• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    YARIN: nebude to potvrzení banky o vedení účtu? něco stylu "Banka AAA potvrzuje, že ke dni BBB vede účet číslo CCC na jméno DDD"...
    YARIN
    YARIN --- ---
    prosimvas uz mi to dneska vubec nemysli - co to znamena "doklad o aktuálním bankovním spojení"? myslel jsem, ze si vytisknu v online bankovnictvi info o mem uctu - moje jmeno, cislo uctu atd, ale nic takovyho tam nemuzu najit, vsude se s tim zobrazi i aktualni zustatek, pripadne dalsi cifry z uctu, coz samozrejme nechci... diky moc za radu
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Bylo to pod 10 000 eur. Nesl jsem petistovky, protoze kdyz vkladam stovky nebo padesatky, tak to trva ukrutne dlouho, mistni pokladni to nekontroluje jen na stroji, ale kazdou bankovku jeste rucne jestli neni popsana atd. Asi to bude jejich interni opatreni jen
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRISSIE:
    to praní je jen kvůli tomu, že v malém objemu přeneseš hodně peněz. Takže je si třeba také říct, že pokud tam nesl třeba 10.000€ (20 bankovek), tak ve stovkách by těch bankovek bylo jen 100. Což není stále ještě na vozík...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VECTOR: otázka je "kam" hlásit - dovedu si představit, že jde o interní opatření banky jednak kvůli riziku, že jde o falešnou bankovku, a druhak kvůli tomu, že 500 EUR bankovky jsou často používané v rámci praní špinavých peněz.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Pise ze vkladal par tisic... ...euro.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: to je divné. Prokazovat totožnost se musí u vkladů nad 1000 euro (nebo 25 000 Kč). Ale třeba má KB svoje vlastní pravidla a sleduje i jiné (menší) operace.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Dneska mi pokladni v KB tvrdila, ze vklady 500 EUR bankovek musi nekam hlasit, je to pravda? Znam ji dlouho, tak ji trochu verim, ale zda se mi to dost podivny.. (vkladal jsem par tisic v petiseteurovkach)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    hele na pobočce to žádné obrázky nechce, je to jen zabezpečení když se ti na pobočku nechce. AB zatím má jen minimum bankomatů mimo pobočky, takže dělat nějaké změny na účtě přes bankomat, který je stejně na pobočce, nemá smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Musel by na to ale znát userid - a pokud si někdo napíše někam všechno, tak by neměl mít bankovní kartu.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Pac vsem tem mentalum, ktery si dal pisou PIN na papirek do penezenky by tak pripadny kapsar nevybrakoval jen kartu do vyse limitu, ale jeste beznej ucet :)))
    NELDE
    NELDE --- ---
    VECTOR: Osobně mě všechny tyhle dodatečné ověřovací postupy nebetyčně štvou. Chápu, že manažment to miluje, protože to vypadá, že se ušetří za úředníka, který by ověřil osobní detaily, ale když vám to nabídne 5 možností otázek, kde ani na jednu nemáte odpověď (typu jméno vašeho první psa) a tedy se je musíte vymyslet, tak je to celé na nic. Ty obrázky mi přijdou ještě horší. Nevěděl bych už za 5 minut, které jsem zvolil.
    CAMELLA: Ani se nedivím. I když malá/velká/s háčky/bez se dá řešit celkem snadno. Ty obrázky mi přijdou ještě horší, protože ani nemají žádnou souvislost s uživatelem.

Proč to neprovážou s kartou - když mohu přes IB nastavit PIN, proč nemohu přes bankomat resetovat heslo?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: no ja parve koukam, ze tam maji nejake poplatky, ale cenik na webu a smluvni podminky rikaji protichudne veci. Asi jim zitra zavolam. Dnes v eurochange meli kurs 27.04 na prodejj EUR, coz bych si idealne predstavoval i od devizovky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: S Roklenem ne, mrkni na Finexpert.cz a kontaktuj uživatele fremantle, ten s nima má zkušenost. Co jsem z diskuse pochopil, tak při rozjezdu měli super kurzy, ale pak zavedli nějaké poplatky závislé na objemu plateb. U malých plateb tak prý už to není tak extra. Navíc nedělají směny pod 1000 EUR, což je u mne většina.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mate nekdo zkusenost s roklen (jakozto "devizovkou")? Co PATRIKCHRZ na to?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KOC256: jo, ted jsem menil heslo a taky too po me chtelo obrazky, pripada mi to totalne absurdni.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ja treba ty obrazky zapomnel behem tri dnu :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAMELLA: No to mas samozrejme pravdu, ale vybirat mezi hooodne divnych obrazku :(. Pochopil bych dum, auto, zastupce ovoce, zastupce zvirete, ... :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NAVARA: Však já neříkám, ze si to zapamatuje každy :). Si je klidně můžeš sám resetovat :)
    Ale furt si je pamatuje víc lidí, než otázky :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CAMELLA: Já fakt netuším, co jsem tam před lety dával za obrázky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam