• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Schválně jsem si jednou zapsal částku v CZK, kterou nabízel bankomat, a pak to udělal s konverzí v ČR; chtěli více než kolik mi účtovala mbank. Takže rozhodně nebrat pro konverzi na CZK. Možná v jiné měně to vyjde jinak.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DARUMA: dost často to zjistíš pouze porovnáním (vybrat stejnou částku 2x po sobě pokaždé s jinou volbou a uvidíš). Pokud má tvá banka (od které máš kartu) slušné kurzy nechal bych to raději na ní obvykle to bývá nejvýhodnější.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ANDY_WARHOL: Právě. Já jsem z toho zatím nepochopil co je pro mne výhodnější.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DARUMA: nekde sem o tom videl clanek. vyhodneji vychazi bez konverze... ale zkus pohledat na google. je to spis vychcankovska sluzba
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DARUMA: rozdíl bude v kurzu a případně poplatku za konverzi.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Občas používám v ČR k výběru z bankomatu zahraniční kartu v cizí měně a některé bankomaty se mne ptají, zda chci vybrat peníze s konverzí na koruny nebo ne. Nevíte někdo co to přesně znamená a jaký je rozdíl ve výběru s konverzí a bez konverze? Díky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Mám tam trvalák ze základního účtu, takže příjem 10k není problém. Mám to na bezkontaktní platby bez PINu, občasný výběr z ATM a na zahraniční použití.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELDE: na druhou stranu pokud měsíčně zaplatíš 3x kartou, máš vedení zdarma, není potřeba mít příchozí platby > 10 000 nebo zůstatek > 100 000
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Takové malé selfpromo, dnes mi vyšel článek na Měšci :)
    Burkina Faso očima milovníka bankovních služeb - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/burkina-faso-ocima-milovnika-bankovnich-sluzeb/
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak Equa od 1/7 už je 1% na spořáku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pokud to jde přes korespondenční banku, tak tam může být zpoždění - de facto má každá 3 dny (-;

TOM: Nám se občas vrací nedoručené peníze až po měsíci. Občas kvůli prkotinám, jako chybějící telefonní číslo (které si stejně neověřují) - stačí, aby jedna z korespondečních bank to vrátila a neprojde to. Z jiné země to jde přes jinou banku, které to nevadí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Když jsem psal tento článek http://www.mesec.cz/clanky/jak-poslat-penize-do-iranu/ tak Irán byl ze SWIFTu vyloučen a muselo se to dělat přes korespondenční banky. Je opravdu možné, že platba byla někde po cestě zabavena případně že se vrátí. Obvykle se to řeší zasláním peněz na účet spřátelené společnosti třeba do Nizozemí. Kamarádi takto kupovali vnitroiránské letenky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Jo, a držet to v tajnosti. Šmarjá...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: nemusí ho nutně vyřadit, stačí zadržovat platby v jeho prospěch a třeba je směřovat na technický účet do odstoupení od sankcí
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Mno, koukal jsem na Swift.com a BIC tam normálně je jako člen; nějaké články o odpojování Íránu jsou staršího data a zřejmě bylo zrušeno.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOM: ehm, ty posíláš peníze do Íránu a divíš se, že nedorazily? to že to pro naši banku je podlimitní, neznamená že to není podlimitní pro kteroukoli korespondenční na cestě...

Sankce vůči Íránu | Přehled sankcí | Ministerstvo financí ČR
    http://www.mfcr.cz/cs/legislativa/mezinarodni-sankce/prehled-sankci/iran-2355
    Sanctions against Iran - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sanctions_against_Iran
    TOM
    TOM --- ---
    MITSU: :))) jako do iranu to fakt bylo, ale ne Usamovi. Zmenil jsem vsechny udaje. Je to na sportovni ucely. Za 70 € si toho terorista moc neporidi .)
    MITSU
    MITSU --- ---
    TOM: já bych si tipl, že to neprošlo přes black list a skončilo to zkonfiskované jakožto podpora mezinárodního terorismu.. a nediv se, až se ti začnou dít divný věci.. :-)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TOM: poslali ti swiftovou zpravu, tzn. od nich to odeslo. dohledavat by se muselo nekde po ceste u jinych bank
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TOM: no oni ne, kdyz uz to u nich neni. museli by kontaktovat tu banku a ta si to nauctuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam