• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    EDERA: ja uplne vidim implementaci takovyhle ficury, navic v pripade raifky, ktera ma snad porad 2 core bankingy..
    EDERA
    EDERA --- ---
    V internetovém bankovnictví Raifky fakt neexistuje nic jako "převod mezi vlastními účty"? Když chci převést peníze z běžného účtu na spořák, tak tam to číslo spořáku musím sama naklepat?:-O
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    NAVARA: Anonymní dary stranám se nazývají "členské příspěvky".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRAVIX: Chceš přispět na kampaň Okamurovi, aby to nikdo neviděl? Strany musí anonymní dary odevzdat Babišovi na řepku, neztrácej tím čas ;)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Díky všem za informace, nejde samozřejmě o úplné utajení, jen prostě aby příjemci na první pohled nevysvítili moje jméno. Přitom jde o občasné platby do 1000 Kč, zakládat si kvůli tomu sročko nebo spolek nechci... Hádám, že bitcoin bude asi nejlepší...
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: do 20tis simplecoin nevyžaduje žádné os. Údaje
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: Drahé, leč účinné, milý Watsone! :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: to je ta profesní slepota, že mě nenapadlo něco tak naprosto jednoduchého, jasně "poukázka A" :D. A já vymýšlím konstrukce typu sběrných účtů :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    TRAVIX: Úplně anonymní platba převodem neexistuje (zákon o praní špinavých peněz). Maximálně dosáhneš toho, že peníze budou zaplaceny někým jiným (který ale je schopen říci, kdo byl skutečný plátce).
    Nejsem si 100% jist, ale pokud použiješ poštovní složenku, tak se použije informace, kterou jsi napsal na složenku.
    FLAD
    FLAD --- ---
    TRAVIX: Nebo, pokud jde o velkou castku, pres advokata.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TRAVIX: nejjednodušeji přes simplecoin.cz
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TRAVIX: kdysi tuto funkcionalitu nabízelo ING, zkrátka tuto informaci neposílali (nešlo o volbu, bylo to tak u všech). Ale už to upravili. Nevím o bance, která by to dnes nabízela. Samozřejmě je to možné obejít přes nějaký "sdružený účet" typu devizovek (tedy pošlu jim cizí měnu a zadám jako cílový účet libovolný v ČR, kam pošlou koruny). Nebo nebo přes fondy - mám fond Axa CZK konto, když z něj zadám výběr (lze na jakýkoliv účet), tak se jako majitel účtu ukáže "AXA INVESTICNĺ SPOLE". Jediná identifikace klienta je ve zprávě pro příjemce, kde je "AXA CZK Konto odkup 710xxxxxx", tedy číslo smlouvy, ale z toho příjemce uvidí houby.
    Podobně asi budou fungovat předplacené karty, které umožňují výběr převodem na účet.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Ahoj, měl bych dotaz - pokud platím převodem, příjemce platby vidí moje jméno. (V kolonce "název protiúčtu".) Je možné nějak zařídit, aby ho neviděl? Nejedná se mi o založení anonymního účtu, ale skutečně čistě o anonymní platbu. Díky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    PATRIKCHRZ: ja to dobíjím příjmy z usa zdarma. Jiné možnosti nemam vyzkoušené.

Pokud se dá převádět mezi účty, tak to někomu můžu dobít.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nebo měsíční upkeep
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Jakým způsobem ji dobíjíš? Já jsem o něčem takovém uvažoval a vždy mi to vyšlo špatně, většinou to skončilo na tom, že se tam ty dolary nedaly nijak rozumně dostat tak, aby to nezabily poplatky nebo konverzní kurz.
    ADAM
    ADAM --- ---
    BTW, předplacenou usd kartu mám od payoneer.com
    Funguje to dobře. Do usa ideální
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: pokud vyměníš v dobré směnárně (viz třeba ty, které jsem odkazoval), tak je to výhodnější téměř vždy.

Platba eurovou kartou v USA by se vyplatila v případě, že by tato měla jako zúčtovací měnu eur, pro konverzi používala kurz karetní společnosti (lépe MasterCard, má lepší kurzy než VISA) a byla napojena na eurový účet - jediná taková mě napadá Unicredit.

Ta funguje následovně - zaplatíš v cizí měně, tato platba je kurzem karetní společnosti převedena na eura a ta jsou již bez konverze stržena z eurového účtu. Problém by zde ale byl, jak dostat eura na účet u Unicredit. Kdyby šlo o opravdu velkou částku, tak by se SEPA platba z KB do UCB vyplatila (náklady pár stovek).
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NAVARA: ten mam. ale USD na nej nevlozim, do AB se daj vkladat jen koruny. Jedina normalni banka ktera si neuctuje za vklad v cizi mene je KB.

Spis obecne, bude vyhodnejsi platit eurovou kartou v usa, nebo si to tady menit z eur na dolary ve smenarne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VECTOR: btw. v AB si otevřeš USD účet na pár kliknutí
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Ahoj, začínám řešit a hledat možnosti factoringu pro naší společnost. Máte nějaké tipy/dobré zkušenosti s konkrétní institucí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam