Já osobně jsem týden zpátky zjistil, že mi ČS naúčtovala 40Kč za autorizační smsky, takže jsem chtěl změnit banku.
Po relativně krátkém výběru padla volba na fio (kde mám již 5 let účet pro obchodování s akciemi). Po bližším zkoumání jsem zjistil že vydávají pochybné platební karty, které nejsou VISA (osobní preference, přežil bych i s jinou), ale hlavně nepodporují 3D secure ... takže jsem od Fia upustil.
Nicméně změnit pro mě banku =
- přehodit PayPal na jinou kreditku (což není otázka na 2 minuty)
- změnit trvalé příkazy
- změnit u zaměstnavatele údaje
- změnit nastavení mých scriptů pro data mining z novýho webu (to beru jako můj interní problém, nicméně exportuju celý výpis z účtu do Microsoft Money)
- rozeslat všem lidem, že mám nový účet = starý držet ještě tak 3 měsíce a monitorovat platby, jestli někdo nezapomněl
Orientoval jsem se čistě na banky, které mají menší poplatky něž mám teď (proč taky jinak měnit, že)
Mbank jsem zavrhnul kvůli katastrofálním zkušenostem ze startu
Fio kvuli 3D secure karet
Air Bank kvůli podivného systému poplatků se kterým IMO skončí jako Mbank, tj. změna proti které nic neuděláš... navíc oproti ČS úspora 15Kč měsíčně a to ještě možná.
Takže suma sumárum, není kam jinam pro mě z ČS odejít. Žádná banka nestojí za to, abych musel vytrpět přechod jinam ... raději platit ČS a mít jasno na čem jsem.
+ ČS má všude velkou síť poboček kde nečekám, můžu vybrat / vložit peníze a vyplácí mi pravidelně dividendy.
Co se spořícího účtu týká, tak jeho význam nechápu... Kdybych nakoupil čistě akcie ČEZ a držel je, tak mám 7-8% zúročení ročně na dividendách, relativně bez rizika.
SPAM: ty webovky jsou nepřehledný, nefungují v google chrome (neotevře se v něm ceník, musel jsem přepnout na IE) a neuvádí prakticky žádné detailní informace ...