• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TUILE: Cetelem účtuje dle kurzu MasterCard, což je cca 0,5 % nad střed, i když poslední dobou měl několikrát určitý "úlet"
    KALHOTKA: z mnoha důvodů. Může se stát cokoliv, třeba i to, že jednomu z partnerů "rupne v kouli" (ať už obrazně, že se třeba zamiluje do někoho jiného, podlehle gamblerství nebo se skutečně zblázní) a účet vybere, případně kvůli nějakému zapomenutému dluhu na něj bude exekuce. Tak zkrátka je vždy dobré mít záložní účet
    BOD: buď chybně položená otázka, nebo chybně interpretovaná odpověď. MBanka rozhodně umí 2 karty k jednomu účtu - majitel + disponent a má to v ceníku. Jestli jsi neřekl, že chceš dvě karty na svoje jméno.
    Osobně bych ale doporučil FIO - není tam pro bezplatné vedení karty nutné splňovat obratové podmínky
    TUILE
    TUILE --- ---
    BUNDA: tak na strankach cetelemu nejsem schopna doledat, podle jakyho kurzu se ridi.
    maj to tam nekde napsany?

(ted me fio zase nasralo, kdyz mi pri stredovym kurzu 37,8 strhlo 38,9, na 100 librach uz to je proste hodne penez a v zahranici fakt nakupuju porad)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BOD: Celkem bez problémů, zdarma to umí Air Bank a FIO, u mBank si nejsem jist (někdy je tam stovka za vydání karty, někdy ne), ale za peníze to umí skoro všechny banky, klidně více karet na jednoho držitele (když chce třeba i VISA i MasterCard)
    BOD: záleží na tom kde bydlíš, jaké bankomaty máš k dispozici (třeba pokud máš v dosahu bankomaty FIO, tak bych se klonil k FIO). Osobně se ale přikláním k
    PETER_PAN: nemít společný účet. Ale mít oba účty u stejné banky, abyste si mohli navzájem ihned převádět peníze není úplně špatné. Nebo varianta každý jeden + jeden společný, který budete podle potřeb doplňovat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BOD: Debit a kredit jsou ucetni terminy pro ma dati a dal. Debit jsou penize, ktere mas, kredit penize, ktere dluzis. Debetni ucet a karta jsou kde penize mas a cerpas, kreditni ucet a karta jsou uvery. Puvodne byly vsechny karty kreditni, protoze off line obchodnik nevedel, kolik mas na ucte - jen vedel, ze banka mu da penize, ktere ti strhne a jeho nemusi zajimat, zda je to kryte. Druh takoveho zjednoduseneho seku, ktery je snadne vystavit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BOD: Mbank to dela, ale ta druha je placena (puvodne byla zdarma). Ptej se po karte pro disponenta
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    BOD: neni, je to od slova 'debere' - dluzit
    BOD
    BOD --- ---
    NAVARA: dík, zkouším tu air bank, u aqua bank i mbank mi řekli, že dvě karty v žádném případě
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BOD:
    Proč náš běžný účet? | Air Bank
    https://www.airbank.cz/cs/bezny-ucet/proc-bezny-ucet/
    Co všechno od nás dostanete: 2 karty k tarifu zdarma, za další karty navíc zaplatíte jen jednorázový poplatek

Exkluzivní konto | ČSOB
    https://www.csob.cz/portal/lide/produkty/ucty-a-platby/ucty/exkluzivni-konto
    zlatá bezkontaktní karta MasterCard Gold pro majitele účtu s pojištěním proti ztrátě a krádeži, cestovním pojištěním a pojištěním právní ochrany řidiče
    bezkontaktní karta Debit MasterCard pro partnera s možností vlastního obrázku

atakdále... někde za poplatek, ale více karet k jednomu účtu mi přijde běžné
    BOD
    BOD --- ---
    PETER_PAN: zatím jsem nepotkal banku co ti k osobnímu účtu dá dvě karty, to je pro nás problém
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    BOD: nazor laika:
    1) spolecny ucet je peklo, nesmysl, hovadina .. rozumni lide ho nemaji, nemeli nikdy - ani po 30ti letech manzelstvi
    2) kdyz se zapoctou plusy/minusy a co kolik jak stoji a jak je ergonomicke tak dobrej ucet ma IMHO AirBank a FIO :-)
    BOD
    BOD --- ---
    Mám dotaz, s přítelkyní si chceme založit společný účet (nebo účet s jen jedním jménem ale možností mít dvě karty pro patbu, pokud je to ok), nepůjde o žádné velké částky, jen běžný provoz domácnosti atp.
    Ideál je mít zdarma, nebo hodně levné výběry, převody a i samotný provoz účtu s dvěmi (debetními) kartami. Mám zkušenosti jen s mBank, přítelkyně je u Unicredit.
    btw, proč se debetní kartě říká debetní? je to od slova debt? je to trochu matoucí, když s ní člověk nemůže jít do mínusu :) ne, že bych o to stál...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KAPLIK: Děkuju!
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Mám dotaz, potřebovala bych vygenerovat QR kód na předvyplněnou platbu na účet u FIO banky ...
    Mám se ptát přímo u FIO nebo je na to nějaký free generátor? Textové generátory QR jsem našla, ,ale na platby ne ... Předem díky.
    BUDDYX
    BUDDYX --- ---
    BUNDA: a muzu ten bonus nacerpat opakovane? :) tj. kartu jsem pred casem zrusil a napadlo me si ji znova zalozit zase kvuli bonusu... :P
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdyby chtěl někdo zkusit mBank - dávají bonus 500,- za založení účtu (stačí uvést telefon existujícího uživatele do pole Promo - věřím že v okolí někoho máte - když tak tady v klubu je nás několik - ten dostane taky).
    Pokud uvedete moje, tak vám ten svůj bonus věnuju (-;
    Platí jen 10-16/8
    Léto v mBank 100 Euro na vaší dovolenou
    http://www.mbank.cz/...ce=internal&utm_medium=dm&utm_campaign=2015_08_mgm_happy_week&utm_content=cta
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: nezmění se to za měsíc - úrok u Fér spoření plus je garantován do poloviny roku 2016
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NINE_OF_NINE: přesně tak, jen to musí být účet jiného vlastníka, nebo vlastní ale u jiné banky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: bohužel ne, mění se to dost rychle :(
    VANEK
    VANEK --- ---
    SKORZ: Ehm, nikoli. Sberbank CZ, a.s. (dříve Volksbank CZ, a.s. , předtím Volksbank a. s. a než od ledna 97 dostala bankovní licenci, VB, a.s.) je česká korporace s českou bankovní licencí vydanou ČNB a podléhající dohledu téže. Na tom nic nemění, kdo ji zrova vlastní – jediným akcionářem je nyní Sberbank Europe AG, dříve Volksbank International AG na téže vídeňské adrese, což je banka působící v Rakousku a s pobočkou v Německu (nyní pod jednotným dohledem ECB; možná teda vytvořená z holdingu, když se Österreichische Volksbanken-AG zbavovala zahraničí, ale jádro zůstalo) a zároveň matka dceřinek po zbytku CEE; tu vlastní ruská Sberbank. Viz http://www.sberbank.at/sberbank-europe-ag/facts-figures/ dole
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam