• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DYNK
    DYNK --- ---
    EIFF: myslim, ze eKonto Smart od rajfky taky stoji za zvazeni. Aplikaci maji z trojice, kterou pouzivam, (Mbank, Airbank, RB) nejlepsi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    equa
    EIFF
    EIFF --- ---
    vyberam novu banku pre svoj hlavny ucet. mala by byt bez poplatkov a bolo by fajn mat nejake vybery zdarma.

rozhodujuce kriterium ale je - a tu prosim o radu - kvalitna aplikacia na android.

dodnes pouzivam csob iba kvoli tomuto. mam uz mbank ale ich app je uplna katastrofa. dik za info.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: Já už testuji. Tak třeba v IE 9 mi to dělá trochu neplechu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADM: Jsou to dvě samostatné banky které spolu komunikují přes ČNB jako kterékoliv dvě jiné banky, žádné urychlení není.
    ADM
    ADM --- ---
    nevite jak je to s rychlosti prevodu RB - ZUNO? ptam se protoze by me potesilo kdyby to bylo stejny den kdyz je Zuno clenem RB group
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    to jsem zvedavy, co z toho vyleze..
    Testování Fio Internetbankingu od 1.12.2014 | Fio banka
    http://www.fio.cz/spolecnost-fio/media/aktuality/155722-testovani-fio-internetbankingu-od-1-12-2014
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ani easy money, ani easy exchange, ale easychange.cz :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Podepsaná smlouva musí být jen ta rámcovka, jinak všechno běhá přes "internetové bankovnictví". Většinou obchod vyřídí ten samý den, případně se dá telefonicky dohodnout i na řešení během několika hodin. Samozřejmě záleží na atraktivitě obchodu, pokud hodláš směnit tisíc euro,tak můžeš být rád, že ti je vůbec vymění bez nějakého příplatku, jako to má třeba Akcenta http://www.mesec.cz/aktuality/akcenta-zvysuje-poplatky-u-drobnych-plateb/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: já nejvíce používám prahaexchange.cz v Jindřišské ulici (ale nemají kurzy na webu), za stejné kurzy prodává i směnárna Mango hned vedle.
    Druhou nejlepší bývá většinou alfapraguje.cz v Pánské pasáži a na Náměstí Republiky.

Pak ještě třeba eurochange.cz, nebo czech-exchange.cz
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: V jaké? Přítelkyně zrovna šla do Exchange, třeba ji ještě zarazím :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hmm tak koukam na jejich podminky, ze jim musi clovek posilat podepsanou smlouvu na kazdou transakci,,, a ze oni maji cas d+1 na reakce, tak sem si to predstavoval ze to bude jednodusi a rychlejsi...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ehm easy exchange,ne money :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    se mi prave libilo to easy money, ze bych to mohl resit pres internet prevodem. ale jeslti by meli fio banku, tak ja mam urovej ucet a kdyz bych k nemu mel i kartu, muzu si eura vybrat v nemecku nez odletim
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: problem je ze to nestihnu :( ja totiz odjizdim v den kdy mi dorazi vyplata brzy rano, takze bych si vymenil stejne tak par susnu :(
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: No ale eura můžeš tady koupit v arabské směnárně skoro za střed (jednotky haléřů od středu), ve výsledku by to mělo vyjít výhodněji je tam směnit ve směnárně, než výběr z bankomatu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: k tomu druhemu, to problem neni, pocitam s tim, ze budu mit minimalne jednu visu a jednu master card a po prijezdu si mistni hotovost proste vyberu v bankomatu, vzhledem k tomu ze prijedu do bkk, nez pojedu nekam dal, a vyberu si asi proste vsechno na jednou, nebo po vetsich davkach, imho je jedno jestli sebou povezu kupu euro nebo kupu bahtu, nebezpecny to bude stejne
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Človče to nevím, bath nemá FIO v kurzovním lístku, takže to může být všelijak - raději si to ověř přímo u FIO. Různé banky to mají různě, na Finexpertu na fóru hodně lidí doporučuje zařídit si účet eurový účet u Unicerdit, protože tam by měly být všechny měny zaúčtovávány na euro kurzem karetní asociace.

Nejlepší máš ale zařídit si kartu s dobrými kurzy, ideální by byla třeba Cetelem - třeba ti pomůže tento článek: http://www.mesec.cz/clanky/velky-reality-test-kurzu-platebnich-karet-2014/

Do Thajska bych si ale raději vzal eura nebo dolary a směnil ve směnárně. Alespoň tam, kde jsem byl já, byly karty akceptovány minimálně (v hotelu ne - ale byl to levnější hotel, na ulici taky ne, takže jen v obchodech s potravinami a to ještě snad ani ne ve všech). A za výběr z bankomatu se tam platí poplatek 150 bahtů (tedy asi 100 Kč), plus poplatek české bance za výběr v zahraničí (tuším u FIO je to asi 80 Kč), takže se do krutě nevyplatí. O mém výletu jsem psal zde http://www.mesec.cz/clanky/tipy-pro-dovolenou-v-thajsku-a-kambodzi/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: inspiroval si me, ze bych si nechal vystavit k eur uctu u fio banky taky kartu a prevedl si tam takhle nejaky eura, pres devizovku
    ale chtel bych se te zeptat, zda kdyz bych jel na dovolenou do thajska a touto kartou tam platil a vybiral, zda bude probihat meziprevod pres dolary nebo to pujde rovnou v kurzu bath/euro
    kdyz budu mit kartu v kc, tak to pujde pres nejakou jinou menu urcite, nebo se mylim ?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SKYRAY: Tak velkou částku bych určitě prohnal přes devizovku. Ušetříš na poplatcích (190 Kč u ČS) i na kurzu.
    Kurz deviza-prodej u ČS je 28,197, u Easychange.cz je 27,6530, to je 54 haléřů na 1 euru. Úspora při konverzi 5500 eur bude tak 2992 Kč za kurz a 190 Kč za poplatek.
    O devizovkách jsem psal např. zde: http://trhy.mesec.cz/.../prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/

Co se týče bezplatného účtu, tak je tady celá řada možností, můžeš využít například Equa, Air Bank, Unicredit, Raifka, FIO - jde u nich napojit kartu na eurový účet, "dobít" ho přes devizovku výhodným kurzem a pak platit bez konverze. Pozor ale na poplatky, někde je poměrně vysoký poplatek za příchozí cizoměnovou platbu.

Nejjednodušší budeš mít asi FIO, protože u FIO mají účet i některé devizovky, takže příchozí platbu budeš mít zdarma a k eurovému účtu jde karta vydat také.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam