• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CAMELLA: pokud by člověk vytvořil v bankovnictví ke kartě pin až v momentě, kdy má kartu doma, pošťačka by měla smůlu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Kdyby to tak nebylo, mohla by zaplatit postacka ještě zalepenou obalkou s kartou například, zkratka bezpečnost :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Opravdu stačí kartu použít jakkoliv kontaktně, tj. v bankomatu (i to zobrazení zůstatku,nemusí byt jen vyber) nebo zaplatit vložením do terminalu v obchodě :)
    Maj to tak všechny bezkontaktní karty
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: to je u mBank za 9 Kč, až mě za to hamba fackuje :(
    to radši vybrat! :)
    ENDER
    ENDER --- ---
    NAVARA: nemusi to tak byt, zalezi na nastaveni banky.. tyhle neaktivni karty se mohou nastavovat pomoci bezpecnostich citacu na karte (napr. bezkontaktni citac, online citac) a pri nefinancni transakci (kontrola zustatku, zmena pinu) se citace nemusi resetovat, ale samozrejme by se nepodarilo ani danou transakci provest...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: stačí i jen kontrola zůstatku
    ENDER
    ENDER --- ---
    ADAMM: ee to nesouvisi s vysi nakupu, jenom proste misto mavnuti, zasunes kartu do terminalu..

u atm je to easy, protoze tam je mandat na online pin, talze atm transakce je vzdy online
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ENDER: nebo - to netvrdím, jen se ptám - nákup za víc jak 500 Kč?
    ENDER
    ENDER --- ---
    JOPS: nestacilo pouzit kontaktni rozhrani karty misto bezkontaktniho? imho snad vsechny platebni terminaly v cr umi online (je otazka jak si ho karta vynucuje), takze by melo jit lartu aktivovat na terminalu...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: Taktak, stejně to má Equabank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Mě dnes pro změnu vypekla Citi. Přišla mi sms, že platba kreditkou zamítnuta kvůli nedostatečnému limitu. Říkám co to je za blbost (limit je slušně vysoký). V IB vše ok, tak volám domů co se děje a prý v obchodě v pohodě, ale pak jinde to 2x neprošlo. Tak to musela zaplatit jinou kartou. Tak volám na Citi linku a dozvěděl jsem se, že dodatková karta (která čerpá z mých limitů - nemá svoje) je měla vyčerpané a že se to prý stává tak je paní restartovala, aby se kartou mohlo zase platit.

WTF? za těch x let se Citi se mi to nikdy dříve nestalo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOPS: Nutnost aktivace karty v bankomatu budeš zcela určitě mít v průvodních papírech, co přišly s kartou. Daň za posílání obnovené karty poštou...
    JOPS
    JOPS --- ---
    jenom takova mala zkusenost, kdyby nekdo resil to same pozdeji :)

Prisla mi nova platebni karta z mBanky. Udelam nakup kolem 400, prilozim kartu a napis karta zamitnuta. Si rikam ty vole. Tak jsem to zaplatil cash.

Doma vlezu do mBanky, tam se podivam do nastaveni karty, vsechno vypada naprosto v pohode, karta aktivni, limity nastavene, zmenil jsem jeste PIN (coz me stalo 25Kc (HAJZLOVE)).

Jdu platit a zase prd. Karta zamitnuta. Toz jsem mazane zavolal na infolinku a rikam, ze si pripadam jak debil, ze neumim platit kartou. A pani na druhem konci dratu rika a uz jste zkousel neco vybrat z bankomatu ? Rikam, ze ne. Tak prej to mam zkusit a na 99% to pry bude ono (bankomaty jsou online) terminaly v prodejnach jsou vetsinou offline.

Tak jsem to zkusil a fakt to vsechno od te chvile beha naprosto v pohode :)

Tak kdyby nekdo mel problem, tak to muze byt i takovahle blbost...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZBYNEK: Napiš do Fio servisu (ale bacha na automatické odhlašování :-)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Mám chuť zabít někoho ve FIO... Připravil jsem si platební příkazy k podpisu (bohužel s přednastavenou splatností 10.1.2016) a po půlnoci bohužel všechny platby k (nyní již včerejšímu) podpisu zmizely. Moje chyba, jdu klikat znovu :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    RAINBOF: Marže obchodníka/ú pokrývající náklady a kurzové riziko.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    chtel bych se zeptat co se skryva v tom prostoru mezi
    nakupem a prodejem meny.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: aneb dlužit se vyplatí!
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Hm, blbé :(. Ach jo, ty prachy už fakt není kam dát :(

KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak už si toho všimli...

...
    Bonusovou sazbou Vám budeme úročit dál i běžný účet, a to až do 100 tisíc korun. Touto hranicí dnes úročíme každý běžný účet zvlášť. Někteří klienti si proto založili více běžných účtů a používají je ke spoření vysokých částek. Tak jsme to ale s úročením běžného účtu nemysleli. Proto od dubna budeme peníze úročit do výše 100 tisíc, ale ne na každém účtu zvlášť, ale za všechny běžné účty dohromady.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    2016 Reality: Lazy Authentication Still the Norm — Krebs on Security
    http://krebsonsecurity.com/2015/12/2016-reality-lazy-authentication-still-the-norm/

Článek o kradení paypal účtů pomocí statických údajů (čísla řidičáku,...) a zavolání na helpdesk - jak snadné to je. Autor v článku navrhuje řešení právě třeba skrze zmíněný telefon.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam