• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Pokud to dobře chápu, tak dokladuješ, co z toho bylo firemní - u paušálů nevykazuješ výdaje, jen přijmy a ty podle faktur. Kromě toho můžeš mít jeden osobní účet pro firemní toky a druhý pro soukromé - nabídek účtů zdarma je docela dost.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    NAVARA: Imho neměli. Navíc málokdo je plátcem. A u AirBank můžeš mít až 10 účtú zadarmo a oddělit firemní toky od osobních. Takže v tom problém asi nebude
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PIERDUS: Měli už někteří z nich kontrolu z finančáku, kdy na tom jednom výpisu k účtu jednoznačně a nad veškeré pochyby prokazovali, které transakce jsou firemní a které soukromé? U převodů se to ještě dá pomocí KS, ale jak to chceš udělat s kartou?

Psal jsi, že ty máš paušál (zatím, co až bude DPH), ale oni mít nemusí
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    NELDE: jo, už zjišťuju, že spousta OSVČ přátel má soukromý. No, neměl jsem to považovat za samozřejmost. Na oslavu ČSOB úplně zrusím a jdu jinam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PIERDUS: Nevím, kdo ti tvrdil, že ho potřebuješ, ale vím o podnikatelích, kteří mají jen ten soukromý. Peněžní toky skrze něj můžeš prohnat, ale zeptej se své účetní, jaký to bude mít dopad. Podle mě hlavně v tom, že si náklady za soukromý nedáš do účetnictví, to tě ale fakt nemusí pálit. Navíc můžeš mít soukromý zadarmo.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Teď čtu, že je to jedno: http://zpravy.aktualne.cz/...podnikatele-banky-vas-klamou-platite-vic-nez-musite/r~i:article:759179/

Je ten článek pravdivý a mohu si tedy založit jeden účet na vše, případně ten podnikatelský zrušit a používat jen ten osobní? Tvrdili, že podnikatelský potřebuju, pche.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    WERT: to nijak neřeší minimalizaci nákladů
    WERT
    WERT --- ---
    PIERDUS: co to vyresit tak ze jednu kartu z penezenky vyndas??? :)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    prosím o radu, jsem OSVČ:

- mám dvě bank. karty u ČSOB
    - jedna podnikatelská, jedna osobní (dřív Student, teď už je to nějaká obyč, nejsem student)
    - využívám paušální vyčíslení daně

Cíl: mít pouze jednu kartu, kde mi budou chodit jak peníze z podnikání, tak i osobní finanční toky. Chci s tím platit doma i v zahraničí (převážně přes net) a neřešit, jestli je to spojené s podnikáním nebo ne.

Dotaz:

- lze toho u ČSOB docílit?
    - pokud ne, ke komu mohu přejít? (preferuji nízké náklady, z bankomatu moc často nevybírám)
    - jaké jsou případné nevýhody toho, že budu mít jednu kartu?

Nesnáším těch milion karet v peněžence, chci to zjednodušit na kost, minimalizovat náklady. Předem děkuju za info.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Díky!
    HALVED
    HALVED --- ---
    CYBERWOLF: hele já mám u nich velkej tarif za 100,- a když nevybírám jako kokot každej den z bankomatu, tak si ani tu stovku nestrhnou. Takže za mě rozhodně ano.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CYBERWOLF: ani ne. je to docela v cajku. kdybys byl ten typ člověka, co rád často vybírá z bankomatu (a nemáš jejich bankomat po ruce), tak si vem velký tarif a zaplatíš kilo měsíčně (a máš výběry zdarma), pokud ne, tak si vem malý tarif (výběr z "cizích" za 25 Kč).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CYBERWOLF: Záleží na způsobu používání, pokud chceš Malý účet, tak se musíš smířit s omezenou bankomatovou sítí, platit stovku za Velký účet by se mi nechtělo (to raději mBank, Equa, možná FIO, případně jiné banky, podle způsobu použití). Úrok na spořáku je slušný, ne nejlepší, ale slušný, vyloženě spálit by ses neměl, můžeš navít výhodnější nabídku (opět dle způsobu využití), ale i horší.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mám v plánu udělat si běžný účet a spořák u airbank - rozmluvíte mi to někdo?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: OK je to mozny, kdysi jsem tam mela ucet, ale uz zaplat panbuh jsem davno pryc
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: To vypadá, že ti ji dali omylem. Možná i poslali na jinou adresu.
    Doporučuji jednat co nejrychleji - zavolat na Servis 24 a zeptat se.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Nevite, jak je mozny, ze mi od cesky sporitelny zacaly chodit vypisy k nejaky kreditce, kterou ale nemam? Nedavaji ji jako soucast neceho? Jakoze jsem podepsala nejakou jinou sluzbu a mam k tomu tuhle kartu? Ale jako niceho si vedoma nejsem, nicmene mame doma takove slozite finance, takze to jen mozna nevim :))
    Jinak na kreditce se nic necerpa, jen mi uz po druhe prisel vypis za vedeni a samozrejme fyzicky vypis, fakt enchapu....samozrejme tam okamzite dojdu se zeptat, ale nez se tam pres ty jejich kokotsky hodiny dostanu, tak se ptam, jestli vas neco nenapadne
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    AOTEAROA: Zajimave ja nikdy necekal dele nez 24 hod. Asi je to o stesti,nebo o domovske pobocce(odpovidal mi vzdy pracovnik z pobocky kde jsem zakladal).
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NINE_OF_NINE: jestli je "velmi rychle" den a půl... :)

odpověděli:

Dobrý den,
    děkujeme za Váš dotaz, doba platnosti příkazu je v závislosti na stanovené době odeslání, pokud tedy zadáte platbu na dnešek je možné platbu autorizovat dnes do 23:59 hod.
    Další den už bude platba označena jako "vypršela platnost".
    --
    S pozdravem a přáním hezkého dne

Bc. Tomáš Prajz
    vedoucí pobočky
    Fio banka, a.s.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam