• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    AKAM: Pokud vím, tak zrovna Indie WHT má. Možná bys měl se na ně obrátit a chtít zbytek. My, když platíme mez. převodem, tak poplatky hradíme všechny.
    AKAM
    AKAM --- ---
    PATRIKCHRZ: No já jsem právě původně požadoval PayPal, ale oni si z údajů vzali jenom účet a poslali to na něj, aniž by se mě na něco ptali. Navíc asi po šesti urgencích, takže jsem rád, že jsem to z nich vůbec dostal a už to nechám tak, ale jen mě zajímalo, kde se mi ztratilo 1000 Kč.

DB je na výpisu uvedená jako Session Holder a jako Receiver Bank, ale kromě jejich a mojí banky už tam není žádná jiná.

NELDE: O Withholding Tax ani slovo a výpis uvádí taky 184,56 €.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AKAM: A není tam náhodou stržena Withholding tax? Jinak na výpisu by mělo být vidět kolik peněz v Eurech poslali.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AKAM: Hlavní zásada - vždy vyžadovat "OUR" platbu, pokud nejde o SEPA (což z Indie nejspíše nepůjde). A ano, může se stát, že si banka strhne tolik, i když většinou se setkávám s poloviční částkou (tedy kolem 300 Kč, částka je pevná, nebo minimální, to, že to vycházelo takhle "procentně blbě" je způsobeno malou zasílanou částkou, kdyby byla poslána desetinásobná částka, bude poplaten pravděpodobně stejný). Šlo to určitě jen přes jednu korespondenční banku, nebo jich bylo víc?
    AKAM
    AKAM --- ---
    Zdravím vespolek. Měl bych pár dotazů:

Posílal mi klient z Indie platbu 184,56 € z účtu u Canara Bank. Na korunový účet u Fio mi přišlo 4075,59 Kč, takže nějakých 147 €. Podle potvrzení platby to posílali ještě přes Deutsche Bank a rozdělení poplatků bylo SHA. Fio mi strhlo 20 Kč za příchozí platbu. Jinak se mi nikde nezobrazil žádný poplatek.

1) Je možné, že si chybějících 28 € naúčtovala zprostředkující banka?
    2) Je běžné, že dojde ke stržení 20 % a příjemce o tom nedostane žádnou zprávu?
    3) Je tahle částka za převod v podobném případě běžná?

Díky.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA, KOC256: Díky, dotaz na zůstatek v bankomatu a karta už funguje bezdotykově...

Zároveň jsem i zjistil, že v Zuno absolutně nefunguje klientská podpora... Holt je to lowcost.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TMA: byl jsem nemocný, tak jsem to moc netestoval, vyzkouším tento týden, ale alespoň přihlásit na Opeře Mini přes BlackBerry se mi podařilo. Ale to starší mi přišlo lepší
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EIFF: to ČSOB je holt jedno z těch lepších no :)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    EIFF: nej asi RB (srovnani s CS, UNI)
    TMA
    TMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Funguje to s vypnutým javascriptem jako to staré?
    DYNK
    DYNK --- ---
    EIFF: myslim, ze eKonto Smart od rajfky taky stoji za zvazeni. Aplikaci maji z trojice, kterou pouzivam, (Mbank, Airbank, RB) nejlepsi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    equa
    EIFF
    EIFF --- ---
    vyberam novu banku pre svoj hlavny ucet. mala by byt bez poplatkov a bolo by fajn mat nejake vybery zdarma.

rozhodujuce kriterium ale je - a tu prosim o radu - kvalitna aplikacia na android.

dodnes pouzivam csob iba kvoli tomuto. mam uz mbank ale ich app je uplna katastrofa. dik za info.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: Já už testuji. Tak třeba v IE 9 mi to dělá trochu neplechu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADM: Jsou to dvě samostatné banky které spolu komunikují přes ČNB jako kterékoliv dvě jiné banky, žádné urychlení není.
    ADM
    ADM --- ---
    nevite jak je to s rychlosti prevodu RB - ZUNO? ptam se protoze by me potesilo kdyby to bylo stejny den kdyz je Zuno clenem RB group
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    to jsem zvedavy, co z toho vyleze..
    Testování Fio Internetbankingu od 1.12.2014 | Fio banka
    http://www.fio.cz/spolecnost-fio/media/aktuality/155722-testovani-fio-internetbankingu-od-1-12-2014
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ani easy money, ani easy exchange, ale easychange.cz :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Podepsaná smlouva musí být jen ta rámcovka, jinak všechno běhá přes "internetové bankovnictví". Většinou obchod vyřídí ten samý den, případně se dá telefonicky dohodnout i na řešení během několika hodin. Samozřejmě záleží na atraktivitě obchodu, pokud hodláš směnit tisíc euro,tak můžeš být rád, že ti je vůbec vymění bez nějakého příplatku, jako to má třeba Akcenta http://www.mesec.cz/aktuality/akcenta-zvysuje-poplatky-u-drobnych-plateb/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: já nejvíce používám prahaexchange.cz v Jindřišské ulici (ale nemají kurzy na webu), za stejné kurzy prodává i směnárna Mango hned vedle.
    Druhou nejlepší bývá většinou alfapraguje.cz v Pánské pasáži a na Náměstí Republiky.

Pak ještě třeba eurochange.cz, nebo czech-exchange.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam