• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Nějaké vysvětlení bez videa by nebylo? Prostě další devizovka s nostro účty v cílovkových zemích, nebo co?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    znáte / používáte někdo TransferWise.com?

je to od tvůrců PayPalu / Skype... vypadá to jako docela zajímavá služba, která umí obejít poplatky bank za mezinárodní převody. teď mi to posílali Maďaři, kterým proplácím cesťák na konferenci. tak jsem se zaregistroval a kdybyste někdo chtěl taky, tak můžete přes můj affil link :) zajímalo by mě, co na to třeba PATRIKCHRZ - mají fakt tak výhodné kurzy jak tvrdí? pro někoho, kdo nemá chuť uzavírat jako ty smlouvy s devizovkama, by to mohla být fajn alternativa.

http://transferwise.com/u/29f2

tady je k tomu videopředstavení:

Finally, we're free to move our money. No hidden fees. No headache. - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=98MrmOG05Bs
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: jasna chyba na strane BSP... to ma Toman za to, ze obchazi stavovske predpisy :)
    FLAD
    FLAD --- ---
    Zkusenost z Raiffky:
    Pokud u nich mate kreditku, ale ne bezny ucet, tak vam na kreditku nefunguje ani elektronicke bankovnictvi, ani mobilni aplikace :)
    KOPAKA
    KOPAKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Myslím, že to usnesení to vysvětlilo celkem jasně. To že si toho ostatní soudci "nevšimli" není argumentem pro to, proč by takto udělená plná moc měla být v pořádku
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: no pry je to problematicke "několika soudcům se nelíbí to, že plná moc s advokátem byla uzavřena přes prostředníka, toť vše. Jiní s tím problém nemají."
    KOPAKA
    KOPAKA --- ---
    ADAMM: Jedná se opravdu o chybu BSP. I mistr tesař se někdy utne :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: dva právníci = tři právní názory :-D Selským rozumem mi to jako šikana přijde, ale soudy obvykle selský rozum neaplikují :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: není tady nějaký právník, který by řekl, jestli je to opravdu chyba na straně BSP nebo jestli je to nějaká šikana od soudu na P4?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Známá advokátní kancelář chybovala. Soud neuznal plné moci, hromadné žaloby stojí | byznys.ihned.cz - Zpravodajství
    http://byznys.ihned.cz/...-advokatni-kancelar-chybovala-soud-neuznal-plne-moci-hromadne-zaloby-stoji
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: pokud se dobře pamatuju tak sem si datum vybíral při sepisování.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem si poridil kreditku citilife. Akorat nikde ve smlouve neni ke kterymu mam zaplatit splatku. Chapu dobre ze si to budu moct zvolit az ji budu aktivovat?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: líbí se mi ten přístup banka by mi sankci dát neměla to je v rozporu s dobrými mravy, ale já jí za to potrestám (odchodem) druhé šance nedávám to je v naprostém pořádku :-)
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: dobre, k tem kecum jeste pridam to, ze pokud chces poucovat, tak se alespon obtezuj si zjistit fakta. Ono trestni zakonik neni trestni zakon, takze poucovat nekoho trestnim zakonem, ktery neplati od 1.1.2010 je velmi usmevne. Zejmena v kontextu toho, kdyz jsem sam predtim psal o zakoniku i konkretnim paragrafu.

VERONIKA22: jasne, ale adi bude rozdil mezi dluznikem, ktery sam prijde predem s omluvou a snazi se svuj problem resit a vycurankem, ktery se zapira a jeste se citi ublizenej.

PATRIKCHRZ: nazyvat dobrym klientem toho, co si neni schopen ve smluveny cas hradit sve zavazky, to chce tedy opravdu silny zaludek.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: ovšem to ruční vyhledávání taky něco stojí. A kdo to má zaplatit? To by tak ty pokuty nebyly 300 Kč, ale třeba 3 000 Kč. Ano, ty jsi jedna z těch výjimek, na kterých banka prodělala. Ale "vyhledat tě" by bylo moc nákladné. Pro ně je výhodnější, když o pár dobrých klientů přijde, než kdyby si pěstovala ty nespolehlivé.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jak jsem psal, je rozdíl pokud platíš pozdě pravidelně nebo občas. Jenže to by byla práce pro někoho z banky to analyzovat. Raději se to naúčtuje automaticky. Je otázka, zda já stojím o takovou banku. Ten můj příklad s Amexem je na to typický - vydělali na mě dost a mohli vydělat více.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: "Termín lichva v pojetí jakékoli úroky tady byl donedávna" - source?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    V airbank je možné inkasa nastavit na schvalovaná, tedy přijde mi email že přišel požadavek na inkaso - a já ho mohu odkazem (zde nutno půkden+ počkat, páč tam mají bugy) nebo v IB potvrdit či zamítout. A tedy také tam současně připravit potřebnou částku.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    S474N: jasně ale pokud věřitel je fyzická osoba tak nejspíš slyší na emaily a omluvy. Ale vím jak to dnes s vymáháním chodí. Pracovala jsem v tom. Po 3 dnech jsme nikdy nikoho neupomínali a čekali týden. No nic spořitelnu asi můj názor zajímat nebude.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Otázka je, jestli banka o takové klienty, kteří pozdě platí své závazky stojí. Troufám si tvrdit, že nikoliv. Byť se tam mohou vyskytnout výjimky, tak statisticky se tato skupina celkově nevyplatí (pokud neplatí poplatky navíc oproti ostatním klientům, pak je naopak zajímavá).

Zkrátka klient sjednal smlouvu za určitých podmínek a tyto podmínky nedodržel. Následuje sankce. Kdyby sankce nebyly, tak to může banka rovnou zavřít, protože když povolí 3 dny, budou se lidi rozčilovat proč ne čtyři, pět, týden, měsíc, rok.... Jak jde o prachy, tak je důležitá přesnost.

Pokud někdo udržuje na běžném účtu minimální zůstatek, kdy hrozí, že se dostane i na nulu, tak si to prostě musí o to víc hlídat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam