• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: inspiroval si me, ze bych si nechal vystavit k eur uctu u fio banky taky kartu a prevedl si tam takhle nejaky eura, pres devizovku
    ale chtel bych se te zeptat, zda kdyz bych jel na dovolenou do thajska a touto kartou tam platil a vybiral, zda bude probihat meziprevod pres dolary nebo to pujde rovnou v kurzu bath/euro
    kdyz budu mit kartu v kc, tak to pujde pres nejakou jinou menu urcite, nebo se mylim ?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SKYRAY: Tak velkou částku bych určitě prohnal přes devizovku. Ušetříš na poplatcích (190 Kč u ČS) i na kurzu.
    Kurz deviza-prodej u ČS je 28,197, u Easychange.cz je 27,6530, to je 54 haléřů na 1 euru. Úspora při konverzi 5500 eur bude tak 2992 Kč za kurz a 190 Kč za poplatek.
    O devizovkách jsem psal např. zde: http://trhy.mesec.cz/.../prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/

Co se týče bezplatného účtu, tak je tady celá řada možností, můžeš využít například Equa, Air Bank, Unicredit, Raifka, FIO - jde u nich napojit kartu na eurový účet, "dobít" ho přes devizovku výhodným kurzem a pak platit bez konverze. Pozor ale na poplatky, někde je poměrně vysoký poplatek za příchozí cizoměnovou platbu.

Nejjednodušší budeš mít asi FIO, protože u FIO mají účet i některé devizovky, takže příchozí platbu budeš mít zdarma a k eurovému účtu jde karta vydat také.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BUNDA: Snad vždy online, pokud zrovna není offline. Skoro jako ten terminál, chtělo by se říct...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: bankomat je snad vždy online a umí zapsat. To u terminálu nemusí být zaručeno.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Mám pocit, že terminál neumí zapisovat na čip.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA: Normální transakce přes čip s pinem jsem už dělal...

KOC256: Je rozdíl mezi bankomatem a online platebním terminálem?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: obvykle (nevím jak u Zuna) je u nových karet potřeba provést online transakci při které se zapíše pin na chip. Pak fungují offline transakce a i bezkontaktní.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZBYNEK:
    jednou to protahnout přes bankomat tusim...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Ahoj, mám novou kretitku od Zuno a nefungujou mi na ní bezkontaktní platby. Přes čip vše funguje, bezkontakt ne. Musí se to nějak speciálně aktivovat nebo jsem dostal špatnej kus?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    TMA: u privátů se dá dost věcí vyjednat; mám zkušenost s privátní bank. u KB i ERSTE (vč. EPB). Není podstatné co to bankovnictví nabízí ale co od toho kdo očekává; kdyžtak pošta.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: hele krome toho prevodu do nemecka sem platil akorat vybery z bankomatu. jinak je vsechno zdarma, a i ty vybery jsou nejaky zdarma, pokud tu kartu nejak pouzivas.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    ANDY_WARHOL: Jaky jsou bezny poplatky?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: dokonce to bylo pro me fakt nepochopitelny
    penize cr ucet (krome fio) -> fio - 24 hodin
    penize fio -> vr bank - nemecko, pokud poslano do desiti, byly penize ve 12 v nemecku, pokud do 12, byly penize v nemecku do 16:00 :)
    a stalo me to 2E, jednou sem zkousel express platbu, ktera byla drazsi a prislo to pozdeji nez neexpress :)
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak to stoji za pokus o rychlej transfer :) Dik
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Dík, našla jsem si tam svůj ideál.:-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: ucty u fio ti zalozi na pockani, poslani penez by melo trvat max 24 hodin.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    ANDY_WARHOL: Potiz je, ze to je celkem urgent, takze hledam rychly mensi zlo. Vzhledem k poplatkum za prevod bude asi stale mensi zlo to proste zaplatit ceskou kartou. Za tip na Fio diky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: ja bych tyhle dva problemy sloucil. fio ma velmi vyhodne platby do eurozony, tak si u nich nech udelat kc a euro ucet. preved si na kc ucet prachy ze sporky a preposli si na euro ucet ekvivalent toho co si potrebujes poslat a z toho eurouctu si to preposli do zahranici. samozrejme to lze i bez toho euro uctu, ale kdyz je to zadarmo, tak proc jej nemit
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKYRAY: Airbanka
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    Prosim, potrebuji poradit. Pobyvam v zahranici a budu mit vyssi jednorazovy vydaj cca 5.5 tisice eur. Cerpat budu z ceskeho uctu vedeneho v Ceske sporitelne. Jaky platebni proces je pro mne nejvyhodnejsi? Klasicka platba kartou nebo prevod penez na zahranicni euro ucet?
    Dalsi vec, tento ceskej ucet budu jeste tento rok rusit, protoze odmitam platit jejich nesmyslne poplatky za nic, nicmene tam mam dost penez a potrebovala bych s nimi nejak dobre nalozit. Kazdopadne to nechci jeste menit na Eura a pockat si rok na lepsi kurz, pokud se teda prognozy vyplni. Poradite nejaky vyhodny ucet, se kterym muzu operovat a je bez poplatku? Nechci terminovany vklad nebo nejake sporeni s podminkama toku penez apod. Potrebuji neco, nejaky nenarocny sporici ucet, kam ty prachy ulozim a budou tam lezet bez nejakych stupidnich mesicnich poplatku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Plaťte chytře. Tyto „kreditky“ vám vrátí peníze – FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/platte-chytre-tyto-kreditky-vam-vrati-penize
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam