• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK:
    ,KOC256:
    , NAVARA:
    Však jsem psal, že jsem asi konzerva. Pravidelné platby platím ze SIPO (a realizuji tak 2 % zpět díky kreditce Citi), co jde, tak kartou (opět 2 % zpět) a jen výjimečně jednorázové převody (pokud už to fakt nejde platit kartou) a když jde o opakovanou platbu, tak pomocí tlačítka opakovat platbu v internetovém bankovnictví.
    Podle mého názoru je to spíše další nebezpečná brána k pishingu, kdy to lidi odnaučuje myslet a kontrolovat údaje. Příště, až jim přijde falešné vyúčtování například od dodavatele energie, tak si ho ani nezkontrolují a jen naskenují QR kód.

Pro mne nepředstavuje opsání čísla účtu, částky a variabilního symbolu problém (navíc, jak jsem psal výše, tak to dělám skutečně zcela výjimečně) a pro jistotu ještě ověřím, zda údaje odpovídají skutečnosti. Ale no nic, proti gustu,... a to, že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mně nejdou :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Má to použití všude tam, kde běžný převod - stejně jako máš na eshopech "platba přes fio", kdy jenom potvrdíš předvyplněný příkaz. Je to prostě jednodušší a pohodlnější, než zkoumat jestli jsi někde neudělal překlep.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Možná jsem moc konzerva, ale co je na tom tak super?
    Já si vystačím s platbou kartou, PayPalem a běžným převodem.
    To jako někdo má problém vyplnit číslo účtu, částku a variabilní symbol, že to musí mít předvyplněné v qr kódu?
    Podle mého mínění to skončí v propadlišti dějin stejně jako GSM bankovnictví.
    Tam, kde je potřeba platba ihned, poslouží karta (ideálně v kombinaci s nějakou bezkontaktní technologií) a na ten zbytek stačí běžný bankovní převod.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    NAVARA: Vzácný případ dohody bank na společném standardu - http://qr-platba.cz/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    oni nemaji ani zadny partnersky program? jakoze by me nekdo dovedl? Jako OK... jen se ptam. Tak si ho zalozim z luftu ;-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DYNK: tak on ten zbytek spíš jen čekal na někoho, kdo bude mít odvahu do toho jít, jestli to bude mít smysl - aby to nedopadlo jak NFC :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    QR platby ma na svedomi myslim Rajfka. Jakoze se zasadili o jejich zavedeni.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Zuno
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    NELDE: Ano, má. Např. Fio a ČSOB
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Žádná, už tě předběhl Kellner. Musíš si zvolit jiný název (-;
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Chci si zalozit airbank. Je nejaka akce na to?
    NELDE
    NELDE --- ---
    K výměně generálního ředitele, když nesplní (-;
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: No ja mam z jedne podobne velke banky zkusenosti, ze je to krec. Proste 5 let nazpatek byla konjunktura, vsichni nenazrany, grow grow grow a najednou uz to dal nejde...nicmene korporatni matky neustale pozaduji vyssi a vyssi zisky a generalove maji opravdu velke premie napojene na splneni opravdu velmi nenazranych tabulek. Tak sekaji, kde se da....
    Zajimalo by me, jak tohle pujde dal.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Tohle není křeč, ale obvyklé občasné snižování nákladů. Ona administrativa má terndenci růst a tak je potřeba čas od času pár lidí propustit.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Btw...jak jsem psala, uz i ty "velke" banky jsou v kreci:
    ekonomika.idnes.cz/raiffeisenbank-chysta-letos-propousteni-f1f-/ekoakcie.aspx?c=A130725_090746_ekoakcie_fih
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Kellner ma podle me velke plany, ten nas v nejblizsich mesicich jeste prekvapi...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ASACHI: Zní to logicky. Navíc možný trh je nejen Rusko.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: (1) Nevěděly ve stádiu příprav, že jich bude tolik. Pak už byly trochu ve vleku. A nemohou přiznat chybu, takže se jede dál. (2) Doufaly a doufají, že toho kritického množství, aby nebyly v provozní ztrátě dosáhnou. Možná počítají s expanzí nebo se vstupem jiného vlastníka (který ty dluhy částečně uhradí - zbytek se prostě odepíše). (3) Bankovnictví je běh na dlouhou trať takže je ta ztráta zatím moc nepálí. Fondy do nich nalijí další peníze s vidinou, že to jednou bude vynášet.
    KOC256: Manažer je člověk s manažerským platem a odměnami. Jeho nezajímá, jak si stojí společnost jako taková, ale jestli plní stanovené cíle.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    NELDE: Já jsem někde četl (to už asi nedohledám), že PPF má v plánu expandovat s Air Bankou do Ruska. Obecně ta logika měla být taková, že homecredit razí cestu a AirBanka následuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam