• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: s tímhle souhlasím, ale chtěl jsem být ready, když ho zase potkám. Díky moc, každopádně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: tak si nejdriv zjisti jaka je jeho situace, jestli ma doklady, jak to ma s financema a pak teprv res nejaky ucty. kolikrat pro tyhle lidi je lepsi bejt uplne mimo system, paklize se na ulici pohybujou dlouho. osobne si myslim, ze kdyby byl koser a nemel problemy, je tu dost moznosti jak si nechat pomoci. myslim, ze neziskovky pro pomoc lidem v nouzi jsou v kazdym okresnim meste.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: To samozřejmě nevím. Ale důchod dostává a z toho by mu to taky strhli, ne? Něco mu evidentně zbyde... nejde o to, aby si tam nosil peníze z almužny...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Teda to je financovani neziskovek, tak to jeste asi neni v provozu bo co
    Šéfem sociální banky České spořitelny se stala Klára Gajdušková - Investujeme.cz | Fincentrum
    http://www.investujeme.cz/sefem-socialni-banky-ceske-sporitelny-se-stala-klara-gajduskova/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    GIOMIKY: Dík, ale zdá se mi, že to je pro firmy a instituce, který s těma lidma pracují...

Každopádně mi nepříjde úplně mimo ta spořitelna na takový basic účet...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: polibek smrti to pro nej bude vzdycky, paklize si ses jistej, ze nema zadny exekuce, dluhy, srazky z duchodu a tak...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    FARFELOO: Sporka ma socialni banku
    Sociální bankovnictví - Česká spořitelna
    https://www.csas.cz/banka/nav/o-nas/socialni-bankovnictvi-d00026316
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: To je jasný, že udělají účet, ale nevím kam mám jít, aby to pro takovýho člověka nebyl polibek smrti. Tam přijde, vnutí mu kontokorent a je v prdeli ještě víc než kdyby ho někdo okrad na ulici:-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: ma vubec obcanku? jestli jo, tak ucty ti udelaji kdekoliv.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Zdravím! Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi dokázali poradit nějaký účet pro invalidu bez domova?

U supermarketu potkáváme jednoho takového člověka, bavíme se s ním a občas mu pomůžeme. Teď se svěřil, že dostane důchod, ale že se bojí mít peníze u sebe, protože ho okradou. Popravdě mě taková situace nikdy ani nenapadla a tak si říkám, že pro takové lidi může být strašně důležité mít nějaký blbuvzdorný účet.

Představuju si něco takového:

rozumná síť bankomatů
    klidně s poplatkem, ale bez nějakých fint, jak z člověka, který není úplně finančně gramotný vytáhnout hromadu peněz.

Našel jsem třeba, že Era dává slevu lidem se ZTP, ale jestli to chápu správně, tak se platí 25 korun za výběr! Což je pro člověka, který u sebe potřebuje mít max 200 korun dost šílený.

Nevíte jestli někdo nenabízí takový dětský účet pro seniory? Díky!
    ADAM
    ADAM --- ---
    VECTOR: na tvou otázku neexistuje odpověď z podstaty věci.
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: Nabízeli to nějací Němci. Nevím jestli stále nabízí.
    Našel jsem tohle srovnání: http://www.skrblik.cz/banka/bankovni-ucty-v-zahranici/bankovni-ucty-v-nemecku/
    Zajímavá je tam ta internetová https://n26.com/at/pricing/
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Hmm.. ted jak nad tim uvazuji, tak jejich "Cerpani bonusu" asi znamena, ze se mi to pricte jako splatka v nasledujicim obdobi, ze? Cili zadny posilani na jiny ucty..
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdar bankovni gurove, potreboval bych vedet jednu takovou blbustku. Jak se rusila Citibank, tak me to prevedli na tu RB Life kartu. Mno a tedka uz tam mam nejaky premie a chtel bych to poslat na svuj ucet, ale jelikoz nemam zadny konto u RB, tak pry to jde jenom pres telefon, ale neni mi jisty jak tam funguje zadavani c.uctu.
    Nebo dokaze mi nekdo vysvetlit, jak to presne tam funguje?
    Poplatek rocni bych mel mit gratis prvni rok, co jsem pochopil z nejakyho info kdysi pred pul rokem, je to tak, ze?
    Diky
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZBYNEK: Kdyz potrebujes menit vetsi mnozstvi penez, tak ma.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    VECTOR: Má smysl řešit změnu kurzu o necelé jedno promile?

Jinak od Rusnoka v čele ČNB se dá očekávat, že zruší kurzové intervence, takže by koruna mohla posilovat... Jen ti nikdo neřekne kdy a o kolik :-)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Jak vidite kurs eura, vrati se to do konce tydne zase na 27.02? Nebo mam vymenit penize za 27.04?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    FLAD: Založení účtu bez občanky by na pobočce neměl být problém (online to bez občanky asi nepůjde), pas a řidičák by měly stačit - to si můžeš předem ověřit telefonicky/emailem.
    Pro doručení karty budou chtít poštovní adresu, netuším jak která banka doručuje mimo ČR...

Jinak souhlas s NELDE, že lepší by bylo mít účet v eurozóně.

Na druhou stranu při 2-3 platbách ročně tě snad poplatky tolik pálit nemusí.
    FLAD
    FLAD --- ---
    NELDE: Nemusi, ale vetsina zemi vyzaduje obcanstvi nebo rezidenci (jsem v UK, takze mimo eurozonu). Koukal jsem treba na Estonce, jestli uz umi ucet plne online a jeste ne :)
    EUR ucet si klidne udelam, ale to mi porad neresi, kdo mi da nejlevnejsi poplatky za prichozi SEPU.
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: A musí to být česká banka? Nemohla by to být nějaká SEPA země?
    Jinak na příchozí platby v EUR a rozumné kurzy v EUR bych doporučoval nekonvertovat - zavést si EUR účet a připojit ho ke kartě - aby platby a výběry v EUR nebyly vůbec konvertované. Pro případné platby v CZK se to převede z EUR účtu na CZK účet.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Chci poradit, kterou českou banku si vybrat, podmínky jsou následující:
    * Musí mít levné příchozí SEPA platby (jednorázové platby cca 5-10 tis. EUR, max. 2x-3x za rok)
    * Platby kartou jen výjimečně (a to ani na internetu)
    * Pokud možno rozumné kurzy na výběr z ATM v zahraničí
    * Pokud možno bez poplatku za vedení (jsem schopen si udělat money engine na cokoliv rozumného)
    * A teď to nejvtipnější - jsem občan ČR bez trvalého pobytu na území ČR, tedy bez občanky.

Poslední podmínku zvládne zprocesovat pouze Raiffka a Fio, takže jestli víte o nějaké další, tak mi dejte vědět. Fio má navíc výhodu, že se dá zařídit online...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam