• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GREGI: ne to chápeš špatně. Koukni přímo k prameni viz: axa spořící účet
    GREGI
    GREGI --- ---
    BUNDA: a ze sporiciho uctut si clovek nemuze prachy hned vybrat jestli to dobre chapu? nebo jakej je rozdil mezi sporicim a normalnim uctem?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GREGI: za platby ani za vedení ne.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BUNDA: jj dost platim do zahranici... a axa ma nejaky poplatky za vedeni a platby?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GREGI: tak pokud s tou kartou budeš platit po netu v zahraničí musíš vzít ještě do úvah kurz. Pak vychází použitelně např. Axa zde je i nějaký úrok, protože jde o spořící účet.
    GREGI
    GREGI --- ---
    popripade da se nekde treba z 50k za mesic neco vydelat na urokach? kdyby to byla blba stovka...
    GREGI
    GREGI --- ---
    potrebuju nejakej ucet kde budu mit jen par tisic na platby kartou po internetu... nechci riskovat ze mi nekdo vybere vsechny prachy a ja to pak budu muset resit... momentalne mam ucet u csob takze bych si chtel zalozit ucet u jine banky... premejslim nad ZUNO airbank nebo mbank (popripade mi jeste utekla nejaka jina?)... jsou u nich nejake zapory nebo je uplne jedno jakou vyberu? ucet tedy potrebuju hlavne na platby kartou na netu... predem dik moc
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak jsem prošel nabídky těch zmíněných devizovek a GBP v zásadě moc neumí - člověk ušetří jen poplatek za příchozí platbu ze zahraničí + asi vydělá na kurzu.
    Není nějaká, která má účet přímo v UK.
    Navíc třeba devízy.cz chce aby součástí té platby z UK byl "variabilní symbol" - jenže to je česká záležitost.

Která bank je nejlepší na příchozí platby z Target 2 (SEPA asi nepůjde)? Případně je možné z GBP posílat peníze skrze SEPA (z ČR to jde)? Pak by asi bylo nejlepší použít Fio s jejich číslem účtu na SK.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kromě použití devizové společnosti (nevím, jestli to švagrová zkousne), jakou banku byste doporučili pro co nejlacinější převody z UK? Kurzy + poplatky?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    NELDE: currencyfair?
    S474N
    S474N --- ---
    GHOSTSTALKER: normalni clovek si pod smenarnou predstavi smenu valut, zde se ted resi smena deviz a takove firmy se nazyvaji "devizovky". Nic vice, nic mene.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    S474N: Terminus technicus je osoba s opravnenim ke smenarenske cinnosti, tak co to tu zase rozjizdis? :D
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: ne smenarny, ale devizove spolecnosti. Coz je i terminus technikus, ktery si muze dotycny vyhledat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: To ale znamená, že bude platit poplatky za ten transfer. To už si ten GBP účet může udělat sama.
    Nějaké zkušenosti, jestli je v UK nějaká banka s podobnou politikou jako Axa u nás?
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: ne, přímo UK účet asi žádná česká směnárna nenabízí.
    protistrana to pošle na účet u české banky vedený v GBP. směnárna to schroustá pošle koruny na cílový účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Jenže to je asi na švagrovou trochu komplikované.
    Jak to bude ta druhá strana odesílat? Jako lokální platbu UK->UK?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ne banku, ale devizy.cz, akcenta.cz a podobné směnárny.

např. exchanage.cz má nejlepší kurz, ale zase 200kč poplatek za příchozí platbu <10k.
    devizy.cz nemají poplatek, ale zase mají horší kurz. chce to jen projet nabídky a tu nejvhodnější vybrat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dotázek: Potřebuji pro švagrovou vymyslet jako optimálně dostávat peníze ze Skotska. Nebudou to úplně malé částky, odhadem tak 10k každý měsíc, tím pádem hrají roli jak poplatky, tak kurzové rozdíly. Je lepší to brát jako mezinárodní platbu (ale asi to nejde přes SEPA) nebo to vybírat tady v bankomatu hotově? Jedná se o kurzy a o poplatky dohromady.
    Jakou banku byste případně doporučili pro ty příchozí platby. Teď má Spořitelnu, což nebude tak nejlepší volba.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Nikdo nevi? V obchodnich podminkach jsem k tomu nic nenasel a prijde mi to jako dulezita otazka.
    SIVER
    SIVER --- ---
    SPAM: něco podobného jsem také zaslechl. že bud to bude grátis a nebo cca 5-6kč
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam