• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Ty víš, že s RB nechci mít nic společného. Takže se ani koukat nebudu. Není to, že bych nevěřil, co má na webu, ale že prostě nedůvěřuji té firmě, že se mě nepokusí ošidit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    S474N: osobní zkušenost např. u eur vyšla cca před měsícem po započtení vratky (placeno stejný den v několika obchodech opakovaně oběma kartami) CitiLife lépe než Axa o cca 0,12,- Kč.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: verit nemusis, to je uz ovsem pouze o problemu v tve hlave, kdyz si nedokazes ani overit podane informace.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: Díky, koukal jsem a MC je zdarma (za bezkontaktní se platí), asi vyzkouším.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: podle ME MasterCard ale tohle určitě najdeš na jejich strankach
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Axa je sice dobrá, ale teď mi ji Amazon odmítl. A to mě stálo asi 1000,- To není nejlepší, takže přemýšlím o jiné platební kartě. RB nechci ani náhodou (nevěřím, že má dobré kurzy) a vlastně by to ani neměla být kreditka - abych mohl vybírat z bankomatu.

NAVARA: To nezní špatně. Jenže Fio dává zdarma jen Maestro, ne?
    S474N
    S474N --- ---
    BUNDA: vraceci kreditka CitiLife urcite neni s dobrymi kurzy, to ses dost hodne spletl. AXA je velmi dobra, dale kreditni VISA od RB (pripadne i ted ty nove MC).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Výše uvedené konverze jsou prozatím prováděny na základě vyhlašovaného kurzovního lístku ČSOB. Kurzy pro konverzi přebírá Fio denně od ČSOB. Bez jakékoliv další přirážky používá kurz devizy - nákup a devizy - prodej.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Mně také mBank funguje, ale ty kurzy mi občas vadí. Jak moc je fio daleko od středu? Nemá Fio zdarma je Maestro?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ty lepší kurzy potřebuji párkrát do roka. Takže nechci nic s poplatkama. Axa by plně vyhovovala, ale není to poprvé, kdy nešla použít. Na ticíci dolarech už ten špatný kurz vadí.
    Ani by to nemusela být kreditka - občas potřebuji i výběr z bankomatu a nechci platit od prvního dne - raději jako u Axy před cestou pošlu pár tisíc a po cestě pošlu zbytek zpět.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: vracecí kreditka CitiLife, ale to asi nechceš slyšet .-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: co jsou to dobré kurzy? fio/čsob mi fachá, pokud ti jejich kurzy vyhovují...

BUNDA: americký obchodník mi už po týdnu hlásil, že nemůže částku chargnout, neboť jim vypršela autorizace - zatímco mbank ty peníze držela blokované ještě další týden, takže to asi bude různé podle metody platby a tak
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: jasne, ale ta situace, kdy to strhnou po tak dlouhe dobe preci jenom je k nasrani. vubec se nedivim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Máte někdo zkušenost s Axa na Amazonu - nešla mi použít. Musel jsem užít mBank s ne moc dobrými kurzy. Je nějaká jiná karta s dobrými kurzy, která jde užít na Amazonu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to se nedivim ze se rozciloval. na to by snad mely byt nejaky lhuty do kdy si to musi strhnout.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: tak to je sila po 3/4 roce :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: to je otázka na prodejce... Takhle jsem viděl přesně totéž, kdy se uživatel na fóru rozčiloval (po 3/4 roce kdy už na to zapomněl) proč je v debetu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: stejne nechapu proc si to nestrhli v dobe ty blokace. takhle je v tom bordel
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: to jsem nepředpokládal, ale jen abyses nedostal do debetu. Prostě si teď musíš disponibilní zůstatek hlídat i s ohledem na tuto platbu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam