• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: jenom u té deluxe nebo i u převzatých citi?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PATRIKCHRZ: diky; zaznamenala jsem, ze u csob budou zmeny od 1.4., avizo na nove vop a sazebnik atd., takze cekam, ze se to promitne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    COQUINE: Raifka teď výrazně omezí bonusy z karet, prakticky na nezajímavou hladinu. Mělo by platit od března
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    kdyz se tady bavite o tech kreditkach, zaznamenal jste nekdo zmenu ohledne mezibankovnich poplatku za uzivani platebnich karet ve vztahu k ucinnosti narizeni eu ke dni 9.12.15? mam na mysli predevsim zmenu v tom smeru, ze se vyrazne omezi odmeny za uzivani karet (predpokladam, ze kdyz banka dava zpet procento az dve za provedene platby, tak je nedava ze sveho, ale z tohoto poplatku, takze kdyz se v prosinci snizil na 0,2 u debetnich, resp. 0,3 u kreditnich karet, tak jsem mela za to, ze by ke snizeni melo dojit). kdyz jsem se na to ptala ve svoji bance (csob) pri teda jiny prilezitosti, tak mi bylo receno, ze o nicem nevedi :-D
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    VLASTIS: stava se mi to např u benzinek co jsou samoobslužný - např COOP 24, vždycky tam musim zavolat at mi to odblokujou. Stal ose mi že jsem bral benzín za 800 to se odečetlo + tam naskočila blokace na 2 x 800. Prej je to problém benzínky ne EB.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FLAD: jako kdybyste věděli o bance, co dává Visu nebo MasterCard (ne Diners, ne American Express) a vrací bez horního limitu, tak přijímám tipy. Dokázal bych protočit celkem dost :)
    FLAD
    FLAD --- ---
    Mimochodem, nejextremnější případ, o kterém jsem slyšel bylo, když si jeden klient domluvil s bankou, poslal peníze z hypotéky na kreditní kartu a tu pak použil na zaplacení baráku :-) A pak si nechal dát 0.75% vratku, protože byl u banky, co to nelimitovala shora :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMIRA: Záleží na bance, podmínky se navzájem mohou lišit. Karty, které používám já, umožňují i "přebití" (tedy do plusu) a fakt je, že přebíjím dost, klidně i desítky tisíc.

Jakákoliv splátka je vždy "spotřebována" na nejstarší dluh, takže ano, můžeš vyčerpat část limitu (nebo i celý), splatit a opět nakoupit. Takto můžeš protočit i několikanásobek měsíčního limitu. Já třeba otočil v lednu na kartě, kde mám limit 30 tisíc desetkrát tolik :). Kombinací přebíjení a předčanských splátek.

Pozor ale na to že některé vracecí kreditky z přebití nedávají bonus. Speciální variantou je Cetelem, kde se musíš během měsíce alespoň korunou dostat do mínusu, aby se ti bonusy aktivovaly.
    FLAD
    FLAD --- ---
    NAVARA: Jo, to je dobrá připomínka, zvlášť teď když Citi je už pod RB.

ADAMIRA: Hele, ono dost záleží jakej budeš mít limit. Obecně jsou u nás limity docela vysoký a pokud splácíš brzy, tak by ses do něj měl vejít. Projdi si tady historii, karty se tu docela řešily.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FLAD:
    NAVARA:

No to je adlší věc, přemýšlel jsem že byc si tu kartu na dovolenou "nabil" ale nevim jaký to má výhody/nevýhody.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FLAD: v některých podmínkách - třeba u reiffeisen tuším - explicitně říkají, že přebití karty nepočítají jako splátku budoucího dluhu a musíš si o vyplacení spešl zažádat
    FLAD
    FLAD --- ---
    ADAMIRA: Ano muzes, dluhy se odmazavaj od nejstarsich. Nebo si nastav trvalak a nemusis to resit. A nektery lidi kartu prebijou a pouzivaj ji vlastne jako debetku a cerpaj bonusy ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Zdravim, premyslim ze si kvuli cestovani a bonusum poridim kreditni kartu, uz delsi dobu procitam vsemozny podminky ale nejak nemuzu najit odpoved na jednu vec:

Priklad, udelam nakupy u obchodnika a abych dostal bonusy tak splatka pro bezurocne obdobi bude 4000, splatna k 17. v mesici. Platbu poslu dejme toho 2. , na kartu se pripise 4. Muzu tuhle castku treba hned ten den opet pouzit na dalsi nakup, nebo musim pockat do 17. aby tam k tomu dni ty penize byly (tzn. byla v poradku uhrazena splatka). Tzn. Muzu tam ty penize takhle "otacet"? Predpokladam ze ano ale vrta mi to hlavou.

Predem dik
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Lidi prostě nikdy nepochopí, že poslat někomu peníze předem, znamená logicky možnost o ně přijít.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Geniální žurnalistika: " Důvod, proč účet nezkontrolovala, je nasnadě: na první pohled totiž působí důvěryhodně, a to hlavně díky kódu banky 0800, jenž patří České spořitelně."
    Léčka podvodníků. K okrádání využívají anonymní Blesk peněženku | Moje peníze | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...i-blesk-penezenku-p8f-/moje-penize.aspx?c=A160202_164647_moje-penize_ogo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX: Neprijde mi to jako nejaka bomba.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Equa bank spustila telefonní služby

Ufon - Equa bank
    https://www.equabank.cz/promo/ucet-s-ufon-tarifem/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Dobré je, že to vůbec nabízejí, dosud musel obchodník krom terminálu platit ještě za účet u některé z velkých bank. Také jsem zaregistroval, že elektronická platební brána by mela byt úplně bez paušálního poplatku.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Na http://www.fio.cz/...zpravy/173998-fio-banka-rozsiruje-nabidku-o-platebni-terminaly-a-platebni-branu je to i s odkazem na informaní stránku s nějakými technickými podrobnostmi, ale náklady krom "Nízké sazby ušité obchodníkovi přímo na míru" tam nikde nevidím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam