• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    PATRIKCHRZ: mam jednu visu a jednu mastercard, tzn. doporucujes pouzivat tu mastercard?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    URZA:
    Obecně je nelepší karta, která účtuje kurzem karetní společnosti a z těch dvou, co jsou na trhu má lepší kurzy MasterCard. Z toho mi vychází Cetelem. Navíc je možné vybrat jeden ze 4 bonusů:
    1. 2 % ze všech transakcí, max. 400 Kč za měsíc
    2. 3 % z plateb na Internetu, max. 600 kč za měsíc
    3. 4 % z plateb u čerpacích stanic, max. 800 Kč za měsíc
    4. výběry v zahraničí zdarma - pozor, výběry jsou okamžitě úročeny (jedná se o kreditku), ale jde kartu "přebít" a tak se nedostat do úvěru
    Karta Cetelem je zpoplatněna částkou 69 Kč za měsíc, ale pokud není předposlední den v měsíci v mínusu, poplatek se neúčtuje (je to neoficiální nedokumentovaná funkce, tedy spíše "bug" : ) ).

Velmi dobré kurzy nabízí také Tankovací karta České pojišťovny.

Zajímavou volbou je také Unicredit a eurový účet. Eura nakoupit přes devizovku (třeba Roklen). Veškeré transakce totiž zúčtovává kurzem karetní společnosti na Eura, takže když se pak budou strhávat z eurového účtu, vychází to velmi výhodně. Navíc má výběry všude zdarma.

Pozor ale na to, že čím dál více bankomatů v zahraničí si účtuje ještě vlastní poplatek, obvykle kolem 5 dolarů, je to v celém Thajsku, většině bankomatů v Kambodži a výše poplatku i počet bankomatů, které si je účtují se mají tendenci zvětšovat.

Pravidelně testuje platební karty Měšec, např. zde http://www.mesec.cz/clanky/kurzy-platebnich-karet-2016-platby-u-obchodniku-test/

DUNICAN: platí, co jsem odpovídal kolegyni. Další možností je zařídit si dolarový účet a nakoupit dolary přes devizovku a vybírat a platit přímo z něj.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Mam ucet v korunach i v eurech. Z jakeho se mi vyplati vybirat a platit v USA?
    URZA
    URZA --- ---
    Ahoj, prosim kdo sledujete a mate prehled.. ktera banka nabizi nejlepsi kartu na platby v zahranici? (asie).. tj co nejvyhodnejsi prepocty kurzu, vyber z atm v cizine atd..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SM3: Jestli jsi to posílal v neděli, tak z banky to ve skutečnosti odešlo nejdříve v pondělí. Může to jít přes několik korespondenčních bank (problém je v platbě v DKK), do pátku bych se neznepokojoval.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SM3: 100kč si strhne :)
    SM3
    SM3 --- ---
    CAMELLA: Uvidim co strhne Airbank, Dansk strhla 50dkk, coz neresim, tak snad nebudu moc zaskocen pri Airbank :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SM3: uvidíš mno, jak to není SEPA, tak to trvá déle (a bude tě to víc stát i v Airbank...)
    SM3
    SM3 --- ---
    FLAD: Nedoslo mi ze Dansk Bank je i jinde :) Poslano z Danska v DKK na czk. Ted jsem to znova zkontroloval a vse ok, tak to snad do konce tydne dorazi.
    FLAD
    FLAD --- ---
    SM3: Dansk Bank v UK nebo ktera? Jaka mena GBP/EUR? Posilal jsi to jako SEPA?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SM3: málo informací - posílal jsi eura nebo jinou měnu? Pokud euro, zadával jsi to jako SEPA platbu?
    SM3
    SM3 --- ---
    Na jak dlouho byste odhadli cas pripsani penez poslanych z Dansk Bank do AirBank? Platbu jsem zadal v nedeli a stale tam neni.
    NELDE
    NELDE --- ---
    OMNISLASH: Díky, to mi nějak uteklo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    I když podle některých výkladů to MF uznává jako bytovou potřebu, takže se toho možná není potřeba bát.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Chcete snížit daně o zaplacené úroky? Nesmíte refinancovat! - Hypoindex.cz | Fincentrum
    http://www.hypoindex.cz/chcete-snizit-dane-o-zaplacene-uroky-nesmite-refinancovat/
    NELDE
    NELDE --- ---
    DYNK: V zákoně.
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: To slysim prvne. Kde je ta podminka uvedena?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Ještě je tu jeden faktor - úroky z hypotéky odepíšeš z daní jen u nové hypotéky nebo prvního refinancování, pak už ne. Takže druhé refinancování je většinou docela nevýhodné (-; Kdo už jednou refinancoval, tak už neutíká (-;
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    KOC256: Jak pise navara. Agenda s refinancovanim je jednodussi nez novy hypoteky. Pokud touzis po hypotece u airbank, tak si ji vem nejdriv jinde na kratkej fix (treba 3mesice) a pak to refinancuj
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: Jo to jo. Ale v dobe kde je penez silny nadbytek? Leda ze by jim ten refinanc stacil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam