• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    JOPS: nestacilo pouzit kontaktni rozhrani karty misto bezkontaktniho? imho snad vsechny platebni terminaly v cr umi online (je otazka jak si ho karta vynucuje), takze by melo jit lartu aktivovat na terminalu...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOPS: Nutnost aktivace karty v bankomatu budeš zcela určitě mít v průvodních papírech, co přišly s kartou. Daň za posílání obnovené karty poštou...
    JOPS
    JOPS --- ---
    jenom takova mala zkusenost, kdyby nekdo resil to same pozdeji :)

Prisla mi nova platebni karta z mBanky. Udelam nakup kolem 400, prilozim kartu a napis karta zamitnuta. Si rikam ty vole. Tak jsem to zaplatil cash.

Doma vlezu do mBanky, tam se podivam do nastaveni karty, vsechno vypada naprosto v pohode, karta aktivni, limity nastavene, zmenil jsem jeste PIN (coz me stalo 25Kc (HAJZLOVE)).

Jdu platit a zase prd. Karta zamitnuta. Toz jsem mazane zavolal na infolinku a rikam, ze si pripadam jak debil, ze neumim platit kartou. A pani na druhem konci dratu rika a uz jste zkousel neco vybrat z bankomatu ? Rikam, ze ne. Tak prej to mam zkusit a na 99% to pry bude ono (bankomaty jsou online) terminaly v prodejnach jsou vetsinou offline.

Tak jsem to zkusil a fakt to vsechno od te chvile beha naprosto v pohode :)

Tak kdyby nekdo mel problem, tak to muze byt i takovahle blbost...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZBYNEK: Napiš do Fio servisu (ale bacha na automatické odhlašování :-)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Mám chuť zabít někoho ve FIO... Připravil jsem si platební příkazy k podpisu (bohužel s přednastavenou splatností 10.1.2016) a po půlnoci bohužel všechny platby k (nyní již včerejšímu) podpisu zmizely. Moje chyba, jdu klikat znovu :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    RAINBOF: Marže obchodníka/ú pokrývající náklady a kurzové riziko.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    chtel bych se zeptat co se skryva v tom prostoru mezi
    nakupem a prodejem meny.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: aneb dlužit se vyplatí!
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Hm, blbé :(. Ach jo, ty prachy už fakt není kam dát :(

KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak už si toho všimli...

...
    Bonusovou sazbou Vám budeme úročit dál i běžný účet, a to až do 100 tisíc korun. Touto hranicí dnes úročíme každý běžný účet zvlášť. Někteří klienti si proto založili více běžných účtů a používají je ke spoření vysokých částek. Tak jsme to ale s úročením běžného účtu nemysleli. Proto od dubna budeme peníze úročit do výše 100 tisíc, ale ne na každém účtu zvlášť, ale za všechny běžné účty dohromady.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    2016 Reality: Lazy Authentication Still the Norm — Krebs on Security
    http://krebsonsecurity.com/2015/12/2016-reality-lazy-authentication-still-the-norm/

Článek o kradení paypal účtů pomocí statických údajů (čísla řidičáku,...) a zavolání na helpdesk - jak snadné to je. Autor v článku navrhuje řešení právě třeba skrze zmíněný telefon.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OMNISLASH: za mě souhlas. když jsem kvůli tomu musel na pobočku, tak mě to taky sralo. podle mě je možnost nastavit si heslo jiným zabezpečeným kanálem (v mBank to jde udělat přes mLinku, ke které máš šestimístný PIN) zcela v pořádku. když budu v cizině, tak si mám kvůli tomu zaletět do Česka?
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    NELDE: nebo nejaka lepsi restaurace a jit tam treba par dni po sobe. ale mozna to bude pusobit trochu podezrele :).
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pár set tisíc v malých bankovkách budou tisíce bankovek - to těch vkladů může být potřeba i 100
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: ano, má. Ale pokud jsou vklady zdarma, tak vložím klidně 10 krát za sebou :). Vše odvisí od toho, jakou má banku a jaký tarif účtu, případně
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Nemá vkladomat omezený počet bankovek?
    JOHNNY: Já myslím, že se jim nelíbí, že u nich nemáš "podnikatelský" účet (možná žádný účet) - vypadá to jako tržba. Pokud tvoje banka nemá pokladnu pro vklad, tak to pošli poštou nebo to ulož na krátkodobý termínovaný účet. Ale fakt je nejlepší nějaký větší obchod. Jinak bacha na zákon o praní špinavých peněz - budou po tobě chtít znát původ peněz - možná proto se také netvrářili nadšeně.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ..a nejjednodušší to budeš mít přes vkladomat, pokud to tvoje banka umí
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    JOHNNY: když budou mít kecy, tak to normálně ulož jako vklad a třeba druhý den vyber :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    OMNISLASH: A co na to chceš napsat jiného, než že za blbost se platí (lhostejno, zda poplatkem či časem stráveným na pobočce)? A po pravdě, co jiného než blbost je zvolení hesla pro IB a současně jeho neuložení do nějaké databáze hesel typu KeePass, nebo jakákoliv jiná záloha pro případ zapomenutí?
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    VANEK: Diky za info... jde o desitky az stovky tisic v mensich bankovkach.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JOHNNY: Co je větší objem? Podle zákona je pobočka povinna bezplatně vyměnit až 100 ks jedné hodnoty za libovolný jiný nominál (víc můžou zpoplatnit a většinou to dělají).
    Zákon o oběhu bankovek a mincí - č. 136/2011 Sb. - Aktuální znění
    http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2011-136#p6
    NELDE
    NELDE --- ---
    JOHNNY: Prakticky kterýkoli obchod. Nejlépe pokud tam máš někoho známého. Nebo směnárna nebo pošta. Oni naopak chodí do banky pro drobné. Záleží ale co je větší objem. Pokud je to tržba, tak nejlépe prostě vložit na účet či poslat poštou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam