• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    TADEK
    TADEK --- ---
    ANDY_WARHOL: indicky ucet nemam
    NELDE: aha. me nikdo zadny USD nebo EUR neda. podepsal sem vypoved, bezi 30 dni vypovedni lhuta. na konci mesice az poletim do cech tak mi daj budto v cashi 100.000 rupii, ktery si ja promenim v Indii na EUR/USD a nebo si to necham poslat na svuj ceskej ucet z jejich indickyho uctu, ale poslou mi to az opustim svuj byt, tzn to bude trvat par dni nez mi to na ucet dojde a v tu chvily uz budu v cechach, takze pokud by mi to neposlali, tak se s tema prachama muzu rozloucit protoze mimo telefonu nebudu mit zadny paky, jak je prinutit aby mi ty love dali... ://
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TADEK: typicky cim vic konverzi tim vic ztratis. jak si chces vlozit na svuj ucet penize v rupiich, to nevim (v cechach to podle me nepujde, mozna mas i indicky ucet, ale to nepises)
    nejlevnejsi samozrejme bude, kdyz ti to poslou oni rovnou na cesky ucet, ale taky zalezi na tom jaky kurz tvoje banka pro takovy prevod pouzije. navic se obavam se ze stejne pouzije prevod pres euro... takze vlastne si vubec nepomuzes...
    nech si vyplatit eura a mas to nejednodusi, v cr vymenis za dobrej kurz, kdyz se budes snazit
    nebo se domluv s nekym kdo pojede do indie a vymen to s nim. to bych udelal ja, ta castka neni tak vysoka, sehnat dva cestovatele imho takovej problem nebude, kdyz das dobrej kurz.
    TADEK
    TADEK --- ---
    ANDY_WARHOL:
    BUNDA: dik, to je dobrej napad ale ja bych ty penize potreboval hned (coz neni hlavni duvod) ale spis jde o to, ze v indii je lepsi si ty penize si ty penize vybirat z bankomatu, poplatek stoji 125kc a clovek to ma podle aktualniho kurzu a nema pak u sebe tak velky obnosy... nicmene to zkusim. stejne by me ale zajimala varianta si to poslat nebo vlozit na ucet...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: což je nejlepší cesta pokud někoho takového najdeš. Oba na kurzu ušetříte.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dal by ti pak rovnou cesky penize
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TADEK: napadlo me, zkus se zeptat tady na nyxu v indickym klubu, jestli treba nejaky cestovatel by nechtel rupie...
    TADEK
    TADEK --- ---
    cau,

mam pronajaty byt v bombaji, kterou tedka budu na konci unora opoustet a vracet se zpet do prahy. za byt jsem platil zalohu 100.000 indickych rupii, coz je nejakych 36500 czk. penize mi vrati a moje otazka zni, zda si je mam nechat poslat z indicky banky na svuj ucet u cesky sporitelny a nebo zda si ty penize mam vzit v hotovosti a vlozit je v rupiich na svuj ucet. kdybych si to promenil na eura/dolary a pak na cesky, tak tou operaci ztratim asi dost penez. radsi bych si ty penize ale odvezl v cashi, protoze nez mi je poslou na ucet, tak to bude trvat par dni a to uz v indii nebudu, takze kdyby to nahodou neposlali, tak nemam zadny paky to z nich dostat. neprepokladam, ze by se to stalo, ale clovek tady nikdy nevi... diky moc!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Akorat se chytsam zalozit si ucet u Equa bank..chete nekdo 150 za "doporuceni"?:)
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    diky mrknu se
    VXP
    VXP --- ---
    SCHWA: exchange je draha :)

nejlepsi kurzy jsou v jindrisske vedle levnejch knih... (stejnej barak... vpravo knihy, vlevo smenarna)
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    SCHWA: Exchange v Kaprovce s VIP voucherem (ke stažení u nich na webu)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SCHWA: me vzdycky davali nejlepsi kurz v tescu na narodni. ale nevim jestli vezmou velky mnozstvi aud a hlavne je to u vylezu z kramu, takze tam nemas uplny soukromi :(
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Chtel bych se zeptat kde nejlepe smenit penize (Praha). Potreboval bych nakoupit vetsi mnozstvi AUD za CZK. diky moc
    VANJA
    VANJA --- ---
    LOPIK: dobry penize dorazily za 2 dny asi.

hlavne nechapu jednu pro mě poměrně zásadní věc, že když dělám převod, a z nějakýho důvodu neprojde, že nemají nějak systémově ošetřený to, abych se dověděl že je nějakej problém, a hlavně jaký. ať už automaticky, nebo i manuálně. Každej měsíc dostávám do internet banky 2 reklamní zprávy, tak počítám, že aby nějaká lopata z odnělení zahraničních plateb poslala aspoň nějakou stručnou zprávu o problému jim zabere asitak minutu. ... no aspoň že jsem si u nich udělal v rámci akce 2+1 účet bez poplatků....
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    VANJA: Jestli si v nějaký exotický zemi tak se neraduj předčasně - tam může samotný převod i po schválení trvat i několik týdnů a není to problém GE..
    S474N
    S474N --- ---
    VANJA: zlaty devizovky - clovek dostane o dost lepsi kurz, ale hlavne prevadi pouze v ramci CR.
    VANJA
    VANJA --- ---
    a teď jedna příhoda z natáčení..., tedy jedna tragikomická pro mě ne příliš veselá příhoda z GE Money Bank, nedá mi to a musím se podělit. třeba se to bude někomu v budoucnu hodit.

Chtěl jsem si převést prostředky z účtu GE na můj účet v zahraničí. Protože jsem v zahraničí, využil jsem jejich internet banky, o které jsem si do této chvíle myslel jen to nejlepší. Ale ouha. Peníze stále visí na účtě GE, a v zahraničí nic. po chvilce pátrání je mi vysvětlením pouze přílepek "ODMÍTNUT" v přehledu příkazů k účtu.
    Tak si říkám: "asi jsem něco vyplnil špatně, skusím to ještě jednou, a uvedu trochu důkladněji adresu banky i mojí adresu v zahraničí". Tak jsem učinil. Bohužel se stalo to samé - převod byl "ODMÍTNUT"
    Protože byl víkend, napsal jsem do banky e-mail s mým problémem, za několik dní se mi dostalo odpovědi, že se mám dostavit na pobočku, nebo mám kontaktovat zákaznickou linku telefonem nebo na chatu.

Zvolil jsem tedy chat.
    Jistá slečna(?) Martina mě po vysvětlení problému seznámila s tím, že na chatu nemůžou prověřovat transakce, ať se na ně obrátím telefonicky, nebo přijdu na pobočku. Na to jsem ji napsal, že jsem na druhé straně zeměkoule, a nerad bych telefonétem utratil denní výplatu, jestli nemá nějaký nápad, jak by se do dalo vyřešit.
    Tak mě přepojila na jistého Jana, který se mě 2x zeptal, jestli jsem v době převodu měl dostatek peněz na účtě. Když jsem ho ujistil že 100% ano, tak mě přepojil zpět na slečnu Martinu.
    Po chvíli čekání, kdy si údajně zjišťovla informace, mě obeznámila s tím, že jsem měl "zřejmě něco špatně vyplněno", a že to nezjistí, že leda v rámci "nestandartní situace", která trvá 7 dní. Nebo že mohu skusit poslat příkaz ještě jednou. Nevím co bych vyplnil už lépe. Jinou možnost než zkusit tu "nestandartní situaci" jsem bohužel neměl, tak jsem souhlasil. Ovšem další háček se vyskytl u způsobu obeznámení s informací. Jsou schopni jen volat na česká telefonní čísla. Bohužel české telefonní číslo nyní nemám.:)
    Po vysvětlení tohoto bodu konverzace mě přepojila na jiného kolegu, který mi "snad" pomůže. Ten byl už schopný problém alespoň řešit. Po mém sdělení údajů z platby se spojil s oddělením zahraničních plateb, a sdělil mi, že problém byl v tom, že jsem příkaz prováděl v korunách, což je prý špatně.

Ano, mám účet v korunách, tak mi přišlo nejlogičtější provádět převod v české měně, navíc když je tato volba v internet bance povolena, stejně asi jako dalších 10 měn - cílová měna bohužel v tomto seznamu nebyla.
    Taky nechápu, proč jsem musel strávit hodinu a čtvrt u na chatu, abych zjistil tuto poměrně banální skutečnost, a jen díky mé asertivitě jsem si ušetřil značnou částku za telefonní hovor, který bych musel podle prvních informací uskutečnit..., nojo, ať žije české bankovnictví a jejich služby.:)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ASACHI: S účinností od 1.7.2010 se Perfektní vklad nezakládá.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s perfektním vkladem české spořitelny? Na webu píšou úrok až 3,2 v rámci pásma 250000,- ; 300000 ... což se mi nějak nechce věřit.

Vkladové produkty v Kč - Česká spořitelna
    http://www.csas.cz/banka/content/inet/internet/cs/STANDARD_CONTENT_OT01_007048.XML
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    Cenu za nedobytnou banku roku bych rád udělil bance Wüstenrot. Trvalo mi měsíc, než jsem našel někoho s kým se dalo bavit. Jejich help desk je peklo, nic se nedozvím, nic nejde, všechno prý pouze písemně. Na dopis po měsíci žádná reakce a na emaily nereagují.
    FLAD
    FLAD --- ---
    VLASTIS: Kdybys na to jeste narazil, tak to sem postni a muzeme to probrat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam