• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    MITSU: kdy presne management GE oznamil ze ceska cast je naprodej?
    VANEK
    VANEK --- ---
    My o nízkonákladovkách, a Hrstková je ještě větší blbka, než se čekalo.
    Konec levných bank aneb kouzlo poboček | HN.IHNED.CZ
    http://archiv.ihned.cz/c1-63406880-konec-levnych-bank-aneb-kouzlo-pobocek
    MITSU
    MITSU --- ---
    ADM: při zakládání účtu všechny banky provádí kontrolu na tzv. AML (anti money laudering). Pokud je firma česká a nikdo ze statutárních orgánů není v žádném registru či blacklistu, pak většina bank nezkoumá, jaké pohyby firma na účtu má. Rozhodně to není o částkách, které na účet chodí. Kontroly jsou pak nastaveny na odchozí transakce - pokud chodí pořád na stejný účet, pak to banky vyhodnotí jako podezřelé. Jinak bych ty kontroly moc nepřeceňoval. Spíš je to pak o tom, kdy se ozve policie nebo daňový úřad..
    ADM
    ADM --- ---
    NELDE: takze naznacujes snad, ze podvodnici mohli mit ucet na legalni podnikani (nebo ktery tak vypadal, tim ze jim tam chodily castky z ruznych stran), pak provedli ten tunel na SZDC a poslali si tam par (desitek) mega, coz tim padem nebylo napadne, protoze to spadalo do charakteristiky uziti uctu, a pak je rychle prevedli nekam do danoveho raje nebo jurisdikce, a ted uz si jen uzivaji nekde v karibiku?
    To neber jako pokus o flame, me by vazne zajimalo zakulisi takoveho podvodu. Kdyz vychazim z tveho predpokladu, tak mi tam prilis nesedi ta kourova clona vytvorit zdani legalniho uctu pro podnikani (protoze ty ucty ktery by tam figurovaly v pohybech by museli byt jedine komplicove, a jak znamo ucet si bez plne identifikace neotevres a firemni jeste mnohem hur, pokud by to byl realny ucet tak jedine s odhalenou identitou). Me napada akorat ucet na bileho kone (a nejspis vedomeho, ktery zmizi nebo se jinak uklidi), ale pak by prijem milionovych castek z SZDC a jejich (rychly) prevod do zahranici (nejspis do neevropske banky) mel zakonite spustit v bance alarm, stejne tak cashem to nevyberes. Fakt by me to zajimalo, protoze si to nejak nedovedu predstavit jak to probiha, pokud do toho vic vidis, tak budu rad kdyz se podelis.
    MITSU
    MITSU --- ---
    NELDE:
    NELDE: GE je určitě nekoupí, sama je na prodej. Už delší dobu, nicméně teď už i management oznámil, že bude prodaná do dvou let. Maďarskou část GE už dokonce darovali státu za 1 EUR (nebo USD, teď nevím.
    Plány Kellnera jsou jasný - financovat Homecredit různě po světě. Proto si zřídil ty společnosti AB1 až AB5, přes který to tam lifruje. A je to taky jedinej důvod, proč je Air bank v zisku. Kdyby nepůjčoval peníze AB1 až AB5 s virtuálním ziskem, jsou v těžký ztrátě - daleko větší než je Equa (která není v černých).
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Equa prý už v černých je (-;
    Zuno by fungovalo, kdyby byla sazba ČNB nad 2%, jako byla když to plánovali. Jenže nemá jak vydělávat - na půjčky potřebuješ lidi, které nemá - musela by je zaplatit. De fakto jenom parazituje na RB - to je lepší ten brand zahodit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Aby uznali reklamaci, tak museli mít ty peníze.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: Unicredit by je mohl koupit. mBank podle mě hned tak na prodej nebude, naopak Equa bude na prodej hned jak bude v černých číslech, celé je to investiční projekt, který byl vytvořený s tím, že se má prodat.

Zuno byl pokud RB v roce 2008 "okopírovat" mBank (nijak se s tím netajili, cíleně přetáhli i některé lidi). ale krize znamenala stopku pro další expanzi a celé by to dávalo smysl jen tehdy, pokud by to fungovalo ve čtyřech a více zemích, ne ve dvou (spousta nákladů je fixních). nehledě na to, že to podle mě bylo celé zle už od začátku. od produktu po vedení :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Nevrátil, nevtáhl. Je to tak cca rok až rok a půl zpátky, po chvíli se tam vracel a peníze už tam nebyly.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Pokud ty peníze někdo vrátil nebo bankomat vtáhl (je to pár let, co to přestalo - některé bankomaty to ani neumožňují), tak ano - při kontrole bankomatu je najdou. Být to na pobočce uvnitř, tak je větší šance - nákupák je málo pravděpodobný. Pokud je někdo vytáhl a nevrátil, tak nic nevrátí, protože z jejich pohledu jsou vyzvednuté.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Kolega takhle svého času zapomněl peníze v bankomatu KB (je snad i jejich klientem). Po reklamaci mu ty peníze vrátili. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne v tomhle případě.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELDE: jelikož se Equa pustila do půjček a docela dost i do hypoték, nemyslim si, že by měla v dohledný době končit ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Airbank je asi nekoupí - bylo by to proti jejich marketingové strategii boje proti kamenným (Zuno je dcera kamenné banky). Spíše nabídnou nějaký dobrý přechod pro stávající klienty.

Zájemce bych čekal z UCB nebo GE, které obě mají produkt "zdarma" a potřebují nové klienty.
    UCB má dokonce zajímavý produkt, který běžně nenabízí a na který může klienty převést - Kombi konto - mají ho ex-klienti Axy.

Ale nejpravděpodobněji ty klienty převezme RB, které by se navýšení počtu klientů také hodilo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: To se dalo čekat - jak jsem před časem psal místo na trhu je pro max tři malé nízkopoplatkové banky (možná méně, pokud budou velké banky aktivní v této oblasti) . A Zuno mělo hodně reklamy, ale málo nabízených kreditních produktů (na sazbách ČNB se nedá vydělat). Jsem zvědav, kdo je koupí - 90 000 ne moc aktivních klientů moc zajímavé není. On byl celý ten projekt ve skutečnosti alibistický - vlastně to byla jenom značka - jak nabídnout bezpoplatkové služby, aniž bych je musel dávat existujícím klientům.
    A taky jsem zvědav, kdo bude další - osobně tipuji Equu nebo mBank, případně nějaké spojení Airbank/Equa. Rovněž není moc jasné, jaké plány má Kellner
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: jasne, chapu... a spis s tim nepocitam
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TOOMIX: no super, ja to vedela, ze mi skonci! ach jo...tak at ji aspon koupi ta air bank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Když je to jeden pohyb, tak by to asi divné bylo. Pokud založíš účet a chodí ti peníze z různých stran, tak už to podezřelé není - normální podnikání.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Přístup super (oni by tě těžko nutili jít na pobočku, když je nemají), nicméně to nic neznamená. Ostatně co více bys jim mohla sdělit. Nicméně to ještě neznamená, že něco vrátí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zuno banka je na prodej, je ve ztrátě desítek milionů korun - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ika_fer#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: tak jen doplnim, ze super pristup Zuno, napsala jsem, jen ze "dnes jsem zapomnela odebrat hotovost z bankomatu KB ve Flore" a prislo mi nejdriv, ze zahajujou reklamaci a dneska uz podrobnejsi popis, ze zadali reklamaci vyberu v ten a ten den v takove a takove castce, tam a tam - jen ze si to vsechno dohledali, neptali se na nic - jasne, asi malickost pro banku, kde mam jen jeden ucet na svoje jmeno tohle zjistit, ale prijemne mne proste potesilo, ze jsem nemusela doplnovat zadne dalsi informace a vsechno si vyhledali sami. Takze cele me to stalo jeden dvouradkovy email, ani nechci vedet, co by tahle procedura vsechno obnasela u CS :)) predpokladam, ze minimalne osobni navstevu banky, samozrejme idealne ve sve pracovni dobe :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam