NTR: Pokud se něco nezměnilo, tak Revolut vede účty pouze v cizích měnách (EUR, USD, GPB) a vydělává zejména na konverzi, takže pro použití s českými korunami by se to moc nehodilo.
Nelde: U té Coolkarty jediné, co hrozí, že ztratí tu kartu, nová stojí opět 99 Kč, to je maximální škoda, kterou může způsobit, to řada karet k účtům stojí víc. Peníze se staré karty se převedou na účet (u kterékoliv banky) nebo na jinou Coolkartu, jen to trvá měsíc. Zrovna mě to čeká (mám asi 100 Coolkaret a jedna se mi někde zatoulala :D, blbé, že na ním mám skoro 60 tisíc ). Takže pokud nosí v peněžence víc než 100 Kč, je to ta bezpečnější varianta.
Předplacenky se od sebe velmi liší. Některé mají poplatek téměř za vše (i za nabíjení), jiné pouze za výběr z bankomatu (u ČSOB je to 6 Kč, výběr z cizích je dražší).
Každopádně můj názor je, že pokud jde opravdu o malé částky - kapesné na běžnou útratu, tak je lepší hotovost, člověk si tak nějak lépe uvědomí, jak rychle ty peníze mizí.
Pak jsou varianty více či méně na hraně smluvních podmínek banky - např. zřízení dodatkové karty (na své jméno či na jméno partnera) k účtu, na kterém nemá rodič žádné svoje peníze a svěření karty dítěti. Např. u FIO ke spořicímu účtu.
Osobně nejsem moc přítel předplacenek (pokud se nepoužívají k nějakým specifickým účelům), ale zrovna tady to je jeden z případů, kde si jejich užitečnost dokážu představit. Zejména je tak možné poslat okamžitě (z vlastní platební karty) peníze na kartu dítěte i když je mimo dosah (na tábor, školu v přírodě a podobně).
Pole pro přílohy