• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    YNZA
    YNZA --- ---
    SIVER: ja bych to naopak zgeneralizoval na vsechny velke banky - neprehledne sluzby, neochotny, a hovno vi sem videl nejen v CS ale i KB, ge money apod
    SIVER
    SIVER --- ---
    HARALD: Ale patří to sem, je to můj názor na Banku a těch lidí by se našlo víc. A jestli o tomhle neni tento klub, tak o čem? v tom případě si ho udělej privátní pro sebe a budeš mít klid.

Zatím čtu správně záhlaví

"Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?"

HARALD
    HARALD --- ---
    SIVER: lidi přecházej mezi bankama. je zcela běžné, že někdo dělá v Unicredit a třeba přes mBank přejde do České spořitelny. A není to tak, že zmrd z UC se stande borcem v mB a následně zase zmrdem v ČS.

Velké banky ti nabízejí jiný set služeb, některé z nic velmi na úrovni. Samozřejmě můžeš odejít, když ti nevyhovují (sám jsem to udělal) ale tvoje hloupě generalizující tvrzení z jedné zkušenosti do odborného klubu nepatří.
    SIVER
    SIVER --- ---
    HARALD: zrovna nedávno jsme voali na českou spořitelnu,neochotný operátoři,hovno věděli a ještě k tomu maj nepřehledný služby...
    ADAM
    ADAM --- ---
    do zahraniči to chce vždy víc karet...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    je tady někdo z Equabank? prosím o radu, jsem v zahraničí, dnes mi bankomaty odmítají vydat hotovost (včera vše fungovalo bez problémů) s tím, že karta nespolupracuje, jenže v internetovém bankovnictví jsou ty pokusy o výběry evidované jako proběhlé. píšu jim na klientské centrum, tak snad se ozvou rychle, ale vůbec netuším co s tím, mám zablokované peníze a žádnou hotovost.
    HARALD
    HARALD --- ---
    SIVER: proč? to jsou takový hospodský řeči.
    SIVER
    SIVER --- ---
    By mě zajímalo co může být u komerční banky dobrého. u velkých bank asi nebude nikdy nic dobrý..:-/
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Máte někdo dětské konto Beruška u Komerční banky? Dobrý?
    ADAM
    ADAM --- ---
    BUNDA: přesně
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: spořka už dlouho odesílala brzo ráno v pracovní den takže pokud to poslal v neděli mělo by to být včera ve FIO. Ale už tam pár let nejsem tak je možné, že to změnili.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Protože hodně bank odesílá už ráno (nebo i dvakrát denně).
    ADAM
    ADAM --- ---
    teoreticky asi jo.

ale na firemním fio účtu dostávám desítky plateb denně a 90% poslaných v neděli tam v pondělí prostě je.

všechny platby mám vždy před 9 ráno
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: O víkendu nefunguje clearing - počítají se pouze pracovní dny. ČS posílá pokud vím ve všední dne v 20:00. Nevím, kdy se připojuje Fio a kdy přípisuje, ale teoreticky by to mělo dojít během dneška do Fia.
    SM3
    SM3 --- ---
    ADAM: tak to je fajn zjištění....
    Jinak když jsem potřeboval prachy mít někde hned, tak jsem využíval WesternUnion, ale už si nepamatuji poplatky jaké byli, ale ty prachy byli k vyzvednutí během pár minut od té doby co to bylo zařízeno na "odchozí pobočce"...
    ADAM
    ADAM --- ---
    SM3: to bylo dřív. dneska už vždycky všechno druhý den dorazí.

včera jsem poslal expresní platbu EUR do něměcka - měla tam dorazit v ten den (včera) a prd, doteď tam není :-(
    SM3
    SM3 --- ---
    Byl jsem docela mile překvapen, že platby jak z KB tak z ČS mi na účet u mBanky dorazili, již druhý den. Což pokud si dobře pamatuji tak jsem z KB na ČS čekal 2 někdy až 3dny...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ADAM: pekne, pekne .. dekuji za info .. achjo, proc mi tohle lidi delaj
    ADAM
    ADAM --- ---
    PETER_PAN: v pondělí.
    pokud to spořka odeslala až v pondělí, no, tak bys to měl na účtu vidět dnes (úterý) do 9hod ráno.

pokud ne, tak to na 99% neposlal, (nebo banky udělaly chybu).
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. kdyz nekdo dal prikaz k prevodu na CS (e-banking) v nedeli - do kdy to budu mit na FIO uctu ? .. je utery (11hod.), nemam to tam :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam