• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Co myslíte, uchytí se toto?
    AIR BOND - Simply better mobile banking security for ordinary people.
    http://www.air-bond.com/
    MITSU
    MITSU --- ---
    VANEK: tai vzhledem k tomu, že je na trhu 2 roky, tak samozřejmě musí investovat do IT infrastruktury a projektů, 35 mil v odpisech je nic.. třeba slavná mBank se nevyhrabala ze ztráty do teď a pořád existuje (pár kvartálů účetnich kouzel mírně v plusu je pořád ztráta).
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: ja mam jeste ucet u komercky s mc, takze jaky typ karty to bude je mi v podstate fuk, tak snad ta equa jeste do leta vydrzi no:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    DOBYTEK: Mno, mě také nabízela třeba KB účet bez poplatků, jenže tam byly podmínky a hlavně to bylo odpuštění platby za balíček. Nad rámec balíčku už to zdarma nebylo. Ale uvidíš. Mimochodem ČSOB je jedna z bank, které stále ještě rostou výnosy z poplatků.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NELDE: Ve finále jsem z toho mám pocit vyšla úplně bez poplatků s výjimkou paušálu za kreditku, který ale kompenzuje vrácené 1 % z plateb.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MITSU: O 3/4 nejvýš; a s tím rostou i úrokové náklady - zatím se každý měsíc prohlubuje ztráta o nějakých 35 mil. a obrat nevidět; vydržet nemusí ochota majitelů to sanovat.
    http://www.equabank.cz/files/doc/363-equa-bank-informace-o-bance-300913.pdf (povinně zveřejňováno, ale důmyslně ukryto v Cebntru dokumentů pro fyzické osoby)
    MITSU
    MITSU --- ---
    PATRIKCHRZ: a můžeš mi popsat obchodní nodel Equa Bank, když si myslíš, že nevydrží? Meziměsíčně jí rostou aktiva o cca miliardu, tak co by na tom nemělo vydržet?
    Mimochodem hypoték dělá více než např. GE. A jako jediná má firemní bankovnictví, které generuje obecně větší zisky než retail.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Nedela tu nekdo pro fast-moving consumer loans segment (Ferratum, ProfiCredit, Tommy Stachi atp.)? Kdyztak posta prosim.
    VANEK
    VANEK --- ---
    DOBYTEK: Ano, kurýr je samozřejmě externí
    Kurýrní síť - MediaCall
    http://www.mediacall.cz/kuryrni-sit
    Personál poboček je... podle toho, jaké má člověk štěstí, ale zásadní problémy bych nečekal.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DOBYTEK: Hmm, a další poplatky zrušili také? Proč nevyužít situace a nevyzkoušet alternativu? Za zkoušku nic nedáš, naopak dostaneš bonus (500 u mBank). Já také měl původně mBank jen jako vedlejší účet typu - pošlu pravidelně x tisíc a mBank to pravidelně rozešle zadarmo dále. Při 4 trvalých příkazech nebo inkasech to dělalo 21,- měsíčně. A pak jsem to otočil, trvalý příkaz na platbu v ČS, co nešla zrušit, chodil z mBank. A je stejně lepší zajít do kiosku nebo na pobočku podepsat papíry, tím se vše urychlí.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ADAMM: Nic co bych si chtěla zopakovat :) Nicméně mělo to tu výhodu, že mě to dnes přimělo řešit s ČSOB poplatek, který mě nejvíc štval, a vyšli mi velmi vstříc, takže odpadl důvod, proč měnit banku :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Jinak Equa tu má klub, založený někým od nich.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nejsi sám s Equa. Posílám si tam peníze právě na ty vyběry, kdybych potřeboval menší částky.

YARIN: Doporučuji ti tu Equu. Nejen kvůli kurzům, ale je to MC jako doplněk v VISA od mBank. Navíc umí posílat email při pohybu na kartě - chodí to velmi rychle - už mi pípal mobil ještě u pokladny.
    YARIN
    YARIN --- ---
    diky vsem, vypada to asi na tu mbanku, tisicovka jako odmena je lakava:)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    DOBYTEK: U FIO mam zkusenost s personalem 3 pobocek a veskrze pozitivni ;-), je tedy pravda ze i ucet jsem zakladal osobne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DOBYTEK: kurýr bude nějaká externí firma (aspoň myslím), takže o bance to neříká v zásadě skoro nic. co se stalo? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN:
    PATRIKCHRZ: Patriku, Yarin má sám účet u mBank, tak když bude zakládat rodičům, doporučí asi spíš sebe, že :) a psal, že je nenaučí platit kartou, takže ty výběry zdarma asi nejsou reálné...

do zahraničí ta Equa - proč ne. když tak já tam účet mám, tak to doporučení můžeme udělat spolu :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Ohledně FIO banky, mohl by se tu prosím někdo rozepsat o zkušenostech s personálem při řešení problémů? Já se místním doporučením nechala nalákat a chtěla si u nich otevřít účet, ale setkání s jejich kurýrem mě vyděsilo natolik, že ještě ráda budu platit poplatky ČSOB. Ale třeba jsem měla jen smůlu na jediného psychopata v celé firmě :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    YARIN: Tak určitě ne jen jednu, zrovna dnes mi na tohle téma vyšel článek :)

Cestujete do zahraničí s platební kartou? Jak ušetřit? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/cestujete-do-zahranici-s-s-platebni-kartou-jak-usetrit/

Blbé je, že karty se slušnými kurzy nějak mizí z trhu, aktuálně je nejlepší Cetelem, ale ta je placená :(. Ta Equa je dobrá alespoň na výběry v zahraničí (za 9 Kč) a ty kurzy nemá tak strašné jako mBank.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    YARIN: pokud mají jen jeden výběr z banomatu za měsíc, tak mBank, nebo FIO.
    S mBank je bude v nejhorším případě stát 9 Kč (nebo taky nic, při obratu 2, 3 nebo 4 tisíce mají 1, 2 nebo 3 výběry ve stejném měsíci zdarma). U FIO mají zase 1 výběr zdarma za každé celé 4 utracené tisíce kartou (ale mohou využít i v následujících měsících, lze do počtu 5 kusů neomezeně převádět).

Kdybys náhodou zřizoval účet u mBank, dej vědět, pošlu ti "doporučující kód" (vlastně je to moje telefonní číslo) a dostaneme oba po pětikile. U Equa je to 150 Kč (nemám u nich účet, ale kamarádka má, tak bych dal kontakt na ní), Zuno dává 300 Kč oběma.

Osobně bych se ale nejvíce přihláněl k FIO. Líbí se mi třeba, že je plně volitelné uživatelské jméno i heslo. Nekončí to tak "papírkem na monitoru", člověk si zvolí to, co si bude pamatovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam