• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    NELDE: Coz plati i na dalsi vetu, kde rikas "rust nabidky = hospodarsky rust". Vubec ne. Tady se zabyvame agregatni poptavkou...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    NELDE: Cely jsem to nedocetl, ale rekl bych, ze pres minimalni rezervy se ovlivnuje NABIDKA penez, nikoliv POPTAVKA, jak pises. Ale taky si myslim ze sis ty pojmy jen nahodou popletl, protoze s inflaci rozhodne souvisi NABIDKA penez - a mas ty oba pojmy hned vedle sebe ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dneska mi došla jedna věc - doufám tedy, že moje úvaha je správná. Prosím o názor.

Pamatujete si, jak jsme řešili systém částečných rezerv a jak vlastně působí na ekonomiku - díky tomu, že banka může půjčit moje peníze jinému a oba ty peníze můžeme teoreticky použít ve stejný čas (to teoreticky nejde, ale díky elektronickému bankovnictví jsou ty časy použítí velmi blízké), tak tím roste poptávka a tedy i inflace. No a dneska mi došlo, že tím byl stimulován i růst nabídky = hospodářský růst uplynulé doby. Tedy hypotéční krize (pokles úvěrů) se musela zákonitě projevit v poklesu ekonomiky. A dokud se nezvýší úvěrování, tak budeme svědkem stagnace ekonomiky případně poklesu. Na rozhýbání poptávky nestačí snížit daně, protože ty peníze v ekonomice nejsou (daně je jen přerozdělí). Řešení je tedy v zásadě "snadné" - místo napumpování peněz do úvěrů pomocí nízké sazby centrálních bank (už to skoro níže nejde) potřebujeme paradoxně napumpovat peníze pomocí vyšších sazeb = "tisk" peněz. Jasně, půjde nahoru inflace, ta ale jde tak jako tak a v současnosti máme sazby pod inflací.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Podle informací mBank to už nějakou dobu jde.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    zdravím, jde dnes už normálně posílat platby ze zahraničního (Německo) účtu na korunový účet u mBank? před X lety to nšlo nebo se to obcházelo nějakou fintou...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak je to jasne, ty zpravy chodi s nekolika hodinovym zpozdenim :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MEDWYN: diky
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ANDY_WARHOL: V pohode jsem se prihlasil
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    zdar, nedari se mi prihlasit do ekonta u rb pomoci mobilniho klice, muzete prosim nekdo kdo ma tento ucet, zkusit zda mu to funguje ?
    zabezpecena sms normalne prijde, zadam bpuk otevru ji, peclive opisu a stejne mi to napise "Chybné Klientské číslo nebo Autentizační kód" atd. je tam ze mam zkusit zavolat na linku operatora, ale ja sem v zahranici a nechce se mi volat z cesky simky, protoze tam nemam dost kreditu, a davat si tam zpatky nemeckou tak mi zas neprijde ta sms az s nima budu mluvit, tak bych rad overil nejrdiv, ze to opravdu nefunguje jen me.

diky
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    S474N: jo, beru, ale tak at mi to neslibujou kdyz to neumej dodat, to je jednoduchy - nenaplnena ocekavani, to je to nejhorsi co muzes klientovi udelat :)
    S474N
    S474N --- ---
    LEDOFREDO: tak PP neni standarne vydavanou kartou, tak si trosku pockas no :-)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    VANEK: jojo, paypass, poplatek 99

S474N: prave ze ten clovek na pobocce mi rikal ze to muze byt hrozne rychle a pod vlivem techto informaci jsem se nesoustredil na to jaka je ta opacna strana casoveho rozpeti :)
    S474N
    S474N --- ---
    LEDOFREDO: vim o lidech, kteri to meli do tri dnu doma a postou. Vybital sis klasickou kartu nebo nejakou jinou?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Vlastní karty nyní poštou, po žádosti online.
    LEDOFREDO: A to byla placená?
    ADAM
    ADAM --- ---
    myslím, že se musí vyzvedávat na pobočce. ale možná to už je nyní jinak.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    nevite jak dlouho trva vystaveni karty u FIO a jakym zpusobem se karta dorucuje ? o kartu jsem si pozadal na pobocce 5.11. a tvarili se ze bude vsechno hrozne rychle, ale nic se zatim nedeje, ani mi nestrhli poplatek za vytvoreni karty
    SIVER
    SIVER --- ---
    Erich Čomor: Air Bank chce být do pěti let bolestí všech velkých bank - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/erich-comor-air-bank-chce-byt-do-peti-let-bolesti-vsech-velkych-bank-932192
    ADAM
    ADAM --- ---
    axa, pokud ten účet neplánuje nějak intenzivněji využívat.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    v tom zahraničí asi nehodlá vybírat moc často....
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    ESP čili EU, ano bude jí tam chodit výplata, nevím řekněmě 5 krát do roka vyjede na týden a nebo si udělá prázdniny na měsíc v létě, platit z něj určo bude nájem či telefon.

Další podrobnosti klidně rád doplním, když se zeptáte:o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam