• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pokud to jde přes korespondenční banku, tak tam může být zpoždění - de facto má každá 3 dny (-;

TOM: Nám se občas vrací nedoručené peníze až po měsíci. Občas kvůli prkotinám, jako chybějící telefonní číslo (které si stejně neověřují) - stačí, aby jedna z korespondečních bank to vrátila a neprojde to. Z jiné země to jde přes jinou banku, které to nevadí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Když jsem psal tento článek http://www.mesec.cz/clanky/jak-poslat-penize-do-iranu/ tak Irán byl ze SWIFTu vyloučen a muselo se to dělat přes korespondenční banky. Je opravdu možné, že platba byla někde po cestě zabavena případně že se vrátí. Obvykle se to řeší zasláním peněz na účet spřátelené společnosti třeba do Nizozemí. Kamarádi takto kupovali vnitroiránské letenky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Jo, a držet to v tajnosti. Šmarjá...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: nemusí ho nutně vyřadit, stačí zadržovat platby v jeho prospěch a třeba je směřovat na technický účet do odstoupení od sankcí
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Mno, koukal jsem na Swift.com a BIC tam normálně je jako člen; nějaké články o odpojování Íránu jsou staršího data a zřejmě bylo zrušeno.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOM: ehm, ty posíláš peníze do Íránu a divíš se, že nedorazily? to že to pro naši banku je podlimitní, neznamená že to není podlimitní pro kteroukoli korespondenční na cestě...

Sankce vůči Íránu | Přehled sankcí | Ministerstvo financí ČR
    http://www.mfcr.cz/cs/legislativa/mezinarodni-sankce/prehled-sankci/iran-2355
    Sanctions against Iran - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sanctions_against_Iran
    TOM
    TOM --- ---
    MITSU: :))) jako do iranu to fakt bylo, ale ne Usamovi. Zmenil jsem vsechny udaje. Je to na sportovni ucely. Za 70 € si toho terorista moc neporidi .)
    MITSU
    MITSU --- ---
    TOM: já bych si tipl, že to neprošlo přes black list a skončilo to zkonfiskované jakožto podpora mezinárodního terorismu.. a nediv se, až se ti začnou dít divný věci.. :-)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TOM: poslali ti swiftovou zpravu, tzn. od nich to odeslo. dohledavat by se muselo nekde po ceste u jinych bank
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TOM: no oni ne, kdyz uz to u nich neni. museli by kontaktovat tu banku a ta si to nauctuje
    TOM
    TOM --- ---
    ADAMM: je mi jasné, že nemá :)
    a že si možná nemusel ten íráčan něčeho všimnout
    napsal jsem jim to takhle ostře pro případ, že by to v nich dokázalo vzbudit nějakou akci :)
    je doba boje proti "nesmyslným poplatkům" a už takhle mě na**alo, že si k 70€ připočtou dalších 9 jako poplatek - najednou bych chtěli víc než 70 za dohledání platby? (je teda fakt, že si za tím nedokážu představit, co to pro ně znamená a kde a jak složitě musí něco "hledat")

ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM: předpokládám, že FIO nemá moc důvod něco takového dělat - opravdu doporučuju radši třikrát zkontrolovat. je taky možné, že se ti peníze vrátí.
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: údaje příjemce jsem zkopíroval správně. z jeho stránek
    platby od ostatních cizinců mu chodí
    TOM
    TOM --- ---
    Stalo se vám někdy, že příjemci nedorazila vaše IBAN platba?

Fio bank. Píšu na podporu: Dobrý den, jaký je doba, než se projeví přesun na mezinárodní účet? Protějšek tvrdí, že zatím peníze nepřišly. Viz. příloha/obrázek: deaily platby.
    Odpověď:
    Dobrý den,
    standardní doba připsání Vaší platby má být tři pracovní bankovní dny.
    Zasílám Vám tzv. swiftovou zprávu, kterou můžete doložit protistraně jež mohou posloužit bance příjemce jako identifikátor.
    {1:F01FIOBCZPPAXXX0000000000}{2:I103KREDBEBBXXXXN}{3:{113:NNNN}{119:STP}}{4:
    :20:5736325714
    :25B:CRED
    :32A:140605EUR70,
    :33B:EUR70,
    :50F:/CZ6920100000002300553861
    1/Novak, Josef
    2/Manesova 1
    3/CZ/Praha
    :52A:FIOBCZPPXXX
    :57A:SABGIRTH9ZA
    :59:/IR810560968102050332363001
    Usama bin Ladin
    Allah street
    Tehran
    IR
    :70:Iran competition
    :71A:OUR
    -}$
    Můžeme se pokusit platbu dohledat také z naší strany, nicméně za toto bývají účtovány nemalé poplatky a ve Vašem případě, by mohly přesáhnout zasílanou částku.
    S pozdravem

Tak odepisuju:
    Dobrý den.
    Počítám, že banka příjemce si za "dohledání", které navrhujete, bude požadovat podobné poplatky (převyšující samotnou částku).
    Účet u Fio banky jsem si zřídil jako porovnání se svým stávajícím (mBank). Jsem vlastně rád, že k tomu došlo a přišel jsem "jen" o 70€ tak brzy. mBanka mi peníze nikdy nestopila.
    Hezký víkend.

BUNDA
    BUNDA --- ---
    MICKEY_MOUSE: to projetí bankomatem stačí. Často je nutné i pro zapsání pinu (který jsis předtím nastavil v IB).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Aha, to bude mozna ono. Sice jsem kartou vybral hned z bankomatu, ale platil jsem s ni az po tom prvnim neuspesnem pokusu. Diky, to me nenapadlo.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    MICKEY_MOUSE: nepoužil si tu kartu mezitím poprvé "osobně", např. v terminálu? já třeba mohl používat NFC platbu kartou až potom, co jsem s ní jednou zaplatil "klasicky", aniž by mě banka upozornila, možná to samé platilo i pro platbu online?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SARAJ: airbank má "problém", že pro nové klienty má spořící účet úrok 1,3% jen do 250k, potom už nějaký slabší... stávající klienti ho mají do 1M
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak se omlouvám, ta VISA teď už v pohodě prošla. Nerozumím, co předtím bylo špatně, prtože jsme zadával číslo jak s pomlčkami, tak i bez nich a v obou případech mě to vykoplo, navíc pokaždé s jinou chybovou hláškou. Takže beru zpět, VISA u Adobe funguje. V každém případě díky za odpověď.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ok, diky.. bezne ucty mam zatim u sporky, postupne je budu likvidovat, takze moznost bezneho uctu je asi take realna, nicmene prioritni je ted ten sporici ucet, protoze budu posilat vetsi castku - radove statisice, ktera bude prioritne jako maly polstar, nicmene v pripade urgence k vybrani.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Co člověk, to názor. Od té doby, co Era zprasila svoje IB, je cokoli lepší než to. Tak jsem možná deformovaná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam