• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jasně, ale pokud jsem někde byl a ta karta fungovala, tak je dost špatné překvápko, když se to příště změní. Navíc bankomaty jsou ten nejbezpečnější kanál.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    To, že člověk nemá na dovolenou jezdit jen s jednou kartou jsem psal i v tomto článku http://www.mesec.cz/clanky/cestujete-do-zahranici-s-s-platebni-kartou-jak-usetrit/. Bohužel spoustu lidí tak stále nečiní.

Co se týče GE, tak to považuji za naprosté selhání, obzvláště u takové banky. Kdyby to udělala mBank, FIO nebo jiná nízkonákladovka, tak by to šlo ještě tolerovat, ale u GE mě takový postup překvapil
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELLAS: no, tak to bohužel fakt není. když vidím některé "experty" v managementu bank, tak bohužel neplatí ani třikrát a dost, to mi teda věřte :(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MICKEY_MOUSE: Já bych spíš řekla, že být manažerem banky a neřídit se u závažných pochybení pravidlem "jednou a dost", tak brzy jako manažer banky skončíš.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Noprob uťněmež to, jen se ti snažím naznačit (a další mínuska možná také), že se coby kovářova kobyla sám ztráciš v tom samém, co popisuješ "Jde o to, jak uvažuješ" - "mají na všechno jasný názor". A doufám, že tě to přejde dříve než se psychologií začneš živit, případně co nejdříve pokud už živíš.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Být "zaměstnancem banky" zas tak moc neznamená. Jde o to, jak uvažuješ. Ale fakt to téma, které je asi i OT, zbytečně rozmazáváme. Tady by to asi mělo být o něčem jiném. A očividně tu sbírám mínusy, tak tím spíš to nemá smysl dál rozvádět. Jen tipnu, že člověk, který "v byznysu uznává pravidlo jen jednou a dost" (u čehož to celé začalo) manažerem banky nejspíš nebude. S tím by daleko nedošel. Tím tuto debatu ze své strany končím.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Jaká je šance, že v tématu o bankách budou někteří zaměstnanci bank, obdobně jako v tématu o právech budou právníci, o kadeřnictví kadeřníci, o psychologii psychologové,...?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Nechci to téma "nechání lidí v průšvihu" rozpatlávat. Samo, není to správné a dá se to označit za průsšvih. Ale stejně dobře vím, že nastolit změnu u tak velké společnosti je něco úplně jiného než ve firmě o dvou lidech říct "Franto, skoč to spravit." Já jsme se na to ale díval spíš z hlediska psychologie, to je můj obor. Většinou člověk striktně odsuzuje to, co sám vůbec nedělá, co je zcela mimo rámec jeho vlastního životního (profesního) stylu. Je to styl hospodského nadávání a odsuzování, které provozují ti největší nýmandi, kteří mají na všechno jasný názor, aniž by cokoli z toho kdy zkusili. To je celé, co jsem k tomu chtěl říct. Možná ještě to, že tím svým odmítavým přístupem škodí každý jen sobě.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Někdy holt banka postupuje nešťastně. Pamutuju se jak kolegy kdysi v zahraničí blokli kreditku po hromadném úniku dat u Visy ve španělsku nebo kde? A taky než mu dorazila nová nikoho nezajímalo, že zůstal bez prostředků.

Spoléhat se na jednu kartu jedné banky a jedné asociace je zktrátka nebezpečné.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Zas chápu že při takových fluktuacích v bankách to nezvládají ohlídat a nasazení změny je na týdny - ale pak mají ten samý den mít připravený hotfix, i kdyby to znamenalo platit WU nebo jiným bankám poplatky, za to že svým klientům dodají peníze.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Normální je, že by jim dočasně nastavili nějaký limit. Případně zvýšili poplatek. Ale postavit je takhle mimo je jasná zpráva pro zákazníka, že o něj není zájem.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Nejen já. Černá listina dodavatelů je běžná metoda. Akorát, že se o tom moc nemluví (právní důvody).
    Problém je, že dokud se nezačnou klienti chovat správným způsobem, tak budou odíraní.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Náprava by byla, kdyby jim ty peníze na WU posílala přímo banka nebo jim to obdobným způsobem umožnili vybrat na lokální pobočce zahraniční banky tam, kde WU není.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NELDE: To pravidlo neplatí v byznysu, to máš tak jen ty nastavené. A je to samozřejmě tvoje věc, uvažuj a chovej se jak chceš. nemá smysl to tu dál rozebírat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Napravili??? "Banka jim neposkytla žádnou pomoc a odkazovala je na to, ať jim příbuzní pošolou peníze přes Western Union." fakt není náprava.
    A hlavně v businessu platí pravidlo jednou a dost. Nevím, proč bych měl čekat na další chybu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NELDE: Ale no tak, odsuzovat lidi za to, že něco udělaj a úplně nedomyslí asi není ten správný pohled na věc. Důležité je, že to napravili, ne? Každej přece dělá chyby, to je vývoj.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To je hnus velebnosti. Jsem rád, že u nich nejsem (stačila mi jedna osobní negativní zkušenost).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AGNES_NITT: Ono to bylo tak, že GE zkrátka jednoho dne zcela zablokovala výběry v některých zemích - http://www.mesec.cz/aktuality/s-kartou-od-ge-nevyberete-z-bankomatu-v-nekterych-zemich/. Ze dne na den, lidi, co tam byli a neměli kartu jiné banky, byli v háji. Banka jim neposkytla žádnou pomoc a odkazovala je na to, ať jim příbuzní pošolou peníze přes Western Union.
    Po nějaké době množství "blokovaných" zemí rozšířila, nicméně umožnila volitelně blokaci v IB zrušit - http://www.mesec.cz/...ty/ge-money-bank-umoznuje-volitelne-blokovani-vyberu-z-bankomatu-v-zahranici/
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    DARUMA: Na retailu už nejsem, ale nevím o tom, že bychom blokovali výběry v zahraničí. Jediné, co jsme nedávno (asi rok zpátky) zavedli, tak je automatické nastavení výběrů v určitých zemích jako NEpovoleno, ale to se dá změnit jedním kliknutím v IB a okamžitě můžeš vybírat i v zemích, kde to není doporučeno.

https://www.gemoney.cz/lide/karty/bezpecnost viz záložka Zahraničí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DARUMA: Také se přikláním k Equa. To snad není problém ty peníze točit "uměle", ne? Prostě přeléváním z jednoho účtu (tvého např.) tam a sem každý měsíc jednou 10 tisíc.
    Pak je tu ještě Unicredit, tam je ale podmínka 15 000 Kč. Na druhou stranu má výběry v zahraničí zcela zdarma.
    Třetí variantou je Zuno a jejich PLUS účet. Tam je zase podmínka obratu na kartě (platby, ne výběry) 3000 Kč měsíčně. Také výběry v zahraničí zdarma.
    Poslední mBank - žádné podmínky, výběry v zahraničí nad ekvivalent 2,5 tisíce zdarma, ale tragické kurzy, zejména pokud se vybírá/platí v jiné měně, než EUR.

Pokud by jste se rozhodli pro Equa, mBank nebo Zuno, pošli mi SZ, rád ti pošlu kód, za který dostaneš při založení odměnu od 150 (Equa), přes 300 (Zuno) po 500 (mBank) Kč.

Všechny tři banky mají zdarma tuzemské platby a platební kartu. Ze zmíněných bude mít nejlepší kurz asi Equa.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DARUMA: jasne, no. to uz zalezi. obrat je obrat, mi kvuli sleve na hypo jde do KB taky vyplata, ale hned si ji ten den beru pryc a v dobe platby tam jen podstrcim mesicni splatku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam