• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Já myslel, že ta nabídka přišla spolu s informací o zrušení. A s tím, že vše zařídí za klienta.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PATRIKCHRZ: tak pokud mas co mit na ctrnacti uctech,te
    tak bych asi poplatky ani neresil:-).
    Ale priznam se ze jsem proti Ceske sporitelne dost zaujaty,byl to muj ucet ktery jsem mel jeste v dobe kdy jsem si ho sam ani nemohl zalozit a pak jsem u nich byl ze setrvacnosti. Hlavne me rozcilovalo,ze neustale rozsirovali poplatky,nakonec se objevovali na vypisu i takove absurdity jako poplatek za prichozi platbu.
    Nedlouho pred odchodem od nich jsem si u nich udelal cestovni pojisteni za 100 na mesic akorat mi jaksi zatajili,ze se da zrusit az po roce.
    No a znamymu od nich zmizelo 30k coz je dost nemile,zvlast kdyz jsi 4k kilometru od domova... Nedostal zpet ani korunu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Oni zruší účty u Zuna a máš si převést peníze jinam. A pak ti možná nabídnou nějaký prý výhodný účet u Raiffky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WERT: Ale reklamu mají hezkou (-;
    Jinak to s tím přesunutím klientů Zuno pod křídla RB jsem čekal.
    WERT
    WERT --- ---
    NELLAS: ...pul roku jsem jim rikal at neco udelaj ze jinak od nich odejdu :)
    protoze jen na poplatcich me stal ucet u RB asi 12 rocne... po trech mesicich, kdy se spravovani myho uctu stalo rajskym snem u FIO mi zavolali. Jestli bych nechtel prejit k nim zpatky, ze by me nabidli ucet zdarma.

Mozna se opravdu nechavaji inspirovat, bohuzel jim to trva 15 let... a dle me tato banka inspirovana kradenym zidovskym zlatem je opravdu nejhorsi banka sveta. :D
    (dostal jsem se k nim jen coby pozustatek ebanky se kterou jsem nemel problemy nikdy)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELLAS: to víš banka inspirovaná klienty :D Když jsem reklamoval to moje neuhrazené inkaso (neuhrazené jejich chybou), tak jsem jim říkal, že neplatičema by se inspirovat nemuseli.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HARALD: Zrovna o Raiffce se říkají obecně ne zcela pěkné věci.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELLAS: Je to takových 5 let, ale třeba tentokrát ten trik nezopakujou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HARALD: Pfff, jo, přesně toho jsem se bála. Děkuju za varování. V tom případě na ně zvysoka prdím.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELLAS: Mě nasadili po roce na konto Zdarma poplatky. Konkrétně vedení účtu 400 Kč měsíčně, transakce 8 kč, apod. Potom jsem odešel. Konto se pořád jmenovalo Zdarma.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: musí tam být obrat 50 tisíc měsíčně. Takže si to pošleš z úctu u jiné banky a zase zpět. Vztahuje se to i na vklady hotovosti.
    Však se nemusíš vracet, můžeš využívat těch účtů víc :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: to zni dobre a rikas daji se ty penize i preposlat a poslat znova, aby clovek dosahl limitu jo? Ale zase zpatky k CS uz fakt asi nejdu, to uz asu neprekousnu....
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: ty 4 vstupy jsou míněny za kalendářní rok
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: Na Priority Pass máš 4 vstupy a je jen na tobě, jak je využiješ. Jestli půjdeš 4 krát ty, nebo 2 krát s manželkou nebo 1 se třemi milenkami :).

V Praze do salonku MasterCard je s kartou MC úrovně World Elite vstup až se 4 členným doprovodem, ve Vídni myslím také. Do salonku Erste v Praze je vstup bez doprovodu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    PATRIKCHRZ: jak to je se vstupem do salonku s doprovodem? Muzou tam jen drzitele karty, nebo i nejaky pocet lidi s drzitelem? Mam taky k nejaky karte salonek, ale nidky jsem ho nevyuzil.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PISTA1: Abych to shrnul - hodí se to i úplně obyčejné rodině, která jednou do roka letí k moři do Itálie. Dokonce se to vyplatí i když jedou autem do Chorvatska, protože cestovní pojištění platí pro celou rodinu.
    Pouze musí člověk vědět co chce a v bance si o to říct a nenechat si natlačit první blbost, co mu přepážkový pracovník, který tomu, co prodává, často vůbec nerozumí, nabídne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PISTA1: Létám pouze soukromě, takže jsem limitován 4 týdny dovolené. A na ty salonky se poměrně rychle zvyká. Nejde jen o to, že ráno před letem nesnídám, raději dorazím na letiště o to dříve a (zadarmo :D ) se nasnídám v salonku. Dneska, když se poměrně dost rozšiřují "hladolety" tak není od věci se před letem pořádně najíst :). A hodí se to i při přestupu, i když při mém posledním letu s přestupem v Kyjevě jsem to nestihl ani směrem tam, ani směrem zpět kvůli zpoždění letadla.

A pokud dojde ke zpoždění letu, tak je salonek k nezaplacení. V Dubaji byly i takové "kokony" na spaní, dá se tak ušetřit třeba za hotel a/nebo nepřijet do sílové destinace totálně "zdevastovaný".

A to cestovní pojištění je úplně bez diskuse, nemusím si ho platit (no, já ho mám vlastně několikrát - ke kartě od ČS, ČSOB, KB i UCB :D ).

Pak jsou tu pozvánky na různé akce (divadla, ochutnávky), někdy zadarmo, někdy se slevou, někdy se tak dostanu na akce, na které se i za peníze dostává blbě (třeba do Dejvického divadla, Divadlo Járy Cimrmana). A zvykám si i na concierge služby - třeba kamarád chtěl vstupenky na Guns N' Roses, tak jsem jen zavolal do banky "sežeňte mi je".

Pak jsou tu služby, které nízkonákladovky nenabízejí - třeba inkasa šeků.

Jak už jsem psal - nerad generalizuji. Mám i ty nízkonákladovky (FIO mám od roku 2006, když byli ještě záložnou), mám i ty velké banky a každá mi má co nabídnout. A když se to správně nastaví, tak za to klient nejen nemusí platit, ale může mu to přinášet i nějaké výhody a dokonce i reálné finanční bonusy.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PATRIKCHRZ: Pokud lítáš 3 x do tejdne tak chápu že se ti to hodí, ale pro 95% obyčejných lidí co letí jednou za uherák na dovolenou je výhoda vstupu do salonku naprosto k ho...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LINKOS: Já mám účty u 14 bank (a ano, je mezi nimi i ČS, ale splňují podmínky, abych za účet neplatil) a každý mám z nějakého důvodu. Nerad generalizuji, takže nemám rád takové to "tahle banka je nejlepší a tamta nejhorší", snažím se z každé vytáhnout to nejlepší a to špatné potlačit a zatím se mi to daří. Třeba díky ČS mám cestovní pojištění na 10 milionů a kartu Priority Pass se 4 vstupy do sítě 950 salonků na letištích po celém světě a dále neomezené vstupy do salonků v Praze a Vídni.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PATRIKCHRZ: ono ma cenu uvazovat o tom mit bezny účet za ktery se plati? Leta jsem mel ceskou sporitelnu a zadnou vyhodu oproti fio jsem nezaznamenal,jen mraky nevyhod,nefer jednani a kamaradovy napriklad zmizelo z uctu 30k a nikdy to z nich nedostal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam