• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    WERT: Osobně bych to viděl na kombinaci FIO na hlavní běžný účet + doplňkový (s "nuceným" obratem 10 000 Kč) Equa na výběry z bankomatu.
    FLAD
    FLAD --- ---
    WERT: A nepomohl by ti soukromej Equa - pres ni resit ty vybery a tak, mobilni bankovnictvi taky dobry a separatne podnikatelskej (klidne u jiny banky)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MITSU: pravda - ale odchozí platba za 4 Kč, to mi přijde (oproti mBank a FIO) mimo - dokonce pro právnické osoby i poplatek 3 Kč za příchozí platbu.... ne-e.
    MITSU
    MITSU --- ---
    ADAMM: equal má účty i úvěry pro podnikatele
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    důchodci mívaj buď poštovku nebo spořku...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WERT: pokud se nepletu, tak Air Bank ani Equa nemají účet pro podnikání. takže spíš FIO (nebo mBank, úplně jsem nepochopil, co je myšleno tou "bankou pro důchodce" :) mBank má špatný kurzy, jinak je myslím naopak docela v pohodě, ale uznávám, že jsem zaujatej ;))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    WERT: Pokud nechceš řešit kde a jak vybírat, vol Equa - výběry v ČR zdarma a v zahraničí za 9 Kč. Při obratu 10 000 Kč na účtu je vše zdarma.
    S AIR Bank máš v 100 Kč paušálu výběry jen v EU a to je dost velký rozdíl.

Já nemám rád speciální aplikace, v mém BlackBerry používám normální "velké" IB FIO v Opeře Mini a funguje. To od Air Bank ani nespustím.
    WERT
    WERT --- ---
    WERT: jeste podle kalkulacky toho jak zhruba pouzivam ucet mi u Fio i u Air vychazi kolem 100,-

Takze nevim :) vyjde to asi uplne nastejno…

Jak je na tom tedy mobilni bankovnictvi u Fio/Air vuci bankovnictvi u RB?
    Diky! Zd.
    WERT
    WERT --- ---
    FLAD:
    ADAMM:
    PATRIKCHRZ: dik za info…co jsem ted prochazel tak na me nejlip pusobi FIO a AIR BANK.

Chci to zaridit tento tyden.

Dulezity pro me je: vybery vsude mozne bez nejakejch poplatku idealne nebo radsi pausal tak jak je to u velkyho tarifu u Air bank.

Pak me zajimaj vybery z bankomatu v EU nejlip zadara… samo :)
    A pak potrebuju vybery mimo EU -US/CANADA nejak rozumne… a samozrejme nejak smysluplny konverze.

s tim amet enkdo zkusenosti.

Pouzivam prevazne to mobilni bankovnictvi mel jsem za to ze Air bank to am prakticky nej… ale fio taky nevypada zle, ac by zaslouzilo kompletni redesign, tim myslim i logo apod:)

+ potrebuju asi jeden ucet soukromej a jeden na podnikani. Tak nevim :DDD

Zuno je mi nesympaticky jelikoz je to reiffka
    mBank me prijde pro lidi kterejm tam spis prijde jen duchod :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: jo, nejlépe i s podpisem a CVV kódem :-D
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Měls ji oslovit, nafotit, nebo aspoň zjistit web banky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELDE: ha, jsem koukal na podmínky k běžnýmu účtu, to jsem pitomec...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Stál jsem včera v obchodě ve frontě a koukal na kreditku, co vytáhla Italka přede mnou. Moc hezký design. Někde o třídu dál, než české banky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Pokud si tam budeš posílat 3k měsíčně, tak poplatky neplatíš a ještě dostaneš kartu s neomezenými výběry z českých bankomatu.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    TOOMIX: Tak udělej, co píše NELDE.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VANEK: Equa má to, že pokud na účťě je míň, než 100k nebo je tam pohyb menší, než 10k na příchozích/odchozích platbách, tak platíš 99kč za měsíc. Účet si chci založit teď a hned si tam psoílat prachy (dejme tomu 3k měsíčně), a těch 300k tam přidat až na jaře.

Dřívější výběr ze stavebka je docela voser ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOOMIX: Já tomu nerozumím, 300k je míň než 100? A nedá se na stavebku pořád nějak přispořovat a pak to vybrat bez čekání?
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Mám Equa, kam si každý týden posílám 3500 z mBank a zase zpět (dva trvalé příkazy). Díky tomu mě equa nic nestojí (transakce jsou zdarma). Reálně ztratíš 1,4% z 3000, ale získáš 0,1% z 300000 - vypadá to hezky, ale není záruka eb úroky nechá.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zdravím,
    na jaře mi končí stavební spoření, kde budu mít cca 300k, a tak uvažuju, co s tim udělám dál. Znova stavební spoření nechci...potřebuju si ty peníze někam uložit, nechat je úročit, každej měsíc tam nějaký peníze přidat, a kdykoliv mít možnosti si to vybrat (plánuju do dvou let na vlastní bydlení). Dospěl jsem k tomu, že nejlepší bude asi spořící účet. Ačkoliv Equa má nejvyšší úrok (1,4%), stálo by mě to do jara 99kč měsíčně (míň než 100 000k na účtě nebo míň než 10k příchozí/odchozí platby), a tak mi nejlíp vyšla Air Bank s malým tarifem a jejich 1,3%. Chci pouze samostatný spořící účet. Je ještě něco výhodnějšího, co se týče spořících účtů, než Air Bank? Díky
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj,
    jaky mate nazor na tento nazor?
    Milan Železný - Selhání centrálních bank: ČNB a éra „Velké Deformace“
    Milan Zelený » Selhání centrálních bank: ČNB a éra „Velké Deformace“
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/milan-zeleny.php?itemid=21749

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam