• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ORANGESUNNY
    ORANGESUNNY --- ---
    Pracujete někdo v GE Money či tam někoho znáte?
    DYNK
    DYNK --- ---
    JUNGLER: pochybuju, ze existuje banka, se kterou se nikdo nesoudi:)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    slyšel jsem něco o jakémsi soudním sporu s axou... víte o tom někdo něco, nebo je to jenom nějakej blud?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Ne bolestněji, protože mám bezúročné období a mám čas ty peníze splašit.
    S474N
    S474N --- ---
    YNZA: nekdo nejezdi speedboatem, jinej zase nejezdi mastnou tyci. Proste dle vkusu kazdeho soudruha.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Placena jak kde, stejne jako kreditka. Pokud se ti to nepovede reklamovat, tak platis i tu kreditku - a zpravidla bolestneji.
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak ja nejezdim speedboatem no, kartou obcas koupim nejakou picovinku z ciny za kilo, takze fakt nepotrebuju na todle kreditku a kurs me nestipe (kolikrat to ani neplatim ja ve finale)

neporadilo se mi dohledat jak je to s tim bezurocnym obdobim a urokem u mKreditky zdarma :/ sem google lama
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Fakt měsíc? Já ji vracel mBank na počkání (-; Přestřihli jsme ji spolu a do žádosti už neuváděli.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Kontokorent je placená služba. Navíc pokud se nepovede reklamovat, tak ty úroky platíš. Proč riskovat, když na kreditce je stejně nějakou dobu neplatíš? Ona kreditka je takový kontokorent zdarma.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Stejně tak si můžeš sjednat kontokorent pro pokrytí výpadků na účtu - pokud tě do mínusu dostala neoprávněná platba, neměl bys platit čerpání
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: zajimave, ze od zdejsiho publika zatim zadna rada (a uz vubec ne konstruktivni) nepadla.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: mBank je moc "přísná" a my moc výjimkoví klienti, Equa nedělá rekonstrukce...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: kreditku jsem musel samozřejmě (?) rušit s předstihem, to není ze dne na den... jinak to trvá cca měsíc :)
    VXP: podpis tam nebyl v podstatě vůbec - a myslím, že sice tam to nastavení není, ale můžeš si vybrat, jestli chceš PayWave nebo "obyč".
    VANEK: koeficient neznám, vybrali jsme si Unicredit (float, rekonstrukce, 3M na 30 let - typuju, že do dvou let budeme refinancovat jinde, možná mBank, možná Equa).
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Je tam logika (psala mBank) - pokud zaplatíš několikrát 500 v krátkém čase, tak to bude chtít PIN. Takže strop je zase někde na 100 Euro. Hlavní výhoda je rychlost a fakt, že tu kartu ani nemusí nikdo vidět - přiložíš peněženku a jdeš. V NL mají už dávno elektronické peněženky a fakt dobrý. Třeba u všech automatů - představuj si, že platíš 20,- s Pinem - to budeš raději házet drobné.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Tabulky mi neukázali, ale ukázalo se jako vhodné tu kreditku zrušit a znovu udělat (nic to nestálo, jen jsem byl měsíc bez kreditky). Nová kreditka má limit od 15% menší (což vůbec nevadí).
    Jestli si dobře pamatuji, tak hlavní rozdíl byl, že bez kreditky se vejdu do kategorie žadatelů, kde se neověřují další rizika. Schválení bylo velmi rychlé.

ADAMM: Po dvou měsících ještě nemáš hypo vyřízené?

GHOSTSTALKER: Tak počítej se mnou - v průměru utrácím za chod domácnosti 10k, díky bezúročnému období je to jako kdybych měl v průměru od banky půjčeno 10k po celý rok. U spoířícího účtu to dělá 200 ročně navíc, u bilančního účtu ještě více (aktuálně asi 4%). Cena za to je, že jednou za měsíc (mám v kalednáři připomínku) se přihlásím do internet bankingu, vyberu peníze z bilančního účtu a zaplatím kreditku. Asi tak minuta času. Já vím 16,50 za minutu není bůhví kolik, ale 33 za minutu už jde.
    Plus je tam výhoda, že na běžném účtě mám malou hotovost a většinu na bilančním účtě. Při tom, při větší útratě nemusím ztrácet čas s převáděním peněz - zaplatím kreditkou a převádím jednou za měsíc.
    Ještě dám jednu výhodu - pokud použiješ debetní kartu a máš vyčerpaný účet do nuly, tak ti neprojdou trvalé příkazy - tím vysosáním karty můžeš mít narušený život (než se vyřídí reklamace).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VXP: tak myslenkove je to asi vymena papirovych penez, kdyz ti ukradou srajtofli s bankovkama, mas uplnou smulu. tady mas jeste jakousi sanci tu kartu vcas bloknout. myslim, ze je to o zvyku. stejne tak kdyz se nekdo chova nestandardne a nakupuje takhle po petikolu v kratkem casovem horizontu, pin by to pak melo chtit. u mbank tusim si muzes i nastavit, ze to ma chtit pin vzdy.
    VXP
    VXP --- ---
    MRTVY_KENNY: ja ani ten podpis nepovazoval za bezpecnej - vetsinou na nej nikdo nekoukal, ale uz tam bylo neco co se dalo zpochybnit... kdezto tedka ti nekdo ukradne kreditku a muze si na ni vzit xkrat za 499,- a nepotrebuje znat ani PIN :-)

proste machne kartou a jsi o 500,- lehci ;)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VXP: proc zpet? kolikrat ten podpis nekdo podroboval okem grafologa?
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: co se tyce te PayWave ... je tam vyhledove nejaka moznost nastaveni PINu i do platby do 500? protoze pokud ne, tak mi ta karta prijde jako skok o par let zpatky co se tyce bezpecnosti... driv tam byl "aspon" podpis, ted uz vubec nic? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam