ADAMM: Mno ja nic podkladat nechci z toho duvodu, ze to je muj subjektivni pocit a nazor; coz se podlozit nijak neda
Nicmene s Mbank a jejich bezpecnosti mam spatne zkusenosti ze startu ->
- kuryr prijde s balickem co podepisu a pak zase odjede ... necha mi jen kartu, kterou si mam sam fixem na CD podepsat ... dobry no ... zacinajici banka rekl jsem si
- Po zavolani ze mam zablokovany ucet volam na linku, kde to zvedne polak co umi cesky asi jako ja polsky ... nejak jsme to dali dokupy, ale zkutecnost ze mi nekdo odemkne ucet na zaklade dobryho slova a cisla obcanky ... polaci rekl jsem si ...
Ruseni uctu si predstavuju tak, ze prijdu na pobocku, kde pracuje vice nez 1 clovek. Sednu si nekam naproti cloveku, co nevypada jako American Hipster a ma alespon zaklady slusneho chovani. Tento clovek semnou sepise protokol o ukonceni, ktery vyplni v internim systemu banky (ktery zamezuje chybu lidskeho faktoru), vytiskne protokol ze systemu, ktery mi da podepsat a ja odchazim s tim, ze data jsou jiz navedena v jejich systemu.
-> u mbanky to bylo presne naopak s tim ze pani mi opravdu dala pouze prazdny formular co jsem vyplnil = s klidem mohla zfalsovat absolutne vsechno co se ji zlibilo a kdybych byl hodna babicka, co si neumi penize preposilat jinam, ale zpolehal bych na to ze to udela mbank pri ruseni, tak jsem asi tedkom bez penez.
Co se tyka ebankingu, tak je nutno podotknout, pokud to teda nevyznelo z minulych prispevku, ze jsem s mbankou byl od startu ... a po roce skoncil kdyz expirovala karta ...
Nicmene ebanking mel prosly certifikat, data behala mimo HTTPS = totalni selhali kohokoliv v ty bance. Jediny co to zachranovalo byly autorizacni smsky, ktere mi stejne na pohode nepridaly. O tom ze obecne ten web byl podivne zprogramovany ani nemluvim, ale to je mozna moje profesni deformovanost.