• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    FLAD: Vzhledem k tomu, že mají oddělený core, tak bych si tipnul, že standardně jako mezibankovní platby. Ale reálnou zkušenost nemám.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: no, kdyz o tom premyslim, tak je to spis fail interfacu tech bankovnictvi, ze tam neumi dat policko a do spravneho tvaru si to prechroustat vnitrne..
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Příprava na SEPA, kde nic takového není. Používá se zpráva pro příjemce.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FLAD: jn, koukam. kazdopadne mi to prijde jako krok zpet, VS se snad pouziva temer vzdy, ne?
    FLAD
    FLAD --- ---
    MRTVY_KENNY: Umi, jenom to tam musis zakodovat...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VANEK: dzizs, ono to neumi variabilni symbol! proc proc proc?? chjo..
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: Je to vynucený následek celoslovenské právní změny; sazebník a podmínky Fia se nemění. Hádám, že Slováci jsou asi pořád zvyklejší na to, cio používali odjakživa:
    http://www.nbs.sk/sk/platobne-systemy/sepa/caste-otazky
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls vyzna se nekdo jak je to ted s platbama ve FIO z sk?

donedavna fungovalo pro slovaky konto s kodem banky 8330 a v tom pripade oni meli platbu za lokalni poplatek a cesky majitel konta neplatil poplatek za zahr. prevod

tedka to nejak postupne meni a jede se jen pres iban. to stale znamena, ze ze slovenska to pro slovaka neznamena zahranicni platbu?

+ jsou slovaci zvykli uz platit tim ibanem, nebo spis porad radsi ten stary zpusob?
    FLAD
    FLAD --- ---
    Nevíte někdo, jak rychle jdou peníze ze slovenské ČSOB do české?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MITSU: Mají ho u všech transakcí.
    MITSU
    MITSU --- ---
    NELDE: no hlavně ten počet desetinných míst je zajímavý..
    NELDE
    NELDE --- ---
    Stala se mi u Equa zajímavá věc, měl jsem objednávku na Amazonu, která byla rozdělena a tedy bylo více plateb, které proběhly včera krátce po sobě, přesto měly různý kurz USD:
    12:58:21: 19,799000
    12:58:22: 19,798990
    12:58:23: 19,798920
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    AGNES_NITT: Ale ano, z čista jasna GE blokovala na X měsíců výběry ve spoustě zemí. Hlavně v Asii, kam já jezdím často a to byl průser.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jako i v jiných oblastech, cena nesouvisí s kvalitou (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Ta to se mě tak v polovině pobytů mimo Evropu stalo, že jsem některou kartou nezaplatil (jednou nebrali Visa, podruhé MC), dokonce se mi to stalo před rokem i v Rakousku, naposledy nyní na Kubě. http://www.mesec.cz/clanky/tipy-pro-cestu-na-kubu/
    Takže já s tím počítám, jenže já nejsem typický klient, vybírám si rozinky z dortu s tím, že vím, že někdy někde něco nemusí fungovat. Hodně lidí ale platí bankám kolem 2000 Kč ročně a očekávají od nich, že se na ně mohou spolehnout, no, jak je vidět, nemohou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jasně, ale pokud jsem někde byl a ta karta fungovala, tak je dost špatné překvápko, když se to příště změní. Navíc bankomaty jsou ten nejbezpečnější kanál.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    To, že člověk nemá na dovolenou jezdit jen s jednou kartou jsem psal i v tomto článku http://www.mesec.cz/clanky/cestujete-do-zahranici-s-s-platebni-kartou-jak-usetrit/. Bohužel spoustu lidí tak stále nečiní.

Co se týče GE, tak to považuji za naprosté selhání, obzvláště u takové banky. Kdyby to udělala mBank, FIO nebo jiná nízkonákladovka, tak by to šlo ještě tolerovat, ale u GE mě takový postup překvapil
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELLAS: no, tak to bohužel fakt není. když vidím některé "experty" v managementu bank, tak bohužel neplatí ani třikrát a dost, to mi teda věřte :(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MICKEY_MOUSE: Já bych spíš řekla, že být manažerem banky a neřídit se u závažných pochybení pravidlem "jednou a dost", tak brzy jako manažer banky skončíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam