Abych prispel svoji troskou do diskuse:
- mam celkem 2 ucty -> Ceskou sporitelnu a Fio.
Sporitelnu mam vicemene z toho duvodu, ze jsem s nima zacal a mam blizko pobocku, kde muzu jednoduse vlozit hotovost. S jejich sluzbami mam rozporuplne dojmy. Na prepazkach nevi absolutne vubec nic (ctou to z obrazovky), ale jinak dobry.
Fio je zase trosku jiny kalibr. Jsem jejich klientem uz od pocatku druzstevni zalozny, kdy jsem je pouzival coby branu do sveta akcii (pouzivam stale + bezny ucet). Vzdy kdyz jsem prisel na Fio pobocku, tak jsem byl privitan s usmevem a vzdy mi bylo odpovezeno na co jsem se ptal. Domnivam se, ze tento jev je zpusoben tim, ze jejich klientela je preci jen porad hodne specificka a slecny musi umet kopu dalsich veci krome beznych uctu (akcie a spol.).
Okusil jsem dokonce jejich technickou podporu s pomerne zaludnym dotazem ohledne akcii a odpovedi se mi dostalo jeste ten samy den, coz v dnesni dobe povazuji za opravdu neco extra.
Naproti temto zkusenostem mam extremne negativni zkusenosti s Mbank, kde jsem z nich musel dolovat kartu potom co mi jedna prosla. Na jedine pobocce v Ostrave nevi nikdo nic... takze jsme se brzy dostali ke zruseni uctu (protoze jejich internetove bankovnictvi je zcela silene, nebezpecne a nepouzitelne ... muj nazor, nechci rozvadet / podkladat). Zruseni probehlo tak, ze jsem prisel do banky, kde sedela JEDNA pracovnice, kterou jsem si spletl s recepcni ... mozna tim ze sedela za recepci. Totalne hnusna, jedovata zenska se zelezarstvim v jazyku a fialovyma nehtama.
Ruseni probehlo tak, ze jsem podepsal jakysi papir a napsal kam chci poslat penize, v pripade ze by na danem uctu nahodou nejake v dobe ruseni byly. Kartu mi nechali ... vse ... ucet normalne fungoval, dokud mi za 2 mesice neprisla smska ze je zrusen a cau.
Raiffeisen bank je pouzitelna pouze pokud jednate se reditelem jmenem sro.
Co se tyka internetovych bankovnictvi, tak u me zcela jasne vede Fio a po nasazeni nove verze neni vubec co resit.
A hlavne ... co se tyka financnich nakladu na ucet, tak nebudte blbi a nereste 50 korun mesicne (vice uz je fail, ale 50 porad je fajn). Lepsi za nektere veci platit, nez mit Mbanku ...
Je mozny ze vam moje mini recenze k necemu bude, mozna ne ... ale je to pohled maleho cloveka k aktualnim otazkam prispevku podemnou :)