• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MIKEE: Já jsem na žádnou nabídku nečekal, prostě jsem přišel přímo do centra Erste Premier s tím, že ho chci, tak ho mám. Předtím jsem účet u ČS vůbec neměl (jen vkladní knížku)
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    MIKEE: Pokud máš obrat, tak to nestojí nic a je to i s tím pojištěním pro celou rodinu (děti do 18 let). Zavolej na tu jejich infolinku, objednej se na schůzku, kdyby ti to odmítli dát, chtěj to písemně. :) Jak jsem českou moc nemusela, tak teď s ní nemám žádný problém, všechno funguje.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    PATRIKCHRZ: Ten mi nejak porad nechtej nabidnout ;) obrat mam, zustatek taky, ale netvarej se, posledne zvatlali neco o tom jak to stoji tisicovku za mesic a blabla
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MIKEE: ČS má dokonce tři tarify na účty zdarma a zrovna "moje zdravé finance" patří mezi ty (zbytečně) komplikované. Když už, tak Erste Premier. Tam stačí splnit jedinou podmínku (obrat na účtu 50 000 Kč) a nejen, že jsou základní služby zdarma, ale navíc je tam cestovní pojištění na 10 milionů a Priority Pass karta se 4 vstupy.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AUTOLOKATOR: pokud chceš účet zdarma bez dalších podmínek, tak kromě FIO zbývá ještě Air, Equa a Creditas.
    Z těchto tří bych uvažoval právě o Creditas - má 5 výběrů z jakéhokoliv bankomatu zdarma a velmi dobré kurzy při platbě v zahraničí. Výběr v zahraničí je sice za 30 Kč (což i tak je velmi slušná cena), ale díky dobrému kurzu se vyplatí - nás vyšel výběr s Creditas výhodněji, než zdarma s Unicredit (a to Unicredit nemá vyloženě špatné kurzy).

Pak je spoustu nabídek účtů, které při splnění podmínek mohou být bez pooplatků - minulý rok jsem na toto téma vydal článek (https://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/), došlo k nějakým změnám (a Creditas v tu dobu ještě nebyla bankou), ale většina stále platí.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    ZBYNEK: Prosimtě víš moc dobře, jak jsem to myslel, tak si odpust tyhle naprosto zbytečný poznámky, který akorát nasíraj. Děkuju. Fio banka mě okradla o prachy. Co třeba Equa banka?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    AUTOLOKATOR: Buďto chceš banku zdarma, nebo si chceš klást podmínky...
    Zbývá ti ještě AirBank (ale podle mého je Fio je dlouhodobě nejlepší)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Náký doporučení na banku "zdarma"? Nechci mBank a Fio.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: na přepážce snad, dealing jede naživo
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: My jsme rádi, že máš takového ušlechtilého koníčka.:-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: no jo no, někdo ti vyjmenuje kompletní soupisku týmů evropské fotbalové ligy (naše zkušenost s týpkem v Iránu) a jiný zase ceníky bank a jiných finančních institucí. Obojí je úchylárna, ale to druhé může i přinést nějaký zisk :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Jen jsem se ptal, skláním se před expertní znalostí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: to by mě zajímalo, které devizovky mají fixní kurz pro celý den - při tak minimální marži by se to nedalo - jedině za cenu zvýšení marže.
    U banky je to v pohodě, tam když mají u eura spread 1,50 Kč, tak to není problém, ale i tak v případě větších pohybů měny vydávají kurzovní lístek vícekrát za den.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Nikoli nezbytně, v bance (i některých devizovkách?) jsou intraday fixní.
    Každopádně tohle je bez 8,2 promile, s 2,6; slušné.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RUM: ...případně více smluv s více společnostmi. V Akcentě mám známé, kdyžtak mi pošli přes SZ telefon a mail a můžu jim to poslat.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RUM: Pokud plánuješ více a častější převody, tak bych, dokud budeš v ČR zkusil uzavřít "velkou" smlouvu s Easychange.
    RUM
    RUM --- ---
    PATRIKCHRZ: díky moc za super tip na europlatba.cz. Tím by mi odpadl další problém a to, že bych mohl odložit převod (z většiny) na později třeba na konec roku kdy by mohl kurz vypadat zase o něco přívětivěji intervencí a převod bych mohl provést přes internet ze zahraničí, kde budu žít
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK:
    Tak kurz se, pochopitelně, stále mění. Aktuální kurzy (bez smlouvy a se smlouvou) jsou tyto:

VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Mně to nabízelo dokonce jen 26,9889 při středu (dají se někde najít nezpožděná data z trhů?) někde kolem 26,77; to by byl spread nějakých 8,3 promile, slušné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam