ADAMM: Tak já si třeba pamatuji zavedení poplatku za jednorázové převody ve výši 3 Kč. Ano, několik převodů bylo zdarma (už si nepamatuji kolik, 10?), ale mně to rozhodně nestačilo. Sice se objevily návody jak to obejít - přes zakládání a opětovné rušení trvalých příkazů, ale drbat se pravou rukou za levým uchem abych dosáhl čeho - vedení účtu zdarma? Ne, děkuji, už tehdy byly v nabídce konkureční produkty. Naštěstí byl tento poplatek při další změně ceníku zrušen.
Nebo původně - výběry v zahraničí zdarma, poté změněno na výběry nad ekvivalent 2500 Kč (kde vyjde výhodněji výběr kartou jiné banky i přes poplatek, třeba, 100 Kč).
Největší problém vidím právě v té nečekanosti, ne každý (jako třeba já) má náladu a kapacitu neustále sledovat změny v ceníku, aby nakonec nebyl překvapen - a v tom vydím hlavní nevýhodu mBank, v nevypočitatelnosti/nepředvídatelnosti. Jako vedlejší účet "na hraní" případně na nějaké speciální použití, proč ne, ale hlavní společný účet? Ani náhodou, takový kaskadér zas nejsem.