• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARAJ: Mám Zuno i Airbank, Airbank má pro mě přehlednější bankovnictví a oproti Zunu možnost nastavit posílání emailů po změně zůstatků.
    VXP: Hledá spořák, ne běžný účet.
    VXP
    VXP --- ---
    SARAJ: pokud vkladat a vybirat hotovost... tak je nejlepsi FIO kde muzes vkladat/vybirat na pobocce nad 1000,- zdarma...
    SITH
    SITH --- ---
    SARAJ: měl jsem Zuno, nyní mám i Airbank. Vyhrává Airbank a mám u ní většinu svých vkladů. Velmi dobré ebankovnictví, možnost si posílat peníze mezi běžným a spořícím účtem
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim, potrebuju zalozit sporici ucet - vaham nad Aqua, Air ci Zuno...mate nekdo zkusenost?
    Nejde mi o caste vybery, potrebuju 2 majitele - disponenty a moznost pripadne vybrat ci vlozit vetsi castku ..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám Fio banku, na ní několik účtů. Doteď jsem ke každému účtu měl platební kartu MasterCard Debit a všude, kde jsem potřeboval (i online) jsem s nimi v pohodě platil. Teď jsem si zřídil ještě jeden účet a napadlo mě si k němu namísto Master Card Debit nechat zřídit VISA Classic. A hned první věc, bohužel zrovna důležitá, nefunguje. Platím přes internet měsíčně za software Adobe a jediná možnost, jak to dělat, je nechat to strhávat z platební karty. Jakmile tam zadám číslo nové VISA karty, hlásí to, že daný typ karty není podporován a šmytec. :( To jsem tedy nečekal, údajně je ona VISA Classic pro online transakce použitelná, což se mi bohužel nepotvrdilo.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: Ano, ale na druhou stranu je Air Bank jediná, která si váží dlouhodobých klientů a neupřednostňuje ty nové, jako to dělá většina. Wüstenrotu to vydrželo jen několik měsíců, aby staré kilenty srovnal na úroveň těch ostatních, ale aspoň je to na roveň a ne, že by zvýhodňoval ty nové, jako to dělá třeba ING.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    za chvili v tom budou mit bordel jak ve wustenrot bance, kde jsou sporici ucty typu A, B, C, D, E, F, G, H :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DARUMA: Od 1. srpna 2014 budeme TOP3 garancí úročit jen vklady do výše 250 tisíc korun. Zákazníkům, kteří k nám přišli do konce ledna 2014 pak až do výše 1 milionu korun. Peníze nad tyto hranice úročíme roční sazbou 0,50 %

Nestraš. Zdroj: http://www.airbank.cz/cs/sporici-ucet/top3-garance/
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak to si nejsem jistý.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DARUMA: ale mělo by se to týkat jen nových klientů, ne? Nebo snad všech?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Tak dneska mi paní v Airbank řekla, že od srpna ponižují částku na kterou se stahuje spořící úrok 1.3 procenta z 1 000 000 na 250 000. :-/
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: OK, to jsem potřebovala vědět. Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    i u bezneho uctu to jde jen pres vkladomat a k nemu potrebujes kartu... pokud to je jednorazovka a kartu jinak nepotrebujes, tak to res jak pises :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Upřímně, já k tomuto účtu kartu nepotřebuju, takže jsem o ni ani nezkoušela žádat. Budu to potřebovat vložit jednorázově, přinejhorším použiju přítelovo Fio. Jen jsem se chtěla ujistit, že neexistuje nějaká jednodušší možnost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    ke sporicimu nejde karta?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mám spořicí účet u Airbank, nemám k tomu běžný účet. Existuje nějaká možnost, jak vložit peníze v hotovosti na účet, nebo to musím prostě protáhnout jinou bankou a poslat bezhotovostně?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VANEK: zas tak sofistikovane to nepotrebujem, ale diky
    VANEK
    VANEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Fio umožňuje odstupňovat práva - např. pro členstvo jen nahlížení na účet, tuším lze i nějak kombinovat, že jeden člověk může pokyn zadat a druhý musí potvrdit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: ok.asi zvolime druhou moznost, s tim ze uz jsme zvolili jednoho clena pokladnikem, on si ten ucet zalozi a k nemu pridame nejakeho disponenta
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: možnosti nejsou žádné. Naše zákony neumožňují založit anonymní účet. Takže jedině založit občanské sdružení - a pak přichází do úvahy z bezplatných účtů jen FIO.
    Varianta 2 je založit účet na někoho konkrétního, tam to ale nese rizika spojená s tou osobou - exekuce, úmrtí,...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam