• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DARUMA: Od 1. srpna 2014 budeme TOP3 garancí úročit jen vklady do výše 250 tisíc korun. Zákazníkům, kteří k nám přišli do konce ledna 2014 pak až do výše 1 milionu korun. Peníze nad tyto hranice úročíme roční sazbou 0,50 %

Nestraš. Zdroj: http://www.airbank.cz/cs/sporici-ucet/top3-garance/
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak to si nejsem jistý.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DARUMA: ale mělo by se to týkat jen nových klientů, ne? Nebo snad všech?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Tak dneska mi paní v Airbank řekla, že od srpna ponižují částku na kterou se stahuje spořící úrok 1.3 procenta z 1 000 000 na 250 000. :-/
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: OK, to jsem potřebovala vědět. Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    i u bezneho uctu to jde jen pres vkladomat a k nemu potrebujes kartu... pokud to je jednorazovka a kartu jinak nepotrebujes, tak to res jak pises :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Upřímně, já k tomuto účtu kartu nepotřebuju, takže jsem o ni ani nezkoušela žádat. Budu to potřebovat vložit jednorázově, přinejhorším použiju přítelovo Fio. Jen jsem se chtěla ujistit, že neexistuje nějaká jednodušší možnost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    ke sporicimu nejde karta?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mám spořicí účet u Airbank, nemám k tomu běžný účet. Existuje nějaká možnost, jak vložit peníze v hotovosti na účet, nebo to musím prostě protáhnout jinou bankou a poslat bezhotovostně?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VANEK: zas tak sofistikovane to nepotrebujem, ale diky
    VANEK
    VANEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Fio umožňuje odstupňovat práva - např. pro členstvo jen nahlížení na účet, tuším lze i nějak kombinovat, že jeden člověk může pokyn zadat a druhý musí potvrdit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: ok.asi zvolime druhou moznost, s tim ze uz jsme zvolili jednoho clena pokladnikem, on si ten ucet zalozi a k nemu pridame nejakeho disponenta
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: možnosti nejsou žádné. Naše zákony neumožňují založit anonymní účet. Takže jedině založit občanské sdružení - a pak přichází do úvahy z bezplatných účtů jen FIO.
    Varianta 2 je založit účet na někoho konkrétního, tam to ale nese rizika spojená s tou osobou - exekuce, úmrtí,...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mam dotaz. jake jsou moznosti, kdyz bych chtel zalozit ucet pro skupinu lidi, aby ten ucet nebyl osobni nekoho konkretniho. nejlepe u fio, ci banky s podobnymi sluzbami. ta skupina neni firma, ani obcanske sdruzeni. nemusi byt vsichni disponenti.. v podstate delame akce a chceme nekde mit pokladnicku ale nemame zadnou pravni formu...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    V zahraničí vyberete z bankomatů zdarma, ale i za víc než sto korun – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...505-v-zahranici-vyberete-z-bankomatu-zdarma-ale-i-za-vic-nez-sto-korun.html
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA: Jojo, už to jede... Asi jenom "chvilkový" výpadek...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: zatím jede...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Že by se v mbank rozhodli ukončit staré webové bankovnictví bez ohlášení? :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: podle webu už by to mělo jít (dřív to bylo tuším od 7 do 20 v pracovní dny).
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/info/ucty/zahranicni-platebni-styk-lhuty-na-vykonani.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: není u mBank možnost odesílání do zahraničí omezena na pracovní dobu? Nechce se mi to dohledávat, ale nějaké časové omezení kdy je možné platby zadávat tam tuším je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam