) - otevři si IB mBank a IB ČS a kopíruj. Zařiď si kartu u mBank, pokud ji ještě nemáš. Převeď si příchozí platby do mBank (kritický bod). Až to bude hotové, tak za nějaký čas zajdi do ČS a požádej o zrušení účtu a převod zůstatku. To udělají tak do týdne.
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    SM3:
    u ČS mám taky pojištění. platím 35kč/měs, ale uzavřené je vždy na celý rok.myslím tedy, že budeš muset doplatit částku do konce té smlouvy.

u mBank pokud celkový měsíční objem bezhotovostních transakcí platební a kreditní kartou je 4 000 Kč a více tak máš 3 výběry zdarma(kdekoliv)
    SM3
    SM3 --- ---
    Jak to tak čtu a už nad tím i delší dobu přemýšlím, že odejdu od ČS, vedení účtu mě stojí měsíčně docela dost - téměř 300,-

Mam účet u mBanky (bussines, mkonto - nevyužívám a eMax Plus), u té České mam kartu(visa) + internetové bankovnictví + cestovní pojištění za 300,-/rok
    V int. bankovnictví mam cca 4 trvalé příkazy + 5x sipo, poměrně často platím kartou a zároveň přes net kartou + výběry z bankomatu naprosto minimálně (max 2x měsíčně) ...

Když to převedu všechno k té mBance, s tím že budu využívat to mkonto stejně jako u ČS tak není problém asi s ničím ne? Až na ty výběry tedy, ale pořešit to FIO (???) nebo nakolik vyjde výběr z mKonta Visou v jakémkoliv bankomatu? těch 35,-? to bych v případě nouze oželel, když bych potřeboval nutně vybrat ...

Nevíte jestli si účtuje ČS nějaké poplatky za zrušení účtu případně výpověď toho cestovního pojištění?

Nějaké PROTI tomu co jsem tady napsal?
    ADAM
    ADAM --- ---
    HLAVIS: u fio si zalozis bezny ucet a fio konto. a k jednomu z nich pridas prava dalsim lidem.

nevyhoda - z fiokonta lze posilat penize jen na jediny ucet. cili toto omezeni padne budto na tvuj soukromy ucet, nebo na ten "verejny"
    VANEK
    VANEK --- ---
    BUNDA: Hlavně ani naopak.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    HLAVIS: pokud se staneš ty disponentem u jiného účtu tak tvůj soukromý neuvidí.
    YNZA
    YNZA --- ---
    S474N: KB :)
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    S474N: příklad: mám svůj osobní účet u Zuno, chtěl bych si tam založit další účet, ke kterému ale musí mít přístup ještě další 2 lidé a nechci aby viděl i můj osobní účet.
    asi by to šlo řešit přes ty disponenty, jestli jdou nastavit jen k jednomu účtu
    S474N
    S474N --- ---
    YNZA: a to je co za ustav?
    YNZA
    YNZA --- ---
    kdyby se vam vase banka zdala draha:

Platba na vrub vašeho účtu
    POPLATEK ZA ZAHR. PLATBU -1 050,00
    ADAM
    ADAM --- ---
    HLAVIS: u fio muzes dat pristup k vlastnimu uctu jinymu uzivateli (on se pak zaloguje svym heslem a vidi svuj ucet + tvuj).
    muzes dat opravneni na transakce, nebo jen prohlizeni.
    NELDE
    NELDE --- ---
    HLAVIS: U mBank to nejde - tam je přístup vázaný na osobu - mám přístup jako disponent a je to v rámci jednoho loginu.
    S474N
    S474N --- ---
    HLAVIS: a proc to? Mysleno realne pouziti, treba se to podari vymyslet jinak.
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    nevite nahodou, zda muzu mit u nejake banky(ala zuno, mbank) 2 ucty(na sve jmeno) ale se dvema odlisnymy loginy(1 login = jeden ucet)?
    S474N
    S474N --- ---
    VANEK: netusim kde mas vsude ucty a jake mas realne zkusenosti s nemoznosti vyuzivat sluzby. A ano, 1000 Kc, upsal jsem se. To je tak, kdyz clovek pise vleze a z iPadu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam