• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELLAS: ja mam pocit, ze jsem to na nejakym CSOB videl.. asi bude zalezet jak starej bankomat to je, pripadne kdy byl aktualizovanej sw.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DYNK: Nemají, Poštovní spořitelna ani ČSOB rozhodně ne. Aspoň mi to teda zatím bankomat nenabízel.
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: To uz je celkem standardni u vetsiny bankomatu, ne? Malokdy se mi stane, ze na me bankomat bez ptani vychrli samy dvoulitry. Urcite mi daval vybrat nedavno bankomat od Sporky.. tak to uz musej mit fakt vsichni:))
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak vyzkoušení bankomatu AirBank - super služba, že si člověk může vybrat bankovky (místo částky řekne kolik kterých) - super je to hlavně v kombinaci s Equa výběry zdarma (-; pokud potřebujete drobné bankovky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: ČSOB vyžaduje pro přihlášení potvrzení SMS (pominu čipovky), takže pokud se někdo dostane až k nastavení, pravděpodobně tu kontrolu nad mobilem získal.
    A i kdyby ta SMS nebyla požadována, pořád bych to považoval za popření smyslu toho limitu - tedy omezení škod při zneužití bankovnictví.

Něco jiného je samostatný limit platební karty ("něco co mám"), která e běžně opro ovládání bankovnictví nepoužívá, a tu tam možné nastavit je.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: No nepopiralo, kdyby to pri zmene chtelo treba autorizaci kodem pres mobil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EXAGE: ne, popíralo by to smysl toho limitu
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Lze prosim primo v Internet Bankingu zmenit limit pro platby z ČSOB Internetbanking 24? Mam tam jen 50tis denne a navic jen 100tis tydne... :-/
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    NELDE: Potrvrzuji, je to ihned, včera jsem to dělal - zvednout, zaplatit a zase vrátit zpátky.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    NELDE: u me je komplikovanejsi, ze ja to potrebuju k datu v srpnu, tzn. ne komplet rok. A mesicni taky ne - resp. tam si najdou zustatek, to je ok, ale uz ne souhrn uroku za to obdobi, ktery vyzadujou zac roku az pulka srpna, coz je obdobi, ktery vyzadujou. Jeste uvazuju, ze bych to udelala tak, ze bych je zavalila xy mesicnima vypisama, kde bych zvyraznila uroky v kazdym mesici.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VENIKA: Tuším stále ještě existuje nějaká povinnost jednou ročně dát výpis písemně. Jinak by měl stačit elektronický, který vytiskneš, ne?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VENIKA: je to stát od státu. Někdo bonuzuje, někdo daní:

O daně z úroků ze zahraničí se stát připravit nenechá | Peníze.cz
    http://www.penize.cz/svetova-ekonomika/49949-o-dane-z-uroku-ze-zahranici-se-stat-pripravit-nenecha
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: ad podle tohoto
    http://www.mesec.cz/clanky/co-je-to-bankovni-tajemstvi-a-jak-funguje/
    by na to ceske urady narok mely. Ale netusim, jak zahranicni. I kdyz podle me je temer nulova sance, ze by dotycna zeme tohle udelala, jsem naprosto nezajimava :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ahoj, tusite nekdo, prosim, jak je to se sdilenim informaci o uctech v ramci Evropy? Situace: pro danove priznani v jine zemi musim dodat dokumenty ke vsem svym uctum, zustatky, uroky atd. Bohuzel mam nejaky stary nepouzivany ucty, kde je sotva par tisic, u kterych se mi opravdu nechce absolvovat anabaze s bankami, abych z nich souhrnne dokumenty vymamila. Takze mi jde o to - dokaze ta jina zeme nejak zjistit, ze mam v CR jeste jine ucty, nez jsem dolozila? (pouzivane ucty s vetsimi zustatky dolozim)
    Jak jsem psala, nejde mi o nejake setreni penez, ve vysledku to bude hrat roli snad korun, ale o ten opruz s casem.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    seshora:
    FIO, AIR, Equa, Sbebank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE:
    MAWRHIS:
    tak jsem udělal pár screenshotů :)

NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: U Equy to sice vypadá, že to není změna, ale požadavek, nicméně je to změněné v řádu sekund. Není to stejný případ. Jinak ta změna je hlavně užitečná pro internet banking a MO/TO - pro podobné cesty je lepší nastavit nulu. Předpokládám správně, že Fio a Air mají možnost nastavení limitů separátně.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: to je u PLUS účtu. Stojí 60 Kč měsíčně, pokud přes kartu protočíš 5000 Kč měsíčně, je poplatek odpuštěn. Kurzy spíše horší.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    nevim jak ted ale par roku zpatky jsem se ZUNO kartou v ztahranici vybiral z bankomatu za 0. Myslim ze tam nebyl ani limit vyberu...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Co jsem teď koukal (mám všechny tři :) ), tak všechny tři možnost změny v IB nabízejí, ale u SberBank to vypadá, že to není úplně on-line, že to někdo bude zpracovávat.

U FIO a Air to je on-line a jdou nastavit desetiticíce denně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam