• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Jo, a držet to v tajnosti. Šmarjá...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: nemusí ho nutně vyřadit, stačí zadržovat platby v jeho prospěch a třeba je směřovat na technický účet do odstoupení od sankcí
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Mno, koukal jsem na Swift.com a BIC tam normálně je jako člen; nějaké články o odpojování Íránu jsou staršího data a zřejmě bylo zrušeno.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOM: ehm, ty posíláš peníze do Íránu a divíš se, že nedorazily? to že to pro naši banku je podlimitní, neznamená že to není podlimitní pro kteroukoli korespondenční na cestě...

Sankce vůči Íránu | Přehled sankcí | Ministerstvo financí ČR
    http://www.mfcr.cz/cs/legislativa/mezinarodni-sankce/prehled-sankci/iran-2355
    Sanctions against Iran - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sanctions_against_Iran
    TOM
    TOM --- ---
    MITSU: :))) jako do iranu to fakt bylo, ale ne Usamovi. Zmenil jsem vsechny udaje. Je to na sportovni ucely. Za 70 € si toho terorista moc neporidi .)
    MITSU
    MITSU --- ---
    TOM: já bych si tipl, že to neprošlo přes black list a skončilo to zkonfiskované jakožto podpora mezinárodního terorismu.. a nediv se, až se ti začnou dít divný věci.. :-)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TOM: poslali ti swiftovou zpravu, tzn. od nich to odeslo. dohledavat by se muselo nekde po ceste u jinych bank
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TOM: no oni ne, kdyz uz to u nich neni. museli by kontaktovat tu banku a ta si to nauctuje
    TOM
    TOM --- ---
    ADAMM: je mi jasné, že nemá :)
    a že si možná nemusel ten íráčan něčeho všimnout
    napsal jsem jim to takhle ostře pro případ, že by to v nich dokázalo vzbudit nějakou akci :)
    je doba boje proti "nesmyslným poplatkům" a už takhle mě na**alo, že si k 70€ připočtou dalších 9 jako poplatek - najednou bych chtěli víc než 70 za dohledání platby? (je teda fakt, že si za tím nedokážu představit, co to pro ně znamená a kde a jak složitě musí něco "hledat")

ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM: předpokládám, že FIO nemá moc důvod něco takového dělat - opravdu doporučuju radši třikrát zkontrolovat. je taky možné, že se ti peníze vrátí.
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: údaje příjemce jsem zkopíroval správně. z jeho stránek
    platby od ostatních cizinců mu chodí
    TOM
    TOM --- ---
    Stalo se vám někdy, že příjemci nedorazila vaše IBAN platba?

Fio bank. Píšu na podporu: Dobrý den, jaký je doba, než se projeví přesun na mezinárodní účet? Protějšek tvrdí, že zatím peníze nepřišly. Viz. příloha/obrázek: deaily platby.
    Odpověď:
    Dobrý den,
    standardní doba připsání Vaší platby má být tři pracovní bankovní dny.
    Zasílám Vám tzv. swiftovou zprávu, kterou můžete doložit protistraně jež mohou posloužit bance příjemce jako identifikátor.
    {1:F01FIOBCZPPAXXX0000000000}{2:I103KREDBEBBXXXXN}{3:{113:NNNN}{119:STP}}{4:
    :20:5736325714
    :25B:CRED
    :32A:140605EUR70,
    :33B:EUR70,
    :50F:/CZ6920100000002300553861
    1/Novak, Josef
    2/Manesova 1
    3/CZ/Praha
    :52A:FIOBCZPPXXX
    :57A:SABGIRTH9ZA
    :59:/IR810560968102050332363001
    Usama bin Ladin
    Allah street
    Tehran
    IR
    :70:Iran competition
    :71A:OUR
    -}$
    Můžeme se pokusit platbu dohledat také z naší strany, nicméně za toto bývají účtovány nemalé poplatky a ve Vašem případě, by mohly přesáhnout zasílanou částku.
    S pozdravem

Tak odepisuju:
    Dobrý den.
    Počítám, že banka příjemce si za "dohledání", které navrhujete, bude požadovat podobné poplatky (převyšující samotnou částku).
    Účet u Fio banky jsem si zřídil jako porovnání se svým stávajícím (mBank). Jsem vlastně rád, že k tomu došlo a přišel jsem "jen" o 70€ tak brzy. mBanka mi peníze nikdy nestopila.
    Hezký víkend.

BUNDA
    BUNDA --- ---
    MICKEY_MOUSE: to projetí bankomatem stačí. Často je nutné i pro zapsání pinu (který jsis předtím nastavil v IB).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Aha, to bude mozna ono. Sice jsem kartou vybral hned z bankomatu, ale platil jsem s ni az po tom prvnim neuspesnem pokusu. Diky, to me nenapadlo.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    MICKEY_MOUSE: nepoužil si tu kartu mezitím poprvé "osobně", např. v terminálu? já třeba mohl používat NFC platbu kartou až potom, co jsem s ní jednou zaplatil "klasicky", aniž by mě banka upozornila, možná to samé platilo i pro platbu online?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SARAJ: airbank má "problém", že pro nové klienty má spořící účet úrok 1,3% jen do 250k, potom už nějaký slabší... stávající klienti ho mají do 1M
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak se omlouvám, ta VISA teď už v pohodě prošla. Nerozumím, co předtím bylo špatně, prtože jsme zadával číslo jak s pomlčkami, tak i bez nich a v obou případech mě to vykoplo, navíc pokaždé s jinou chybovou hláškou. Takže beru zpět, VISA u Adobe funguje. V každém případě díky za odpověď.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ok, diky.. bezne ucty mam zatim u sporky, postupne je budu likvidovat, takze moznost bezneho uctu je asi take realna, nicmene prioritni je ted ten sporici ucet, protoze budu posilat vetsi castku - radove statisice, ktera bude prioritne jako maly polstar, nicmene v pripade urgence k vybrani.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Co člověk, to názor. Od té doby, co Era zprasila svoje IB, je cokoli lepší než to. Tak jsem možná deformovaná.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: Vidíš, mně zase IB Air Bank přijde hrozné. Z těchto tří mi nejvíc vyhovovala Equa. Jinak vedení běžného účtu je u Equa zdarma i při splnění zůstatku na všech účtech dohromady (tuším 100 tisíc korun). Můžeš mít i spořák bez běžného, ale pak tě bude každý převod ven stát 9 Kč. To je lepší zdarma převést na běžný a z běžného zdarma ven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam