• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Upozorňuje FIO na končící zadání Trvalého příkazu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KORDA: Co FIO? Současně účet v ČR a SK, ten SK je Eurový a příjímá platby SEPA.
    KORDA
    KORDA --- ---
    Ahoj,

rozjíždíme projekt, který bude primárně v EURech a budeme hlavně příjmat platby z celé EU. Kde si založit účet? Aktuálně máme v KB ale ta, záhadně, neumí mít jeden účet ve více měnách takže nám nic nebrání založit si ho jinde.

Díky za jakékoliv info co by nám pomohlo.

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Equa bank podcenila úmysly některých klientů. Z bankomatů vybírali po stokorunách - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/equa-bank-podcenila-umysly-z-bankomatu-vybirali-po-stokorunach/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    POPEY: Jednou z možností je ZUNO.
    Výhoda: všechny příchozí platby zdarma, tedy včetně zahraničních (a ne jen v eurech).
    Nevýhoda: nic moc kurzy
    Za zřízení účtu u Zuno můžeš dostat 3 stovky, pokud tě někdo doporučí, stejnou částku dostane i on
    Banky lákají na slevy a bonusy, dostanete s nimi i tisícovky navíc - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/banky-lakaji-na-slevy-a-bonusy-dostanete-i-tisicovky-navic/

Chtělo by to uvést kolik plateb to bude (počet) a v jakých částkách. Protože u větších částek se vyplatí využívat devizových společností, viz můj článek http://trhy.mesec.cz/clanky/prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/ ,plus některé další, starší
    Klade to ale vyšší nároky na odesilatele, který musí u většiny devizovek (kromě Citfin, ale ta bere jen podnikatele) vyplnit správě kromě čísla účtu (které se společné pro všechny klient) i nějakou identifikaci platby, podle které devizovka pozná, že je to platba pro tebe. Částku z EUR pak devizovka převede na české koruny (výrazně výhodněji, než jakákoliv banka) a pošle na tvůj český účet. Některé devizovky to dělají i zcela bez poplatku.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: jo, ZUNO. levně to jde i ve Fio a Equa.
    POPEY
    POPEY --- ---
    hledam ceskou banku kde bych mohl otevrit eurovy ucet, samozrejme vedeni uctu zdarma
    a neplatil za prichozi EURa ze zahranici nekolikrat v mesici?

koukal sem ze to mozna umi ta ZUNO banka
    naky tipy?
    POPEY
    POPEY --- ---
    hledam ceskou banku kde bych mohl otevrit eurovy ucet, samozrejme vedeni uctu zdarma
    a neplatil za prichozi EURa ze zahranici nekolikrat v mesici?

koukal sem ze to mozna umi ta ZUNO banka
    naky tipy?
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdravim, FIO banka nema moznost pouzit v nastaveni trvaleho prikazu prijemce z jiz vytvorenych sablon?
    Proc takova dulezita vec chybi? U mBank celkem dost pouzivam, tu mi to jaksi chybi. Nebo se to da nejak "osefovat" krom manualniho doplneni :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: http://www.statebank.co.za/faq/26
    Je tam limit 5000 INR na vývoz. Ale mělo by to jít směnit na USD a vyvést. Ale je to limitované, nicméně by ten limit měl být $5000
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ovsem jeslti se tam da takhle jit nekam do smenarny a vymenit si to za eura to netusim...
    taky pozor aby ti nekde nedali falesny prachy, to by se ti moc nevyplatilo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TADEK: v tom pripade doporucuju vzit kes, rupky se tedy vyvazet nesmi (na to sem zapomel) takze vymenit za eura je asi tvoje jediny reseni. pokud nechces mit problemy. ja bych se totiz taky nespolihal na to ze to poslou, byl sem v indii tedy jen asi mesic, ale stacilo mi to a neverim jim ani pozdrav...
    TADEK
    TADEK --- ---
    ANDY_WARHOL: indicky ucet nemam
    NELDE: aha. me nikdo zadny USD nebo EUR neda. podepsal sem vypoved, bezi 30 dni vypovedni lhuta. na konci mesice az poletim do cech tak mi daj budto v cashi 100.000 rupii, ktery si ja promenim v Indii na EUR/USD a nebo si to necham poslat na svuj ceskej ucet z jejich indickyho uctu, ale poslou mi to az opustim svuj byt, tzn to bude trvat par dni nez mi to na ucet dojde a v tu chvily uz budu v cechach, takze pokud by mi to neposlali, tak se s tema prachama muzu rozloucit protoze mimo telefonu nebudu mit zadny paky, jak je prinutit aby mi ty love dali... ://
    NELDE
    NELDE --- ---
    TADEK: Nevím detaily proč, ale máme jako firma na indických účtech rupie a nemůžeme je vyvést ven a použít jinde. Takže pokud ti dávají USD nebo EUR nebo jinou plně směnitelnou měnu, tak by to bral, nejsem si jist jak moc se mohou rupie z Indie vyvážet.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TADEK: typicky cim vic konverzi tim vic ztratis. jak si chces vlozit na svuj ucet penize v rupiich, to nevim (v cechach to podle me nepujde, mozna mas i indicky ucet, ale to nepises)
    nejlevnejsi samozrejme bude, kdyz ti to poslou oni rovnou na cesky ucet, ale taky zalezi na tom jaky kurz tvoje banka pro takovy prevod pouzije. navic se obavam se ze stejne pouzije prevod pres euro... takze vlastne si vubec nepomuzes...
    nech si vyplatit eura a mas to nejednodusi, v cr vymenis za dobrej kurz, kdyz se budes snazit
    nebo se domluv s nekym kdo pojede do indie a vymen to s nim. to bych udelal ja, ta castka neni tak vysoka, sehnat dva cestovatele imho takovej problem nebude, kdyz das dobrej kurz.
    TADEK
    TADEK --- ---
    ANDY_WARHOL:
    BUNDA: dik, to je dobrej napad ale ja bych ty penize potreboval hned (coz neni hlavni duvod) ale spis jde o to, ze v indii je lepsi si ty penize si ty penize vybirat z bankomatu, poplatek stoji 125kc a clovek to ma podle aktualniho kurzu a nema pak u sebe tak velky obnosy... nicmene to zkusim. stejne by me ale zajimala varianta si to poslat nebo vlozit na ucet...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: což je nejlepší cesta pokud někoho takového najdeš. Oba na kurzu ušetříte.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dal by ti pak rovnou cesky penize
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TADEK: napadlo me, zkus se zeptat tady na nyxu v indickym klubu, jestli treba nejaky cestovatel by nechtel rupie...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam