• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DWAY:
    ja vyberu tak jednou za dva az tri mesice kdyz se protahuji karolinou... jinak ani ne :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DWAY: unicredit naprostá katastrofa, jak IB, tak jejich přístup k zákazníkovi. kdybych neměl moc práce, tak bych už jim udělal trochu mediálního peklíčka, protože to, co nám předvedli, to jsem teda nežral. (a ještě to neskončilo)

jinak Equa účet je zdarma při třech libovolných platbách kartou. osobně bych šel do Equa účtu jako hlavního a Air bank jako záložního.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: IB od Unicreditu mi tedy přišel hrozný.
    DWAY
    DWAY --- ---
    mno je dost mozne ze to tak dopadne. Jeste mi nekdo doporucoval unicredit, ale moc se mi nelibi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Furt můžeš pomocí equa i platit v obchodech nebo to holt posílat zpět (to byl můj původní plán - úterý tam, čtvrtek zpět). Jenže, abys ty výběry užil, tak tam taky musíš mít z čeho(-;
    Plus je výhoda v případě ztráty jedné z karet - nevytáhnou ti všechno.
    DWAY
    DWAY --- ---
    NELDE: ja prave tolik nevybiram. Platim kartou temer vsecko, takze mesicne mam vyber od par stovek do par tisic. Tudiz bych tam musel mit spise hlavni ucet.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: 10 000,-
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Tak to udělej jako já - každý týden si posílám nějaké peníze do Equa a využívám jejich výběry zdarma. Zůstane ti Airbank jak ji máš rád a získáš výběry zdarma (libovolný počet - optimální pro malé výběry, když potřebuješ - třeba i drobné). Většinou člověk vybírá plus minus stejnou částku - ta Equa má podmínku 12000 měsíčně jako příjem, což člověk asi vybere (pokud ne, tak tam má rezervu na jiný měsíc).
    Equa nabízí i volbu IB čísla, takže si nemusíš nic nového pamatovat (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...jinak prý FIO má dobrou tu aplikaci. Na druhou stranu, já těm aplikacím moc nevěřím ( http://finexpert.e15.cz/fio-banka-a-phishing-v-praxi-aktualni-zkusenost ), raději lezu do IBčka přes Operu mini. Což s aktuálním IB FIO jde bez problémů, ale připravuje se nové, jak to bude fungovat tam nevím, v aktuální verzi mi to nejde (nedaří se mi odeslat platbu)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EIFF:
    Bezplatný účet nabízí FIO (10 výběrů z vlastního bankomatu a za každé utracené 4000 Kč jeden výběr z cizího, výběry lze "spořit" a použít v jiném měsíci), Equa (při splnění podmínek, obratu, zůstatku nebo plateb kartou, výběry ze všech bankomatů zdarma), GE (při splnění podmínek - obrat 7000 Kč na účtu, lze vyrábět i uměle), Air Bank (výběry z vlastního bankomatu zdarma, nebo u Velkého tarifu za 100 kč měsíčně ze všech), Poštovní spořitelna (on-line konto je při průměrném zůstatku vedeno zdarma, zdarma převody a výběry z bankomatů ČSOB - a výhoda, při přechodu od ČSOB si můžeš ponechat číslo účtu), ZUNO (PLUS účet, zdarma při obratu 3000 Kč na kartě, výběry ze všech bankomatů zdarma).

Co se týče kvality aplikace Android ale neporadím, používám BlackBerry. Jestli jsi ale jinak spokojen s ČSOB, tak přejdi k té Poštovně k tomu on-line kontu.
    DWAY
    DWAY --- ---
    EIFF: airbank ma dobrou aplikaci, ale maji vybery zdarma jen z jejich bankomatu. Coz je zrovna ted pro me problem. Dokud sem delal na Andelu, tak to bylo super, bankomat primo na zastavce, zadny problem. Ted sme se prestehovali na Brumlovku a ja uvazuju o jine bance ktera ma vybery ve vsech bankomatech zadaco.

Ale krom toho sem byl s Airbank spokojeny. Pekne udelane bankovnictvi, hodne slusny sporici ucet proste do pohody banka.
    AKAM
    AKAM --- ---
    NELDE: Jak jsem psal, jsem rád, že mi poslali aspoň něco. Takže si to spíš nechám jako ponaučení a příště si budu dávat pozor.

Díky oběma!
    NELDE
    NELDE --- ---
    AKAM: Pokud vím, tak zrovna Indie WHT má. Možná bys měl se na ně obrátit a chtít zbytek. My, když platíme mez. převodem, tak poplatky hradíme všechny.
    AKAM
    AKAM --- ---
    PATRIKCHRZ: No já jsem právě původně požadoval PayPal, ale oni si z údajů vzali jenom účet a poslali to na něj, aniž by se mě na něco ptali. Navíc asi po šesti urgencích, takže jsem rád, že jsem to z nich vůbec dostal a už to nechám tak, ale jen mě zajímalo, kde se mi ztratilo 1000 Kč.

DB je na výpisu uvedená jako Session Holder a jako Receiver Bank, ale kromě jejich a mojí banky už tam není žádná jiná.

NELDE: O Withholding Tax ani slovo a výpis uvádí taky 184,56 €.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AKAM: A není tam náhodou stržena Withholding tax? Jinak na výpisu by mělo být vidět kolik peněz v Eurech poslali.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AKAM: Hlavní zásada - vždy vyžadovat "OUR" platbu, pokud nejde o SEPA (což z Indie nejspíše nepůjde). A ano, může se stát, že si banka strhne tolik, i když většinou se setkávám s poloviční částkou (tedy kolem 300 Kč, částka je pevná, nebo minimální, to, že to vycházelo takhle "procentně blbě" je způsobeno malou zasílanou částkou, kdyby byla poslána desetinásobná částka, bude poplaten pravděpodobně stejný). Šlo to určitě jen přes jednu korespondenční banku, nebo jich bylo víc?
    AKAM
    AKAM --- ---
    Zdravím vespolek. Měl bych pár dotazů:

Posílal mi klient z Indie platbu 184,56 € z účtu u Canara Bank. Na korunový účet u Fio mi přišlo 4075,59 Kč, takže nějakých 147 €. Podle potvrzení platby to posílali ještě přes Deutsche Bank a rozdělení poplatků bylo SHA. Fio mi strhlo 20 Kč za příchozí platbu. Jinak se mi nikde nezobrazil žádný poplatek.

1) Je možné, že si chybějících 28 € naúčtovala zprostředkující banka?
    2) Je běžné, že dojde ke stržení 20 % a příjemce o tom nedostane žádnou zprávu?
    3) Je tahle částka za převod v podobném případě běžná?

Díky.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA, KOC256: Díky, dotaz na zůstatek v bankomatu a karta už funguje bezdotykově...

Zároveň jsem i zjistil, že v Zuno absolutně nefunguje klientská podpora... Holt je to lowcost.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TMA: byl jsem nemocný, tak jsem to moc netestoval, vyzkouším tento týden, ale alespoň přihlásit na Opeře Mini přes BlackBerry se mi podařilo. Ale to starší mi přišlo lepší
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EIFF: to ČSOB je holt jedno z těch lepších no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam