• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Někdo si tu stěžoval, že na vesnicích moc Pharr není.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: V případě rodiny to dáš v pohodě jen za potraviny. Navíc poslední dobou je trend platit kartou i menší částky - třeba i kolem 200.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COQUINE: Chápu, že pokud se jedná o nákupy za hranicemi, tak to asi je rychlé (taky je možné mít nějakou pohotovostní zásobu), nicméně ten rozdíl se vyplatí. Třeba s těmi lepšími kurzy přijde i někdo jiný.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: Fio banka: Dobrý den, možnost zažádat o novou platební kartu přes Internetbanking bude spuštěna v průběhu prázdnin.

VANEK: 10 vyberu v jejich bankomatech a 2 v cizich zdarma jsou ti malo?

Jinak aby nedoslo k nejake mylce, osobne jsem na FIO karty necekal, pouzivam kreditku, ktera mi vraci penize z transakci a nemam duvod prechazet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: diky za rady, mrknu na to a rozhodnu se. p.s. penezenku nenosim, pouze magneticky klip na hotovost a pripravu na nakupy v zahranici taky nemam, kolikrat se rozhodnem z hodiny na hodinu. nicmene chapu, uzpusobim svym potrebam. dik :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    používá někdo Fio + Opera? 

pokud ano, můžete mi napsat, zda Vám IB v Opeře také začal před nedávnem (cca týden zpět) silně blbnout?
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Ovšem 4000 plateb kartou na dotovaný výběr je docela dost.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COQUINE: Já mám čtyři karty - služební kreditku, soukromou kreditku (pro většinu nákupů), soukromou debitku (jen pro výběry - ty mám na kreditce zakázané) a Axu pro zahraniční (stejně si bereš nějakou peněženku na zahraniční měnu). Další výhoda je více asociací, ne vždy musí být všechny obchody (a hlavně bankomaty pokryté vším - třeba s Maestrem měla kolegyně trochu problém v Atlantě).
    Podle toho oznámení vypadá, že Fio ruší ty nevýhody karet - hlavně zpoždění informací a nastavení limitů (pokud vím, tak tyhle dvě služby dosud neměli). Plus výběry zdarma ze všech bankomatů.

As Axa - pokud nepřeliješ, tak stále můžeš užít tu základní kartu. Nicméně cesta do zahraničí je stejně spojená s přípravou, takže není problém do ní zahrnout i převedení peněz (které budou po dobu převedení úročeny). Ten rozdíl je docela značný - třeba 100 i více na 3000 korun. Navíc je Axa Visa, takže dobrá do kombinace k MC od Fia.

BUNDA: GE jsem zmínil na seznamu, nicméně ji osobně nemohu doporučovat z důvodů své integrity.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Já účet u Fio nemám, takže ani do dneška jsem neměl problém (-; Ale vypadá to, že mírně předběhli mBank, uvidíme jaká bude reakce (-;
    ADAM
    ADAM --- ---
    taky tak. vyberu jednou za 2 měsíce max limit, co na kartě je, střčím do pokladničky a odebírám z ní dle potřeby.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: nj, ale ja bych potrebovala mit jednu kartu poradnou nebo aspon normalni. tak ted nevim, co myslis tim, ze na karty zatim fio uplne perfektni neni. fio jinak mijim i ve vodickovy, takze v tomhle je to fakt ok :) a axa je jinak ok nebo je dobra jenom kvuli tem kurzum? je to blby, kdyz to takhle napisu, ale ozelim lepsi kurz za komfort spocivajici v tom, ze nebudu muset furt myslet na to, ze musim prelivat penize z jedny banky do druhy. to mam ted s mbank (a csob) a staci.

BUNDA: neznam, ctu, dik :)

DOBYTEK: ja zas vybiram vetsi castky a postupne ubiram z "policky". chodit 10x mesicne k bankomatu povazuju za ztratu casu. ale je to o zvyku, kazdej jsme nejakej, ze jo :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    kua ale o tu kartu asi nejde zažádat online, že?

škoda. (v mojí polské bance to jde)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    S474N: já zase nechápu lidi, co si celou výplatu vyberou a nosí ji v peněžence. Mně například dost vyhovuje vybírat po stovkách, protože méně utratím a nadto se nemusím zase až tolik bát ztráty peněženky. Takže vybírám klidně desetkrát měsíčně, pokud potřebuji hotovost, tudíž je pro mě cena za výběr a dostatek bankomatů docela podstatný ukazatel.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    COQUINE: a co Genius Gratis? Pokud tedy máš v dosahu bankomaty GE.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: s kartami mas ode dneska jaky problem? :-D
    S474N
    S474N --- ---
    Vážení klienti,

s potěšením Vám oznamujeme, že k dnešnímu dni Fio banka, a.s. rozšiřuje nabídku služeb o vlastní platební karty MasterCard umožňující plnou správu prostřednictvím Internetbankingu. K dispozici jsou karty Maestro, Standard, Business a Gold, včetně možnosti bezkontaktní technologie. Karty Maestro a Standard v kontaktní variantě jsou vydávány zcela zdarma.

Nadále zůstává možnost provést až 10 výběrů měsíčně zdarma z bankomatů Fio banky a navíc při aktivním používání karty k platbám lze nově získat až 5 výběrů měsíčně zdarma i z jiných tuzemských bankomatů. U každé platební karty Fio banky lze on-line provádět změny pěti různých limitů – denního, týdenního, pro transakce v bankomatech, v terminálech a na internetu – a rovněž online provádět změnu PIN. A v neposlední řadě – držitel karty Fio banky má nyní on-line přehled o všech uskutečněných transakcích.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COQUINE: Pokud centrum Prahy, tak si pořiď Fio, mají pobočku na Senovážném, měla by stačit jedna návštěva na zařízení. Na vklady a převody perfektní, na karty zatím ne úplně. Na zahraniční placení vícekrát do roka je fakt asi nejlepší ta Axa kvůli kurzům.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jo a dekuji :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ADAMM: bez vkladu se neobejdu, vklad slozenkou pres postu jsem nedelala a uz jenom podle "nazvu" mi to prijde jako vopruz :) mbank jiz mam (pro jine ucely).

NELDE: cas od casu, hmm, mene nez 1x za mesic. parkrat do roka. resit to vybranim mene nelze (tolik jednoduse neutracim :) lokalita centrum prahy, banky jsou vsude kolem :-)

ad placeni v zahranici: 1x za dva mesice v zahranici v obchodech, max. 2x do roka na dovoleny, vc. ubytovani. bankomat vyjimecne (kdyz neco nevyjde, to je tak 1x do roka max.).

pro uplnost, ted mam csob s jejich visou. moje trpelivost s nima ale prave prekrocila unosnou mez :)
    S474N
    S474N --- ---
    VLASTIS: po pravde, me nejake potreby "starsi generace" nebo kohokoliv jineho vcelku neberou a nezajimaji. Me zajimaji primarne moje potreby. A po pravde receno, nechapu kohokoliv, kdo ma potrebu nekolika vyberu z bankomatu mesicne, zejmena kdyz vybira castky jako 100-200 Kc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam