• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ma tu nekdo zkusenosti se zakladanim firem v "danovejch rajich"? Takovyto jak o tom cte clovek v novinach porad, ze je vlastnik nezjistitelnej atd.?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ertrag & Sicherheit je v insolvenci - http://www.fondsprofessionell.at/news/vertrieb/headline/ertrag-sicherheit-ist-insolvent-126621/

Proti firmě je vedeno přes 300 žalob ze strany klientů, zejména kvůli investicím do uzavřených fondů Shedlin a investicí do zlata přes firmu EVVE.

Pojišťovna odmítá plnit náhrady z pojištění odpovědnosti, protože dle jejího vyjádření E&S zprostředkovávala klientům vysoce spekulativní finanční produkty, které tímto pojištěním nejsou kryty.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GOR: Přesnou dobu nevím, ale v IB jsem to měl když jsem dojel z pobočky domů...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Travelex je určitě bere. Ale ten ze zaměřuje na velké částky, proto je rozhodující o jakých řádech se bavíme.

U jiných je to na dohodě. Třeba u Akcenty jsem kdysi domlouval, že by zpracovali dominikánské peso, tak proč ne TRL. Jak jsem psal - vše je o výši částky
    ADAM
    ADAM --- ---
    PATRIKCHRZ: bitstamp si pletes asi s bitfinex :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    PATRIKCHRZ: devizovky turecke liry neberou. na 90% tipuji, ze zadna takova v cr neni.
    k 1% poplatku ve fiu bude jeste poplatek v turecke bance.

mimoto kurz btc je treba poslednich 14dnu mimoradne stabilni. za posledni rok jsou sice obcas velke vykyvy, ale v mezicase opet spis stabilni. v radu hodin, kdy ta transakce muze probehnout pak problem s vykyvy temer jiste nebude.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: tak Fuka využívá své známosti a celkem slušně na tom rejžuje, jeho kurzy bych nebral za bernou minci. Osobně jsem ho párkrát potkal na mRadě a musím říct, že jsem z něj neměl dobrý pocit - a v tom jsem se shodl s více lidmi. Když se to smění přes burzy bez prostředníků, tak je spread malý (ale zase je tu riziko fraudu, poslední dva případy Mt.Gox a Bitstamp), ale jak jsem psal - kurz může bez problémů spadnout o desítky procent během jednoho dne.

Bitcoin je dobrý pro aktivity, kde se uplatní jeho hlavní výhoda - zvýšená (nikoliv však vždy absolutní) anonymita. Také se s jeho pomocí obcházejí (či obcházely) devizové předpisy (např. v Číně, ale to už je nyní omezeno). Také je možné ho využít pro platby za zboží a služby s vysokou marží - pokud dojde k poklesu není to pro prodejce likvidační a získá tím nový trh (lidé kteří získali bitcoin "zdarma" mají vyšší tendenci utrácet, než za reálné peníze)
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Plus teda spread na bitcoinových směnárnách taky není úplně malý, ne? Když to zkoušel provozovat Fuka, tak si myslím bral dokonce vyšší jednotky procent.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: na tohle je bitcoin mimořádně nevhodný - vysoká pohyblivost kurzu je extrémně riskantní. Oproti tomu 1 % poplatek pro banku je zadarmo. A když se to protočí přes devizovku, tak to mohou být i zlomky procent (záleží na částce)
    ADAM
    ADAM --- ---
    MATHEZ: bitcoin
    GOR
    GOR --- ---
    Mate nekdo zkusenost se zakladanim EUR uctu online u FIO? Za jak dlouho se mi objevi v IB?

Diky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MATHEZ: co je to "větší množství"? Ekvivalent desítek tisíc Kč, stovek tisíc? Víc? Tady už může záležet na kurzu a může se vyplatit devizovka, třeba Akcenta
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MATHEZ: nakonec to stejne asi skonci ze si to posleme na ucet. fio si vezme 1% a bude to bez starosti.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    takovej špek: jak dostat větší množství tureckých lir do CZK co nejlépe?
    penize jsou ted v Turecku...
    už jsem to tu kdysi resil, ale nakonec jsme to tehdy udelali osobne, tentokrat to asi nepujde, protoze se budeme s potkavat na Kubě a nechce se mi vozit prachy pres celou planetu...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: Pokud se obsluha plete "opakovaně", tak snad důvod už je, ne?
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: cerna listina je, ale z jinyho duvodu... tyhle ojebavky se vzdycky daji hodit na to, ze se obsluha spletla..
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: To je na zrušení terminálu. Mají banky něco jako černou listinu? Aby nemohl jít k jiné bance?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ENDER: Tak on to pochopitelně úspěšně reklamoval. Akorát ještě měl potřebu jim dojít vyspílat do zlodějů s komunistickejma manýrama, když do Varů opět příště služebně zavítal.:-)
    ENDER
    ENDER --- ---
    EDERA: v pripade reklamace by obchodnik musel dokazat, ze zakaznikovi dodal sluzbu... navic transakce byla ocividne bez pinu, takze by to obchodnik prohral vzdy..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDERA: tak ono by stacilo prihodit par korun na dysku, kdyz to udelas u kazdyho....korunka ke korunce a za to te treba skoro nikdo neserve
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam