• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BOBULIX: s temahle pozadavkama muzes jit do Ery :D

jinak iphone aplikaci ma i fio, ale to nesplnuje tvuj pozadavek na dobrou dostupnost bankomatů
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Nasral jsem se na ČSOB. Změnil jsem trv.bydlisko a chtěj, abych přišel osobně na pobočku i když v podmínkách stojí, že to stačí písemně. Takže sem se zařek, že tam zrušim účet.

Tip na jinou banku? Moc peněz nemám, takže úroku seru. Jde mi o : iphone aplikaci a dobrou dostupnost bankomatů. A samozřejmě čím levnější, tim lepší.
    Ď
    S474N
    S474N --- ---
    MRTVY_KENNY: proc? No treba proto, ze me to zajima. Chtel bych videt, co si plno lidi predstavuje pod "neprehledne". A boha do toho netahej.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    S474N: tyvole proc? tady historicky plno lidi prohlasilo, ze to prehledne neni. proc ma screenshotovat, abys mu to i pak setrel? proste pro plno lidi to je neprehledne, si na to zvykni proboha.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: udelej mi prosim screen, ve kterem oznac tu neprehlednost. A potom zkus nejakej sceen libovolne konkurence, ktera je podle tebe vzorem prehlednosti. Fakt me to seriozne zajima.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: Napis jak jsi dopadl, prosim.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Za pokus to stoji vzdycky; reklamacni rad je na webu, ale lze podat i pres Fio servis.
    ADAM
    ADAM --- ---
    myslím, že se dá oběktivně říci, že IB fio ošklivý a nepřehledný je. ale je to příjemná daň za funkčnost - za pár dnů se s tím člověk sžije a IB mu pak poskytuje strašně široké možnost - perfektní filtrování, neomezená historie, přizpůsobení různých pohledů atd...

dotaz: jakými způsoby lze podat rekalamci platby (lze korespondenčně?) a má to smysl? 

poslal jsem USD s dispozicí OUR a příjemci dorazilo o 120USD míň, než jsem poslal...
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Úroky tam nejsou od půlnoci, ale až potom, co doběhne dávka na měsíční úročení, která se pouští nad ránem a trvá několik hodin. Akorát se připisují s valutou k poslednímu dni měsíce. Pak bývají problémy s trvalými příkazy a někdy snad i s platbami z jiných bank.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: ne, jen je to pripad na ktery jsem si vzpomnel z hlavy :)
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: hehe, nemuzes se dockat uroku jo? Pravda, uroky jsem nesledoval, v kolik chodi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: treba uroky mi typicky chodi v osm rano, prestoze jsou tam uz od pulnoci
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: pokud poslu FIO-FIO, tak mi hlasis prijde hned. Ty zrejme myslis nejake platby s budouci platnosti nebo co presne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: no ani FIO neposila porad... veci co udela v noci si nashromazdi a rano prijde zaplava
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: u nových se nastavují v IB. http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/maestro

S474N: Někdy naberou zpoždění několik hodin.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: a uz konecne mBank posila emailove hlasice hned, jak je realizovana transakce? FIO to dela automaticky a zadarmo od doby, co jeste byli druzstevni zaloznou. Pro me je kuprikladu opravdu dulezite, ze vim, ze mi prave ted odesly nebo prisly penize.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: psal jsem, že mě se nelíbí - na nepřehlednost si stěžoval můj ex-kolega Pavel Ungr. podle mě je to otázka zvyku. mBank má také "nekonečnou historii", velmi podrobné výpisy mailem (dávkově), není v podstatě nic, co bych musel řešit jinak než v IB (včetně nastavování limitů všeho druhu na kartách) - já proti IB FIO nic nemám, ale ani (pro mě!) nemá žádnou tak speciální vychytávku, aby mě to motivovalo přejít z mBank (ve smyslu hlavního transakčního účtu). což je čistě moje preference, FIO jinak doporučuju všem, pro které mBank z nějakého důvodu není ideální. a ostatním ho doporučuju taky, jako doplňkový účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: Zuno? Equa? A i to FIO...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: Pavel Ungr :) https://twitter.com/necodymiconer
    VANEK: u starých karet se měnily jen na pobočce limity, předpokládám, že u nových už to není, že?
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: ale ja s lidmi z FIO neprijdu nijak do styku, ani telefonicky. Takze proto bys mel byt konkretni.

A mimochodem, nejake "ostrouhani" se snazim minimalizovat, takze pokud mas na mysli konverzni poplatky nebo spatne kurzy, tak smolik. Zrovna na cizi transakce pouzivam kreditni RB Visa Exclusive.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam