• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAKOSHARK: ne. jsou-li to částky okolo 13 Euro, tak bych to neřešil. jsou-li to částky okolo 300 Euro, tak jak psal Patrik, devizovky.
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    mohli byste mi prosím doporučit nejlevnější variantu pro převody mimo EU?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKOSHARK: Většina bank u nás si za SEPA platby účtuje 150-190 Kč. Výjimka je:
    FIO - 50 Kč (25 Kč za příchozí)
    Zuno - u PLUS účtu zdarma příchozí i odchozí, u základního zdarma příchozí (ale zase všechny, nejen SEPA, ale třeba i z USA)
    mBank - SEPA platby (příchozí i odchozí) zdarma bez dalších podmínek

Pokud půjde o větší částky, doporučuji využít devizovek, já používám Easychange.cz. Jí i "light" verzi Europlatba.cz s o fous horšími kurzy (pořád ale lepší než u bank) bez nutnosti uzavírat rámcovou smlouv.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    NYX:
    NELDE:
    ADAMM: Diky za informace. Ad kurz - da se u mBank zalozit ucet v Eurech?
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: To je akorát slovenská brána na český účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Podle letáku dostaneš automaticky účet na Slovensku s SK kódy. poplatek ale je - 1E za příchozí a 2E za odchozí.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: V principu můžou mít banky nostro účty u korespondntů a převádět přes ně - ale kdo by se s tím namáhal pro běžné zákazníky. Větší podnikatel si za to může zaplatit PayU a podobným službám.
    NELDE: Pozor, myslím, že pro tohle je nutné otevřít účet na Slovensku u Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky, a ne u české Fio banka, a.s. - jelikož v EU platí, že platby v eurozóně musejí stát stejně jako vnitrostátní. Na běžném Možná není úplně vyloučeno otevřít si "slovenský" účet i na české pobočce bez výpravy do Blavy, ale jistý si tím nejsem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WERT: FIO je v odesílání i přijímání plateb velmi rychlé (mBank a Air Bank taky). Ale real-time převody mimo vlastní banku nejsou z principu možné, protože to musí projít ČNB, to žádná banka nezrychlí :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WERT: soukromý účet ve FIO?
    WERT
    WERT --- ---
    jeste mi reknete, kdyb bych mel podnikatelsky FIO, existuje nekde nejakej ucet jinde treba :)
    kde by se penize z FIO objevili hned po prevedeni ? :))))

troufalej dotaz asi :DDD
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAKOSHARK: pokud jsou to malé platby, kde ti nejde až tolik o kurz (což desítky eur nebudou), tak opravdu mBank. jen je nutné vybrat si při provádění platby variantu "SEPA platba" - příchozí i odchozí je zdarma. účet jako takový je taky zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKOSHARK: Fio pokud vím nabízelo Eurový účet, který je de facto na Slovensku a tedy je to europlatba v SEPA.
    NYX
    NYX --- ---
    MAKOSHARK: mbanka se tvari jako ze ma odchozi sepa platbu zdarma
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Měl bych dotaz, kde si nejlíp v ČR zřídit účet v eurech. Měl jsem teď nějaké pravidelné zahraniční platby v eurech - za platbu 13,8 Eur na německý účet z účtu v korunách u KB si Komerčka účtovala 140 korun za zahraniční platbu, což mi přišlo sprostý. Nakonec jsem si zřídil účet v eurech u KB, zase poslal těch 13,8 Eur na německý účet a poplatek za zahraniční platbu byl 8 Euro!!! Nevím, čím si to vysvětlit, ale vím, že účet u KB v Eurech zas okamžitě zruším (poplatek za vedení účtu je taky skoro dvojnásob než u účtu v korunách) a potřebuju najít náhradu, kde budou nějaké rozumné poplatky za zahraniční platby. Nějaké tipy? Dík.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    WERT: Osobně bych to viděl na kombinaci FIO na hlavní běžný účet + doplňkový (s "nuceným" obratem 10 000 Kč) Equa na výběry z bankomatu.
    FLAD
    FLAD --- ---
    WERT: A nepomohl by ti soukromej Equa - pres ni resit ty vybery a tak, mobilni bankovnictvi taky dobry a separatne podnikatelskej (klidne u jiny banky)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MITSU: pravda - ale odchozí platba za 4 Kč, to mi přijde (oproti mBank a FIO) mimo - dokonce pro právnické osoby i poplatek 3 Kč za příchozí platbu.... ne-e.
    MITSU
    MITSU --- ---
    ADAMM: equal má účty i úvěry pro podnikatele
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    důchodci mívaj buď poštovku nebo spořku...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WERT: pokud se nepletu, tak Air Bank ani Equa nemají účet pro podnikání. takže spíš FIO (nebo mBank, úplně jsem nepochopil, co je myšleno tou "bankou pro důchodce" :) mBank má špatný kurzy, jinak je myslím naopak docela v pohodě, ale uznávám, že jsem zaujatej ;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam