• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    S474N: Terminus technicus je osoba s opravnenim ke smenarenske cinnosti, tak co to tu zase rozjizdis? :D
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: ne smenarny, ale devizove spolecnosti. Coz je i terminus technikus, ktery si muze dotycny vyhledat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: To ale znamená, že bude platit poplatky za ten transfer. To už si ten GBP účet může udělat sama.
    Nějaké zkušenosti, jestli je v UK nějaká banka s podobnou politikou jako Axa u nás?
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: ne, přímo UK účet asi žádná česká směnárna nenabízí.
    protistrana to pošle na účet u české banky vedený v GBP. směnárna to schroustá pošle koruny na cílový účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Jenže to je asi na švagrovou trochu komplikované.
    Jak to bude ta druhá strana odesílat? Jako lokální platbu UK->UK?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ne banku, ale devizy.cz, akcenta.cz a podobné směnárny.

např. exchanage.cz má nejlepší kurz, ale zase 200kč poplatek za příchozí platbu <10k.
    devizy.cz nemají poplatek, ale zase mají horší kurz. chce to jen projet nabídky a tu nejvhodnější vybrat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dotázek: Potřebuji pro švagrovou vymyslet jako optimálně dostávat peníze ze Skotska. Nebudou to úplně malé částky, odhadem tak 10k každý měsíc, tím pádem hrají roli jak poplatky, tak kurzové rozdíly. Je lepší to brát jako mezinárodní platbu (ale asi to nejde přes SEPA) nebo to vybírat tady v bankomatu hotově? Jedná se o kurzy a o poplatky dohromady.
    Jakou banku byste případně doporučili pro ty příchozí platby. Teď má Spořitelnu, což nebude tak nejlepší volba.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Nikdo nevi? V obchodnich podminkach jsem k tomu nic nenasel a prijde mi to jako dulezita otazka.
    SIVER
    SIVER --- ---
    SPAM: něco podobného jsem také zaslechl. že bud to bude grátis a nebo cca 5-6kč
    SPAM
    SPAM --- ---
    SIVER: tak to už bych opravdu střílel, což nechci... Kdybych si ale musel tipnout tak ano, cca okolo 5 Kč (viz cashback), ale je to opravdu jen moje fantazie :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    už se ví jestli AB bude mít zpoplatněný výběry z terminálu sazky a jestli ano tak zakolik?
    SPAM
    SPAM --- ---
    FLAD: Spíš prosinec. Revolvingový produkt bude příští rok. Jestli kreditka nebo debet se neví.
    FLAD
    FLAD --- ---
    SPAM: Myslis, ze to stihnou v listopadu, aby stihli Vanoce? Nebo spis az v prosinci?

Nemely bejt jeste kreditky letos? Ty budou az za rok, kdyz nabrali zpozdeni s pujckama, co?
    SPAM
    SPAM --- ---
    NELDE: Jo, já neříkal, žes něco tvrdil :) Beru to v pohodě a tahle debata cobykdyby mě přijde úplně v pohodě. Jinak ano PPF prodalo Sazku, ale jako síť pro výběry AB ji stejně použije. A spustí ještě tento roki s mobilní aplikací.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPAM: Já netvrdíl, že to tak je, ale že to je jedna z možností. Samozřejmě dopad hodně závisí na přístupu a na tom, jestli nabízíš lepší služby nebo jenom "lepší" cenu.
    Jinak pokud se to vyjednává na úrovni PPF, tak o tom nikdo z AB nemusí vědět. Nicméně PPF prodalo Sazku, která byla trochu plánovaná jako síť na výběry a vklady. Takže AB potřebuje rozšířit svoji pobočkovou službu jinak. A docela rychle. Koupě jiné banky je dobrá volba. Zejména pokud má pobočky a bankomaty.
    SPAM
    SPAM --- ---
    NELDE: ok, tenhle postup docela chápu. jaký by to mělo dopad je věc druhá. ale díky za objasnění,) AB by to nebyla proto, že by se podobná věc musela chystat už nyní a věděl bych o ní (aspoň doufám:))
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPAM: Proč by to AB nebyla? Peníze na investice má, jsou agresivní a potřebují dokazovat, že jejich služby jsou opravdu kvalitní. Virální marketing by fungoval efektivněji než televizní.
    Dopadlo by to asi jako s eBank nebo Živno. Nejprve by GEMB začala prodávat AB produkty (například tak, že by pod v pobočkách by byla AB místnost). AB by samozřejmě vrhla na trh ty produkty, které ještě nemá (využila by kapacity i postupy GE, ale přidala by svoje), ale GEMB je nabízí. Paralelně k tomu by se klienti převáděli na AB platformu u produktů, které GEMB má (provozovat dvě je drahé). Trvalo by to cca rok než by se to zcela ukončilo. Stejně některé věci neurychlíš.
    Nikdo neříká, že by GEMB klienti byli spokojení (eB a ŽB nejsou).
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    @MITSU
    MITSU: Vzhledem k tomu, že se opíráme o "jsem tak slyšel", bude to asi jen odvážná spekulace.
    SPAM
    SPAM --- ---
    NELDE: ne, že bych bych byl akcionář AB nebo něco podobného :), ale airbank by to určitě nebyla. Ale když už jsme u toho.. asi jsem ani nepochopil, co by se potom dělo a jak by to probíhalo, popřípadě někdo dovysvětlete, jestli máte větší představivost než já..:) AB by GE vlastnila a vše by zůstalo při starém? nebo klienti GE by najednou byly klienty AB, všechno z GE by se v podstatě "vyhodilo" a překopalo na koncept AB? Jak by AB provozovala produkty, které má v tuhle chvíli ve vývoji? Že by převzala koncepci GE? To asi ne... Chápu, že se tohle mezi společnostmi děje běžně, ale bankovnictví v ČR je v tuhle chvíli v tak specifické situaci, že si to asi nedokážu představit. U ostatních "nových" bank asi podobně. Takže jedině někdo z dinosaurů. Zatím si myslím, že spekulace je celkově to, že GE v ČR bude ke koupi. Ale pěkná :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To je jenom spekulace, kdo by asi měl zájem z bank, které už tu jsou. Nicméně investiční peníze na to mají a byl by to velký nárůst klientské báze. Navíc Airbank nemá na rozdíl od GEMB špatnou pověst (zatím).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam