PULKA: zkrátka bez udání důvodu odmítli. Vyplnil jsem, poslal papíry, přišlo zamítavé stanovisko. Co se tak potuluje po diskusních fórech, tak chtějí nějakou vazbu na Německo (bydliště, pracoviště, kontaktní adresu, příjem,..), já nemám nic. Kamaráda taky odmítli
DARUMA: Chtělo by to více informací, např. odkud jsou (jak to budou nebo nebudou mít daleko na pobočku či k bankomatu banky), jak moc jsou zdatní v ovládání internetového bankovnictví, atd.
Třeba mému tatínkovi jsem zřídil účet u Air Bank, protože má v dosahu MHD pobočku, kde mu v případě potřeby poradí se zadáním příkazu nebo s výběrem z bankomatu (ten je uvnitř i vně pobočky).
Pro jednu diskusi jsem si dělal takový přehled, tak snad se hodí i zde:
mBank (mSpoření s 3 % p.a., ale jen do 300 000 Kč a kdo ví, jak dlouho to bude fungovat), Wüstenrot (pro zůstatky mezi 30 tisíci a 1,5 milionem 1 % + bonus za fixaci, která jde bez sankce zrušit 0,1 až 0,4 %), Zuno (0,9 %, možná i ten PLUS účet s 1,5 %, ale tam mi celkem vadí to omezení výběrů), Air Bank (1,3 %, pro nové klienty do 250 000, pro staré do 1 milionu), Equa (1,2 % do 1,25 milionu) a Sberbank (1,63 % do 150 000 Kč), ING (1 % do 1 milionu, ale při nízkých zůstatcích nabízejí neveřejný bonus 0,5 % na 3-6 měsíců, lze opakovaně využívat, vždy vše vybrat po skončení akce a počkat na novou akci a pak zase vložit), případně ještě Červené konto od Poštovní spořitelny s 1 % p.a. pro zůstatky mezi 50 tisíci a 0,5 milonem.
Pokud se nebojí záložen tak MPÚ (1,2 % pro vklady nad 100 000 Kč, úrokový bonus +0,5 na prvních 6 měsíců).
Pak ještě toto:
http://www.mesec.cz/aktuality/za-zrizeni-uctu-a-kreditni-karty-u-zuno-az-900-kc/ je tam info i o jiných bankách s programem "member get member". Když budeš chtít nějaké doporučení, pošlu rád :D