• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Reklama je jedna věc, využití slevomatu, abych získal klienty cestou, že jim zaplatím za to, že se mi budou počítat do statistik (protože proč by vypovídali účet, který je nic nestojí), je jiná. Kdyby to aspoň dávali na nějaké akci, kterou sponzorují (takhle jsem kdysi dostal od TM přednabitou kartu na 50,-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TOMINO_I: ja teda nevim, podle ceho se pozna, ze to jde se zunem z kopce. ze ma voucher na slevomatu? a ze airbank melo(?) snad rok neustale reklamu v televizi, to je neco jineho?
    // ten otaznik je proto, pac ted nemam telku, tak nevim, jestli jeste porad pada ta zed na tlustocha nebo nepada.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    S474N: JJ vim ze maji "3ti nejvyssi" urok v zemi, ale jelikoz jsem si zvykl v ZUNO, ze si preposilam pokazdy jenom potrebnou castku na FIO ucet, cili dejme tomu kolem 4 nebo 5ti tis.mesicne treba 3x tak by se mi to moc nevyplatilo. Nekdy kdyz chci jeste vybirat z matu tak si poslu napr.jenom 2tis atd. Proste to delam, aby na spor.uctu bylo vzdy co nejdyl co nejvyssi castka.
    S474N
    S474N --- ---
    TOMINO_I: podivej se na web AirBank, maji to tam pekne shrnute a vybirej nejprve podle uroku a potom se zajimej o konkretni podminky.

Mimochodem, na kolikrat mesicne si z toho sporaku preposilas penize?
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdravim, tak to tady tak procitam.. a jaky teda lowcost spor.ucet by jste doporucili, pokud to jde se ZUNem z kopce? Mam norm.ucet u FIO, sporici ucet u ZUNA a nepouzivajici mBank ucet.
    Pritelkyne presla na AirBank, ale mne se jaksi nechce platit za kazdou odchozi transakci 5Kc.
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: zalezi na planovanem zustatku, pokud se bavime o 10.000, tak to vazne nema smysl.

Mimochodem informace pro vsechny, Equa se da zalozit iprovozovat zadarmo bez obratu, vice informaci zde:
    Platební karta Equa bank | AQUEL club
    http://www.aquelclub.cz/vyberte-si-vyhody/platebni-karta-equa-bank/

Sazebnik:
    http://www.equabank.cz/files/doc/246-sazebnik-aquelclub-2.pdf
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: + cestovat na pobočku a zakládat tam účet
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: ma smysl se u sporeni zajimat o TOP3, kdyz clovek muze mit TOP2 nebo TOP1? Ja vim, znamena to se kazdej mesic podivat a pripadne prevest.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Banky na tom nikdy byty nebudou, vždy to zaplatí klient

NELDE: Fio na transakce, Airbank na spoření?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Jasně, že u ČSSD nejsi chráněn vlastně nijak, nicméně ČSSD navrhuje vyšší daně pro finanční služby. Daně na transakce navrhovala EU.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Bože na nebesích jak chráněn, před čím chráněn? ČSSD chce zdanit banky právě kvůli tomu, že z nich prý zahraniční vlastníci vyvádějí moc zisku (a Fio se naopak v PR chlubí tím, jak optimalizuje na expanzi jenom s mírným ziskem :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ps: od toho co se stalo ted s kyprem neni chranena zadna banka, tedy banka mozna, ale ne jeji klienti, ja tem eu potentatum neverim ani slovo, kdyz rikaji, ze tohle bylo unikatni a vyjimecna zalezitost, oni si to ted zkusi na male zemi a pak prijde na radu nejake masitejsi sousto, schvalne jestli se pletu, ale predpokladam, ze to se to brzy dozvime...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: uvidime, ja si na beznych uctech v cr nechavam penize maximalne par hodin od prijeti, krome drobne rezervy pro placeni kartou.
    rozeslu platby a konec, pokud by neco takoveho prislo, tak budu mit dost casu to vyresit. takze kdyby se neco semlelo prijdu tak o 20 euro, vic ne :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: ČSSD chce zdanit banky. Jsou dvě "české" Fio a AB. Zbytek je chráněn.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: no ja myslim, ze fio vzhledem ke sve zde nedavno probirane angazovanosti v cssd bude po pristich volbach na tom docela dobre...
    NELDE
    NELDE --- ---
    TABO: Není to tak úplně low cost banka.

ADAMM: Jenže pro Equa to není tak snadné odpískat, jako pro Zuno, které když bude ve ztrátě, tak ho matka pohltí (protože má pobočky ve stejných zemích). A AirBank a FIO vlastně ani moc vycouvat nemohou, jen prodat.

Mohli bychom vypsat kurzy - kolik bank z pětice mB,FIO,ZB,EB a AB přežije rok 2015.
    TABO
    TABO --- ---
    A co že to máte proti Air Bank?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: jasny no, ani jedno se mi prilis nezamlouva, uz ani vlastne nevim proc :), no budu to resit, az ta situace nastane....
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: Equa by imho byla v pohodě - pokud by ji nečekal pravděpodobně podobný osud (jen můj tip, ale moc bych na jejich trvanlivost nesázel)...
    CMLKA: doporučil bych ti FIO+mBank, ale mám takový dojem, že to už jsem ti říkal před pár lety a měla jsi nějaké důvody, proč ne... ;)
    S474N
    S474N --- ---
    CMLKA: koukam, samej lepsi vyber. To je neco jako bankovni masochismus? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam