• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak koukám Air Bank sice umí reklamy, ale počítání úroků jim moc nejde :-D Tedy pokud se v rámci hazardu s důvěrou nepokouší o aprílový žertík.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: netusim, co je vtipneho na tom, kdyz clovek cerpa zpatky penize ze svych plateb. Spis to na me pusobi, ze sis zbezne prolitnul seznam vyhod a vypichl nejakou poukazku na benzin a vubec si netusil, ze vraci i penize jako takove.

Mimochodem muj vyber klidne komentovat muzes, stejne jako ti ja muzu vysvetlit i duvody. Ale uz si zde napsal dva prispevky (poukazky a GE), ktere jsou naprosto mimo. Dam ti mensi radu do zivota, nepredpokladej (ci neprojektuj sebe) a radeji se ptej.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Asi nechápeš vtip, to je pak těžké. Ad RB: nebudu komentovat tvůj výběr, není to vůbec potřeba (-;
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: tak to nechapes vubec. Snazis se byt radobyvtipnej, ale nevyslo ti to. Dej si vylistovat jako partnera samotnou RB a svete div se, oni vraci i primo penize. :-P
    ADAM
    ADAM --- ---
    vlastně z fiokonta možná nelze poslat europlatbu (-ted si nejsem jistý), takže v tom případě bys opravdu musela na pobočku a založit BÚ
    ADAM
    ADAM --- ---
    VERONIKA22: vždyť píšu že jen "konto" (=fiokonto, spořící účet), ale to má jedno jediné omezení - odchozí platba na jediný povolenný účet (lze 1x za den změnit).
    pokud potřebuješ jen pár plateb měnsíčně, tak i to fiokonto stačí.
    JTP
    JTP --- ---
    VERONIKA22: Jestli na infolince nekecaj. Já si kliknutím na eura zřídil běžný účet (Fio konto) v Eurech. Asi si na pobočce připadají osaměle a chtějí si s někým pokecat :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADAM: tak prej ne, na infolince mi řekli, že tímto kliknutím na eura si zřídím jen spořící účet v eurech ale né běžný. takže moji žádost o založení účtu smázli a musím naklusat na pobočku :o(
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Chápu a už mlčím, šetříš na poukázku na benzín, že (-;
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Pouze pokud na pobočce podepíšeš i smlouvu o elektronickém zakládání podúčtů. Kterou, pokud je mi známo, z nějakého záhadného důvodu pořád nedávají automaticky k základní smlouvě o vedení BÚ ani lidem, kteří si ho založí normálně na pobočce; natož k elektronické smlouvě. Takže se bojím, že jen tak lehko to nepůjde.

Na druhou stranu eura poslaná na korunový účel se automaticky zkonvertují (kursem ČSOB); pro běžné používání to docela stačí.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADAM: díky velmi a celkově díííky všem za dnešní rady jak to u Fio chodí :o) jsem nadšená :o)
    ADAM
    ADAM --- ---
    VERONIKA22: eur účet (tedy asi jen konto) si zařídíš online jedním kliknutím v internet bankingu. takže vklidu - dokonči tu žádost o CZK účet a pak už to pujde.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    S474N: jo souhlas. dokud jsem byla pracující tak jsem otevírací dobu pošty taky nedávala. ale na mateřský se to stíhá lépe :oD
    S474N
    S474N --- ---
    VERONIKA22: on ti postak sice doruci smlouvy, jenze zase musis litat na postu. A to bych osobne s nervama nedal :-D
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ASACHI: nejsem pražák a pobočku tu nějak nemám a poslední dobou já už ve všem preferuju internet. ať mi všechno pošťák doručí a já nemusim nic obíhat.
    a očekávala bych, že je online doba a díky internetu se dá vyřídit první i poslední a vůbec mě nenapadlo, že moderní banka umožňuje přes internet jen něco :o(
    no jo no zase jsem se poučila :o(
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    VERONIKA22: Nejlepsi mas IMHO zajit na pobocku a tam vsechno zaridis za 15 minut, pokud to nemas nejak extra z ruky ..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak ze všeho co jste mi tu napsali jsem byla tak paf a honem jsem si to šla založit online u Fio a hned jsem to zvorala.
    formulář na webu je určen jen pro účty v CZK ( všimla jsem si až při dokončení ) a já chci ty eura :o(
    a taky jsem čekala jak tam bude sáhodlouhý formulář, a že všechno zatrhlám a vyplním. no a ptali se mě jen na jméno, adresu, 2 doklady totožnosti atd.... a vůbec se mě to neptalo na žádné nastavení účtu a teď fakt nevim kdy to jako dozaložím? vůbec tam nebylo při dokončení nic napsáno :o(
    a opět při dokončení jsem si všimla, že kartu kterou vydávají má limit jen 15tis na TÝDEN. tak zítra budu muset asi zavolat na infolinku a budu mít na ně nejmíň tisíc otázek :o( a snad to taky budou moci změnit z CZK na EUR a snad mě rovnou nezabijou za to jak blbě čtu a nevšimla jsem si všeho podstatného rovnou :o(

ASACHI
    ASACHI --- ---
    NELDE: To muzu potvrdit ... + jsem onehda platil platbu do chorvatska a k memu prekvapeni mi to sebralo jen 50kc za platbu v ramci EU
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: LOL, coze? Ja a lakat nekoho do GE? Tak to fakt nikdy, sam pouzivam kreditku RB Exclusive, tak proc bych te mel cpat do GE?
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Překvapivě píši do toho klubu už po několikáté, že kreditku mám. A snažíš se mě marně nalákat na GE - nebudu se vracet tam, odkud mě odchod málem stál nervy (mít tu vysmátou ženskou na infolince po ruce, tak asi sedím). Počkej až nastane nějaký problém. A neboj, já nebudu krutý, já tě jen polituji, protože vím, že z chyb cizích se nedá poučit.

Haralde, doufám, že nedostanu ban za antireklamu na GE (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam