G3X: můžeš uvést konkrétní "poškozující" operaci a konkrétní banku, kde to jde bez SMS, mám účty asi u 13 bank, tak hned vyzkouším :).
Jak jsem psal, někdo dává přednost tomu, že někdo (zde banka, jinde např. stát) rozhoduje za něj. Trvám na tom, že mohu mít bezpečné heslo i bez toho, aniž by mi banka cokoliv přikazovala, ale někdo holt potřebuje "dostat nařízeno". Naštěstí si oba máme možnost vybrat - milovníci sado-maso to mají jednodušší, ti, kteří upřednostňují svobodnou volbu musí vzít zavděk FIO, ostatní už uplatňují různá omezení, ale Air Bank ještě jde, Equa s odřenýma ušima a GE má jako přihlašovací jméno alespoň číslo účtu, Poštovka v novém IB už také umí volitelné jméno (i když také s omezeními) a brzy bude mít možnost volby uživatelského jména i mBank, i když, očekávám, že také s omezeními podobnými těmi u Air Bank.
Navíc získat cizí heslo není až tak nemožné. Obzvláště na nedostatečně zabezpečených počítačích, či takových, které používá více lidí, není až takový problém instalovat nějaký keylogger (zde to má FIO celkem dobře vyřešeno, kdy je volitelně možné zadávat heslo přes grafickou klávesnici)